• Kolmoisritti

Priest elokuvasta:

Pappi jäi kiinni seksistä autossa bf:n kanssa,poliisiasemalla kuulustelija tiedusteli ammattia ja työtä, hetken hiljaisuuden jälkeen tuli vastaus - pappi - , johon kuulustelija kommentoi, että : " katolilainen ?", mihin vastattiin, että : " kyllä ", ja sitten poliisin huvittunut kommentti: " pikku paholainen ! " ( you little devil ! )

Toinen yhtä hyvä oli kohtaus mis bf tuli ehtoolliselle, jota pappi ks. järkyttyneenä, ja sitten leikkaus bF.n auki olevaan suuhun kieli ulkona......... ei jakanut ! Aivan älyttömän hyvä oli kohtauksen alku, kun ehtoollismaljaan ja asetussanojen lukemiseen leikattiin kuva salissa oleva bf :n kasvoista yleisön joukossa ja muistikuvia seksistä tämän kanssa.

Kolmas yhtä hyvä oli, kun pappi meni uuteen seurakuntaan, mis oli työhön lyllästynyt töykeä sisäkkö, jolla oli kauluri, ja sitten ruokapöydässä puhuttiin vaan latinaa, kun sisäkkö poistui, niin kirkkoherra avasi sanaisen arkkunsa ja lateli ehdot mm. " et saa mennä ulos illalla ! "

Sit hauska oli, kun papit keskusteli suhdeasioista kännissä:

- Rakastatko häntä ?

- kyllä

- ajatteletko häntä koko ajan ?

- melkein

- Onko se syntiä?

- Sairasta !

Loppukohtauksen ajatus oli hyvin kaunis: Ovatko vain ne ihmiset armahtavaisia, anteeksiantavia ja empaattisia, ja kykenevät kohtaamaan ihmisen aidosti ja suoraan, jotka ovat menettäneet kaiken tai menettämässä sen; jotka ovat " kaupunkien ulkopuolella " syrjäytyneinä ja hylättyinä?

( Totuus on, etteivät ole, vaikka me niin sitä toivoisimme )