• Kolmoisritti

Jos koskaan joudutte tekemään minkäänlaisia kauppoja tai sopimuksia ruotsalaisten firmojen kanssa otakaa aina mukaan lakimies: aina! Pyytäkää kaikki tositteet kaikesta joka välissä, kopiot, hankintalaskuista/tavaroiden ostoista kopiot, tositteet joka asiasta. Jos ette sitä tee ja tositteet jäävät ruotsalaisen yrityksen taakse, olette jo hävinneet pelin ja huijauksen kohteita. Sen jälkeen ette näe minkäänlaisia tositteita ettekä dokumentteja koskaan ja saatte mielikuvituksellisia ja perusteettomia laskutuksia. Ette voi muuta kuin maksaa, koska teillä ei ole esittää todisteita, että he ovat vedättäneet. Laskuihin ei sitten tule mukaan minkäänlaisia liitteitä.

Älkää koskaan tehkö minkäänlaisia suullisia sopimuksia, vaan aina kaikki mustaa valkoisella. Koskaan ei saa luottaa siihen, mitä suullisesti sovitaan. He rikkovat ne kaikki. Ruotsalaiset ovat petollisia ja pettureita liikemiehinä. Jos he huomaavat, että olette sinisilmäisiä ja valhe uppoaa teihin kuin kuuma veitsi voihin, niin he ottavat ja käyttävät hyväkseen tilaisuuden.

Kannattaa tehdä mahdollisimman aukottomat sopimukset etukäteen asianajajan kanssa. Sinne kannattaa suunnitella myös, milloin laskutetaan ja mitä. ja milloin laskut maksetaan. Ei mitään määrättömiä takaisin maksuaikoja, vaan joku kova sakkomaksu mukaan, niin saa omansa pois.

Täällä on tavallista, että laskut jätetään maksamatta ja sitten saadaan toinen yritys ongelmiin. Ei ollut koskaan edes tarkoitus maksaa laskuja. Moni yritys suunnittelee toisten konkurssiin saattamista. Olen kuullut kun jutellaan, että "viedäänkö se konkurssiin" esimerkiksi alihankkija tms. Sitten jälkikäteen, että "näitekö, mitä me tehtiin niille?"

Jälkikäteen kannattaa sitten tarkistaa joka ikinen asia oliko se niin kuten sovittiin.