• Hortus

Kevät koittaa....???

No niin...kait sitä on nukuttu tarpeeksi talviunta ja valon määrä riittää käpyrauhaseni tyytyväisenä pitämiseen, joten voinen palata blogin pariin. Täytyy myöntää, että on ollut ikävä teitä. En vain kerta kaikkiaan ole saanut aikaiseksi. :-)

Selvä kevään merkki on, että siemenluettelot alkavat kulua hiirenkorville. Aina välillä tulee katsottua, josko jotain tiettyä kasvia on saatavana jossain jne.

Syksyllä - tavalliseen tapaan - haalin alennusmyynneistä viimeisiä kukkasipuleita ja isuttelin niitä ruukkuihin ja vein kellariin. (Hiiret näyttävät syöneen taas kaikki kasvitieteelliset krookukset). Narsissit ja helmililjat pukkaavat jo lupaavasti alkua kellarin pimeydessä. On vaikeuksia saada kellari pysymään tarpeeksi viileänä, kun sääkin on mitä on :-( Toisaalta ulkonahan melkein pystyy tekemään puutarhatöitä kun maa on paikoin sula, eikä lumesta ole tietoakaan. :-)

Kirjoitelkaahan kuulumisia!
Nyt töihin!

3 kommenttia

JPHki

15.1.2008 20:22

Kivaa, tervetuloa taas, Hortus! Juu, varhaiset sipulikukat ikkunalla tuovat kevään. Mulla tosin on nyt vain yksi ruukullinen tasetteja. Viime keväänä hyasintit onnistuivat hyvin, kukkivat muistaakseni maaliskuussa.
Mä olen pyydystänyt jo 7-8 metsähiirtä ja myyrää kellarista. Muoviset hiirenloukut ovat hyviä, oletko kokeillut? Somia metsähiiriä on sääli ottaa hengiltä, mutta ilman loukkuja olisi kellarissa talvehtivat kasvit järsitty varmasti.

Ransu

15.1.2008 22:32

Mukava kuulla sinusta Hortus! Talviunet on nyt nukuttu, vaikkei sitä talvea ole edes tullutkaan.. Mutta kevättä jo kovasti odotetaan! Tasettiruukku meidänkin parvekkeella kukkii aina vaan, varret vähän pääsi venähtämään kun ennen joulua yritin jouduttaa lämpimässä että kerkiäisi jouluksi.

Mökillä yksi Helleborus aloitti kukinnan ennen vuodenvaihteen pakkasia. Sipulikasveista Iris danfordie ja reticulata ovat 1-2 cm aluilla! Olin vähän epäileväinen niitä kohtaan, sillä olin kokeillut jompaa kumpaa joskus 10 vuotta sitten ja niistä ei tullut mitään. Mutta eiköhän tällä kertaa onnistu..

Hortus

16.1.2008 17:43

Mullakin helleborukset tosi töpäköinä. Ostin ne toisessa syksynä ja olivat ekan talven kellarissa. Keväällä laitoin ne ulos ja nyt ainakin vielä ovat tosi vihreinä tuomen alla varjossa. Hauska kuulla teistä :-)