• Hortus

Pakkasta

Ajelin muutama päivä sitten paikalliseen kukkataloon ja värkkäsin tälläisen eteisen ikkunalle pitämään talvea loitolla. Eteisessä on juuri sopivan viileää esikoille ja pikkunarskuille, joten ne kestävät piiitkääään. Kukkalamput vielä avittamassa asiaa. Kuvasta ei kyllä tullut mikään hyvä. Olen aivan huumassa selannut englantilaisen Thomson&Morganin siemenhinnastoja netissä samalla kun olen potenut flunssaa. Ainakin muutamaa akileijaa on pakko tilata, samoin uutuussormustinkukkaa ´Candy Mountain´...no ehkä en ikävystytä teitä luettelemalla lisää. JP:lle voin kertoa sitten tarkemmin. Sitäpaitsi mun mies voi lukea tämän ja takavarikoi mun Visan :-).

Joskun taannoin muistan lukeneenin Z-lehdestä miesparin mökkipuutarhasta, ja jutussa - tarkoituksellisesti?- mainittiin toisen isännän "ylpeys" Colden Shower-köynnösruusu. Heh. Mitähän muuta harrastavat kuin puutarhanhoitoa. Itselläni on kova halu tehdä mökille erilaisia "teemapuutarhoja" Tuoksupuutarha, perhospuutarha, mustia tai tummia kukkia-olisikohan sen nimi sitten manala?- jne. jne. Mutta olisi myös mukava keräillä kaikkea vinoviettiseen vivahtavaa. Kokoelmiin kuuluu jo narsissilajikkeet Pink Pride ja Gay Kybo... Huomasin T&M siemenluettelossa akileijalajikkeen Chocolate Soldier -suklaa sotilas? Sopisiko joukkoon? Mitäs sanotte?

Ai niin tosta tuli mieleeni mun miheni on pakko ostaa motonetistä sellainen musta pipo jossa oli teksti "B-rapun talkkari" aikoo kuulemma antaa sen jollekin tutulleen lahjaksi. Varokaa tutut.

12 kommenttia

coco

7.2.2007 02:27

Saako sinne tuoda siemenia ja kasveja muista maista? Meilla se on kiellettya.

Hortus

7.2.2007 08:51

Moi Coco
Juu saa, nykyisin Euroopan unionin alueelta voi tuoda omaan käyttöön siemeniä ja myös eläviä kasveja - tilasin kasvit siis Eglannin T&H:lta. Harrastatko puutarhanhoitoa?

Kauneuspilkku

7.2.2007 08:55

tahtoo omakotitalon ja pihan! Tosin en kyllä ole mikään huippupuutarhuri ja ehkä vähän lyhytjännitteinenkin...

Hortus

7.2.2007 11:23

Noo...kyllä se puutarha opettaa...ja voin aina antaa hyviä neuvoja :-)

coco

7.2.2007 12:31

En voi taalla pitaa puutarhaa kaupungissa kerrostalossa. Paikkani onToronto. Lahetin parivuotta takaisin siemenia sukulaiselle suomeen, minitomaatteja jotka kuulemma kasvoi hyvin. Jos joskus jaan toista pois muutan Atlantin rannalle Nova Scotiaan ja ostan talon ja puutarhan sinne.

JPHki

7.2.2007 22:39

Chiltern seedsillä on tarjolla ASCLEPIAS TUBEROSA 'Gay Butterflies'. Minulle tuntematon perenna, mutta netti kertoo että se on suomeksi karvasilkkiyrtti. Pervopuutarhassa voisi kasvaa myös häpykannus (Impatiens noli-tangere). Mun kumppani oli sitä mieltä että istuttamani NEIDONruusulajike "Princesse de Lamballe" on nimeltään aika homoisa.
Golden showers on muuten niin toivottoman talvenarka, että en ole välittänyt kokeilla, vaikka ruusuja keräänkin.

Hortus

8.2.2007 19:42

Hyviä vinkkejä, mun vanhempien luona kasvaa tuota häpykannusta, tarvii käydä kaivamassa. Tarvii katsoa toi karvasikkiyrtti, ainakin sitä näkyy olevan suomalasisissakin siemenhinnastoissa(googlasin), mutta ei tuota lajiketta ;-)

Hortus

8.2.2007 19:44

Ai niin piti vielä sanomani...nuorena poikana minusta oli mahdottoman romanttisen kuuloinen, kun jossain siemenhinnastossa oli poika luonnon helmassa -gossen i det gröna -Adonis aestivalis (nykyiseltä nimeltään kevätruusuleinikki :-(

Apoptoosi

8.2.2007 21:57

Aclepias tuberosa on vähän arka, mutta sitä tuoksua ei kyllä moni muu kasvi voita.
Hostista löytyy aika monta "gay"- lajiketta. Mulla on kasvamassa pienet taimet 'Gay Blade' ja 'Gay Feather' - lajikkeista.

Hortus

9.2.2007 12:38

Apoptoosi - aletaanko lähetteleen vaihtareita :-)

Apoptoosi

9.2.2007 22:42

Jos Hortus noita hostia tarkoitat, niin sitten joudut liittymään pitkän jonon jatkoksi. Noita ja muita lajikkeita on moni odottamassa. (Hosta-holismini on kehittynyt aika vakavaksi)

Miltähän muuten tuntuu lukea näitä meidän juttuja, jos ei yhtään harrasta puutarhanhoitoa/kasveja/luontoa? Varmaan samalta kuin minusta autokaupassa, tai atk-putiikissa.

Hortus

11.2.2007 22:02

Joo, en minä ihan tosissani niiden vaihtareiden kanssa:-) : Ajattelin tuota samaa ongelmaa blogia aloitellessani, että liian pitkälle menevä lajien ja lajikkeiden viljely jutussa saa ehkä suurinmman osan porukasta vain pyörittelemään päättään ja siirtymään lukemaan jotain muuta blogia :-)