Aikuisen oikeesti

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2009.


Hs:

Mika Ronkaisen elokuva Freetime Machos sai sunnuntaina ensi-iltansa Amsterdamissa. Se kilpailee parhaillaan käynnissä olevan dokumenttifestivaali Idfan pääsarjassa.

Dokumentille Idfa on suunnilleen sama kuin Cannes näytelmäelokuvalle ja maailman suurin alallaan.

Freetime Machos kuvaa oululaista rugby-joukkuetta, jonka pelaajat heittävät herjaa viinasta, seksistä ja homoista. Maskottina on pumpattava barbara. Pikkurillin loukkaamista irvaillaan epämiehekkääksi.

"Sanon Freetime Machosia mieluummin komediaksi kuin dokumentiksi. Eihän dokumentti ole lajityyppi niin kuin vaikka länkkäri. Pikemmin dokumentti on tekotapa, tyyli kertoa", Ronkainen huomauttaa.

Elokuvan runkona toimii etenkin kahden vapaa-ajan machon ystävyys. Mikon vaimo odottaa parin viidettä lasta. Hieman nuorempi Matti taas etsii vielä elämänsä suuntaa. Ronkainen sanoo, että Mikko ja Matti erottuivat nopeasti otollisiksi päähenkilöiksi.

"Elokuvaa tehdessä pyrin olemaan vähän edellä päähenkilöistä, tietämään ainakin jotain, mitä kaikki heistä eivät tiedä. Draamaa syntyy helposti, kun osaan ennakoida tapahtumia kamerankin kanssa", Ronkainen sanoo.

--------------------

Boikotoikaa tällaista skeidaa. Mikä yhdistää? Homojen haukkuminen. Ykskään hintti ei mee sit kattomaan tätä bullshittii.


Venäjän ja Vladimir Putinin entinen puolustaja Bill Browder kuvailee kovin sanakääntein nyky-Venäjää.

Syynä on se, että Browderin yhtiön Hermitage Capitalin venäläinen asianajaja Sergei Magnitski kuoli tutkintavankeudessa Moskovassa viime viikon maanantaina.

Browderin mukaan Magnitski ei saanut vankilassa tarvitsemaansa hoitoa.

Hermitage Capitalia syytetään Venäjällä veropetoksista ja Browderilta on kielletty pääsy Venäjälle. Browder on kiistänyt syytökset.

– Nyt siellä on joukko lakia valvovia ihmisiä, jotka ovat todellisuudessa järjestäytyneitä rikollisia. Heillä on käytössään rajoittamaton valta tuhota elämiä, ottaa haltuun omaisuutta ja tehdä mitä ikinä haluavat, enkä ole koskaan ennen nähnyt sellaista Venäjällä. Venäjä on rikollinen valtio nyt, Browder sanoi BBC:n mukaan.



Ihmettelen, kun jotkut gay:t ovat väsymättömiä et mist ne saa energiaa, vihasta? Joidenkin elämäsisältö on vissiin puuttua joka asiaan ja mennä joka paikkaan...don`t get it.



Mua vituttaa yks asia mun frendeissä. Ne ovat niin pihejä et ei koskaan soita. Mä oon pitäny vuosikausia yhteyttä. Ei helvetti. Vittu olkoot.



Edelleen juonittelen päässäni, et miten ton naapurin heivais tost hemmettiin.

Nyt on ollut tosi ällö olo. Vihaan tätä paikkakuntaa ja näitä ihmisiä. Olen antanu nimiä: perkeleen helvetti ja paha maa. Nää ovat niin seinähulluja ja oksettavia. Mitä vittua mä teen? Tännekään en voi jäädä. Tavaravuoreni on musertava.