• Kolmoisritti

Jouduin työpaikalla miesporukan kesken käymän homokeskusteluun mukaan jota innoitti minun tiedetty homouteni. Sen aloitti yksi etelä-amerikkalainen joka oli puolustanut sukulaispoikaansa, joka sai turpaansa veljeltään, kun paljastui, että kundi oli homo-asia oli ilmoitettu kesken suvun yhteisellä kokoontumisella ja ruokpöydässä eli julkinen outtaaminen. No, sitten siihen yhtyi yksi turkkilainen ja lopulta yksi togolainen kertoi, ettei hyväksy homojen elämäntapaa-ja koko jutun pointti oli tämä: se oli provo! Ilmeisesti etelä-amerikkalainen ja turkilainen inhosivat afrikkalaista tai olivat rasisteja. Homojuttu oli pelkkä keppihevonen, jotta tiedetty afrikkalaisen asenteellisuus saatiiin taas kerran esille ja julkiseksi. Hänelle sanottiin, ettei hän kuulu Ruotsiin, koska Ruotsi on demokraattinen valtio ja vapaamielinen.

Sitten kerrottiin yhdestä kuubalaisesta, joka arvattiin homoksi, koska oli niin pedanttinen ja kiinnitti erityistä huomiota pukeutumiseensa.

Minä olin hieman kyllästynyt. Kysyin vain afrikkalaisesta, että miksi ei saisi valita omaa elämäntapaansa, johon hän ei keksinyt vastausta. Minua aina ihmetyttää, miksi joidenkin heterojen on aina ilmoitettava suureen ääneen oma kielteinen suhtautumisensa homoasiassa, vaikka kukaan ei olisi siitä edes kiinnostunut.