Hämeen huumaa

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2010.

Katyn

En ilmoittaudu suureksi Lech Kaczynski -faniksi, mutta huomasin eilen jääväni katsomaan Wajdan Katynia vähän LK:n muistoakin kunnioittaen.

Kaiken sen epämääräisen hötön jälkeen, jota on tullut viime aikoina nähtyä ihan Finnkinoakin kannattaen, oli eilinen filmi jotain ihan muuta. Raikkaaksi tuulahdukseksi sitä ei voine väittää kuulostamatta hieman oudolta, mutta jotain syvästi oikeaa siinä oli.

Se, että kerronta keskittyi kuolevien ja kuolleiden sijasta eläviin, sai sen aukeamaan moneen eri suuntaan. Henkilögalleria oli kyllä niin moninainen, että tällainen putkiaivoinen maalaistolvana ei ihan aina pysynyt perässä kuka oli kuka. Toisaalta: sillä ei ehkä ollutkaan väliä.

Tarina oli vahva ja sanoma selkeä. Toisin kuin noissa em. hötöissä. Laadulla on tekijänsä. Aina vaan.


Länsirintamalla

Blogin pitämisessä on ollut taukoa. Ensin työ vei miestä mennessään, sitten loma ja maailman tuulet. Mielessä on väikkynyt ja läikkynyt monenlaisia ajatuksia. Pohdintaa historiasta ja sen merkityksestä ihmisille. Ammatinvalinnan problematiikkaa, omaa ja toisten. Sivusta seurattuna ihmissuhdekiemuroita. Työn merkityksen miettimistä. Ehkä näistä sikiää omia blogikirjauksiaan tuonnempana?

Juuri nyt istun työpöydän ääressä, venyttelen särkeviä hartioita ja niskaa. Haaveilen illan liikuntasuorituksesta. Haikailen kunnon, vanhan ajan elokuvatarinoiden perään. Yritän keskittyä tekemättömien töiden pinoihin tässä ympärillä. Ja ulkona kevät antaa lupauksia itsestään.

Huhtikuuta, ihmiset!