ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Hong Kongissa pride - kulkueessa yli 10 000 osallistujaa

Sami Mollgren • 27.11.2017 10:53 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Hong Kongin lauantaisessa pride-kulkueessa oli mukana jättimäinen sateenkaarilippu (kuva: Aaron Tam / AFP / Lehtikuva)
Hong Kong vietti pridea lauantaina 25. marraskuuta järjestyksessään yhdeksättä kertaa. Pride-kulkueeseen osallistui yli 10 000 marssijaa.

Pride-tapahtuman tunnuslauseena oli "turn the tide, walk with Pride – discrimination says goodbye" (vapaasti suomennettuna: käännä virran suuntaa, kulje pridessa - syrjintä sanoo hyvästit).

Britannian konsulaatti Hong Kongissa juhlisti pridea sateenkaarilipulla. Brittikonsulaatin kannanotto yhdenvertaisuuden puolesta on herättänyt kritiikkiä vieraan vallan sekaantumisesta politiikkaan. Hong Kong on Kiinan hallitsema autonominen alue. Alue siirtyi Kiinan hallintaan Isolta-Britannialta vuonna 1997.

Homoseksuaaliset suhteet ovat Hong Kongissa laillisia, mutta esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta virallisesti millään tavoin. Myös syrjinnältä suojaavassa lainsäädännössä on puutteita. Sen sijaan miesten välinen sukupuoliyhteys ei enää johda elinikäiseen verenluovutuskieltoon, vaan vuoden karenssiin.

Vuoden 2022 Gay Games -tapahtuma Hong Kongissa

Vuoden 2022 Gay Games -tapahtuma järjestetään Hong Kongissa. Tapahtuma järjestetään tuolloin ensimmäistä kertaa Aasiassa.

Gay Games on maailman suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville tarkoitettu kansainvälinen urheilutapahtuma. Tapahtuma järjestetään neljän vuoden välein. Kilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1982 San Franciscossa, jossa tapahtuma järjestettiin myös vuonna 1986. Seuraavien Gay Games -tapahtumien pitopaikat olivat Vancouver (1990), New York (1994), Amsterdam (1998), Sydney (2002), Chicago (2006), Köln (2010) sekä Cleveland ja Akron (2014). Seuraavan kerran Gay Games järjestetään Pariisissa vuonna 2018.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy