10 kommenttia

Ransu

27.3.2007 22:21

Hortus, mistä olet ostanut nuo jukat? Kauppilasta? Kumpaa lajia sinä suosittelet? Entä mitä muuta jippoja kuin tuo musta muovi ja varmaankin kunnon salaojitus teit jukkien kasvualustoille? Paras kasvupaikka varmaankin olisi lämmin seinusta?

Hortus

28.3.2007 22:05

No mustakin toi Yucca glauca näyttää paljon terhakammalta, mutta molemmat ovat voineet yhden vuoden perusteella hyvin. Musta tuntuu,että suurimmalla osalla kasveista talvimärkyys on se kuolinisku. Juttelin Tommolan tilalla (josta muuten saa myös ainakin hapsijukkaa- ja on yksi perennojen keräilijän taivas muutenkin) jukan talvehtimisesta ja siellä sanoivat yhtenä vuonna laittaneensa kunnon talvisuojat (turvetta ym. muistaakseni) sillä seurauksella, että jukka meinasi mädäntyä. Siitä lähtien ollut ilman talvisuojausta. (toisaalta siellä tulee paljon lunta). Itse istutin kuivaan paikkaan = läpäisevä maa. Istutuksen jälkeen levitin aika isolle alueelle ympärille mustan muovin, ihan tyveen saakka ja sit vaan soraa päälle, ettei ruma muovi näy. Ai niin taimet ostin sellaisesta paikasta kuin Ihode/ Vakka-taimi tuolla Porin tien varressa. Jos meinaatte mennä, kannattaa olla varmaan yhteydessä ensin, ei ole ihan tavallinen taimimyymälä :-).

Puutarhamessuille ajattelin mennä muuten (muille tiedoksi) lauantaina.

Apoptoosi

28.3.2007 22:57

Hortuksen mainitsema Vakka-taimi on keräilijän paratiisi. ( Vai olisko helvetti?). Anyway, sieltä ei koskaan pääse alle viiden tunnin pois, kun Vesan kanssa kiertää ja kinastelee. Menkää ihmeessä käymään.
Mä lähden huomenna sinne Tukholman messuille. Pitää ensin käydä Upsalassa.

Hortus

29.3.2007 20:30

Kerro sitten uusista puutarhavirtauksista - Apoptoosi :-)
Minä lähden kanssa matkoille. Harmi ettei ollut mahdollisuutta lähteä tuonne Tukholmaan. No ensi vuonna sitten.

Apoptoosi

31.3.2007 22:29

Aim päk!
Ei siellä nyt minusta mitään ihan mahdottoman uutta ollut. Muutama mielenkiintoinen, minimalistinen "huvimaja" pisti silmään. Muistuttivat vähän jättimäistä koirankoppia, jossa etuseinä on lasia. Semmoisen voisin hankkia arboretumiin, kun on vähän suunnitelmissa saada sinne semmoinen pieni nukkumapaikka sinne. Tuossa maillissa olis melkein ulkona, mutta silti sisällä ilman hyttysiä. Pienen pientä vanhaa aittaa olen etsinyt, mutta ei ole tullut vastaan.
Ai niin ne messut...hmmm...mukaan tarttui Sanguinaria canadensis 'Multiplex', Anemonella thalictroides. Hosta 'Fried Green Tomatoes sekä pari hoyanpistokasta(huom! vain kaksi tänä vuonna!). Jumituin katsomaan arboristien esittelyä. Esittelyä joo, se yksi kundi olis voinut ottaa paitansa pois. Pakarat ainakin olivat täydelliset, nam.
Aikaa oli ajella myös Zetalle. Siellä on niin kaunista, että voisin vain istua ja nauttia. Yksi puutarhureista näytää myös ihan helvetin pantavalta. (Sorry). Sieltä hankin Pulmonaria longifolia 'Bertram Anderson', Hylomecon japonica ja Bulbocodium vernuksen.

Matka oli kiva, tutussa hyvässä seurassa on aina hauskaa. Ulkopuoliset saattoivat ihmetellä seuruetta, jossa kaikki tuijottavat puiden latvoja ja puhuvat yhteen ääneen ihan käsittämättömiä.

Ransu

1.4.2007 22:47

Apoptoosi, kuullosti mukavalta reissulta. :) Hei kuinka kaukana Zeta on Tukholmasta? Nopeasti nettisivuilta se ei selvinny.. Oon kans kuullut kehuttavan, että siellä kantsis joskus käydä.

Jee, mun kaukasianpioni on hengissä, ja näyttäs että todella muhkea verso olis puskemassa maasta! Se on muutaman vuoden ikäinen siementaimi, ja sitä on siirrelty paikasta toiseen. Viime kesänä siirsin sen lopulliselle paikalle mökillä ja se näytti loppukesällä todella surkealta..

Apoptoosi

2.4.2007 13:56

Zetas ei ole kovin kaukana ja sinne pääsee myös juna+bussilla. Ihan Ikean lähellä on. Mä hurautin sinne sinne messuilta kymmenessä minuutissa, mutta se ei nyt vielä mitään kerro, minä kun ajan 140 mittarissa.

Hortus

2.4.2007 18:51

Hauskoja hankintoja. Heh...Kuulostaa Apoptoosi aivan siltä, että joka kerta kun näin jonkun "pantavan herkkupeun" ostit taimen. Tälläinen mielleyhtymä mulle ainakin tuli ;-). Ei vaan, kunhan kiusaan. Mullakin on tota Hylomeconia tilauksessa. Onko sulla ollut virvaliljaa aiemmin. Ovatko talvehtineet hyvin? Tota Sanquinariaa ei juuri kanssa saa mistään, ainakaan kerrottuna.

Oliko teitä isokin porukka liikkeellä??

Apoptoosi

2.4.2007 22:37

Meitä oli 4 matkassa, minä ajoin.
Bulbocodiumia on ollut ennenkin ja on talvehtinut hyvin. Se on hyvä väriläiskä tässä harmaudessa.

Täytyy kyllä todeta, että kaikki hyvät geenit ovat selvästi kasaantuneet Pohjanlahden länsirannikolle.

Hortus

3.4.2007 15:09

Itse olen jotenkin päätellyt, että meillä Suomessa parhaat miehet on aina menneet sodissa, kun ollaan puolustettu itärajaa ryssää vastaan ja välillä käyty juuttejakin vastaan sotimassa heidän puolestaan :-). Mutta joo....kauniita ovat!