• Hortus

Kukkaa pukkaa...

Oltiin viikonloppuna mökillä. Ilma oli taivaallinen. Kevät, kevät, kevät. Kellari on täynnä sipuleita - joista olen tainnut aikaisemminkin mainita, niitä jotka ostin syksyn alennusmyynneistä juuri silloin kun ekat pakkaset tuli ja luulin, että nyt talvi alkoi, eikä mitään voi enää istuttaa ulos, kun ne eivät kuitenkaan ehdi juurtua. :-)
No olin väärässä, mutta siitä viis. Kellarissa kaikki on hyvällä mallilla, talvenkalpeita tietenkin, ilman valoa, mutta muuten. Talventähdet olivat jo kukkaan tulossa. Olin niistä erityisen iloinen. Aikaisemmista yrityksistä ei ole tullut oikein mitään. Nyt liotin mukuloita kunnolla. Ne paisuivat vedessä suuriksi ja meheviksi. Sitten isutuin ne ruukkuihin ja kellariin. Myös jääkurjenmiekat olivat terhakoina. Kannoin nämä kaksi ja lisäksi jouluruusut ja kaivoin penkkiin. Toivottavasti eivät mene kovin nopeasti ohi kun on niin lämmintä. Kaikkialta muualtakin alkaa jo pistää pieniä piikkejä mullasta, kiurunkannukset, sarjatähdikit, parvitulppaanit jne. Pojat, miltäs teilläpäin kevät näyttää??

5 kommenttia

sleepygay

26.3.2007 22:32

Just viikonloppuna ostin jotain siemeniä ja paljon ruukkuja. Enimmäkseen yrttipuolta. Ostin ihan kokeeksi ruukkuun istutettavaksi punapellavaa, se tosin kasvaa aikas korkeaksi, mutta so what. :D Se vain vaikutti niin nätiltä, että en voinut vastustaa kiusausta.

Niin ja lainasin kirjastosta yhden parvekepuutarha oppaan. Ja haaveet alkavat taas oikein kunnolla herätä talviunilta. Teki niin kovasti mieli upottaa sormet multaan, kun yhdessä rinteessä tuoksui niin vahvasti keväälle.

Ransu

26.3.2007 23:08

Kävin eilen Kaisaniemen kasvitieteellisessä. Siellä talventähdet, lumikellot ja matalat keltaiset jääkurjenmiekat olivat kukassa. Jättimarskinliljat olivat mahtavan näköisiä puskiessaan silmunsa maakuoren läpi. Keisarinpikarililjat olivat jo 15 senttisiä. Hapsijukka oli hienosti talvehtinut. Tahtoo sellaisen omaan pihaan myös!

Meidän mökillä lumikellojen määrä oli noussut 23:een. Oon pettyny, laitoimme 50 sipulia.. Mä en ole ikinä onnistunu Galanthusten kanssa, oon laittanu vuosikausia pussillisia niitten sipuleita ja aina nousee vain muutama. Jostain olen lukenut että ne pitäis heti istuttaa kun ilmestyvät kauppojen hyllyille.. Testattu on, ei onnistunut taaskaan..

JPHki

26.3.2007 23:26

Hämeessä oli sunnuntaina +14C, rusketusta tarttui jo kasvoihin kun puuhailimme ulkona. Ensimmäiset lumikellot ja talventähdet ovat kukassa. Ransu, mullakaan eivät lumikellot ole suostuneet rehottamaan. Istutanpa miten monta tahansa nousee keväällä vain muutama. Minulla hapsijukka tahtoo menettää lehtensä keväisin, mulla paremmin on menestynyt hopeajukka (Yucca glauca). Se ei kärsi yhtä herkästi kevätahavasta.
Ketkä kaikki ovat tulossa Helsingin puutarhamessuille? Minä päivänä?

Ransu

27.3.2007 16:28

JPHki, siis sulla on hapsijukka!? Vautsi! Onko tehnyt kukkavarsia? Ja siis hopeajukka menestyisi paremmin.. Viime syksynä Kontulan Muhevaisella odottelin alennusmyyntiä, siellä oli kolme hapsijukkaa 15 euroa kpl. En sit syksyä vasten raaskinut maksaa niistä täyttä hintaa.. ja jäin sitten ilman.

Puutarhamessuille perjantaina, viikonloppu töissä..

Hortus

27.3.2007 17:39

jatkan juttua tonne seuraavaan bloggaukseen....