• Kolmoisritti

Voi hyvä Jumala tätäkin!

" Miliisijohto vaatii ratkaisemaan kuvitteellisia rikoksia ja vangitsemaan syyttömiä. Näin väittää miliisimajuri Aleksei Dymovski internetiin laittamassaan videossa.

Dymovski vetoaa videollaan suoraan pääministeri Vladimir Putiniin, jotta tämä puuttuisi väärinkäytöksiin miliisissä.

Dymovskin mukaan Novorossiiskin kaupungin miliisit joutuvat työskentelemään käytännössä 30 päivää kuukaudessa, liki ympärivuorokautisia päiviä. Jos päivän aikana ei ole ratkaistu yhtään rikosta, työpäivää jatketaan puoleenyöhön - ja joskus jopa vaaditaan laittamaan vankilaan täysin syyttömiä.

Työstään Dymovski kertoo saavansa palkkaa 14 000 ruplaa eli 320 euroa. Edes sairaslomaan ei annettaisi lupaa, koska se laskee ratkaistavien rikosten määrää.

Dymovskin mukaan tehokkuusvaatimukset ovat jopa niin suuria, että miliisien käsketään ratkaista kuvitteellisia rikoksia. Lisäksi hän syyttää kollegoitaan korruptiosta.

Dymovskin videosta on noussut Venäjällä kohu, sillä hänen tapansa vedota Putiniin on ennenkuulumaton. YouTubessa hänen vetoomuksensa on kahdessa eri osassa, ja ensimmäistä niistä on katsottu tähän mennessä yli 170 000 kertaa.

Sunnuntaina Dymovski kertoi Eho Moskvy -radiolle pelkäävänsä nyt oman ja perheensä turvallisuuden puolesta.

- Eilen oli välikohtaus, jossa minua seurasi kaupungilla kaksi autoa. En tiedä, oliko se varjostusta vai mitä, Dymovski sanoi.

Videolla Dymovski vaikuttaa olevan aidosti huolissaan Venäjän miliisin nykytilasta. Hän on työskennellyt Novorossiiskin miliisissä kymmenen vuotta, ja kollegoiden arviot hänen työpanoksestaan ovat positiivisia.

Kaupungin miliisijohto kuitenkin tuomitsee Dymovskin videovetoomuksen ja muun muassa hänen valituksensa pienestä palkasta.

- Miliisit eivät työskentele rikastuakseen, vaan kutsumuksesta, sanoi Novorossiiskin miliisin lehdistöedustaja Polina Gerasimovna uutistoimisto Interfaxille.

Venäjän miliisin ylempi johto ja kansalaiskamari ovat kuitenkin jo ilmoittaneet, että Dymovskin esittämiin väitteisiin suhtaudutaan vakavasti ja niiden todenperäisyys tutkitaan."