Suomalaissotilaiden seksisuhteet saksalaisten aseveljien kanssa tulivat puheeksi sotavuosien muun elämänmenon ohella Yle Radio 1:n Roman Schatzin Maamme-kirja lähetyksessä 4.2.13. Aihetta ovat leimanneet jo vuosikymmeniä Tom of Finlandin piirrosten hahmot, joista ei ole pitkä matka Wehrmachtin vaatetukseen. Tom of Finland on myös muistelmissaan kertonut kokemuksistaan Helsingissä ensin saksalaisten ja sittemmin Liittoutuneiden valvontakomission venäläisten sotilaiden kanssa.
- Hänen muistelmiaan on lainattu ikäänkuin objektiivisena aikalaiskokemuksena, vaikka ne ovat mielestäni paljolti fantasiaa, totesi Suomen historian dosentti Teemu Keskisarja. - On kuitenkin hyvin vähän todisteita siitä, että Suomen armeijassa olisi ollut homokulttuuria, Keskisarja lisäsi.
Roman Schatz arveli Tomille ehkä sopivankin se, että häntä arvioidaan enemmän fantasiana. - Siihen hän ehkä tähtäsikin, sanoi Schatz. Toimittaja luonnehti Tom of Finlandin innostuneen näistä "Hugo Bossin tekemistä uniformuista". Ilmaisu oli tarkasti oikein, koska Boss ei vaatetusta suunnitellut, vaan oli saanut yritykselleen valmistustehtäviä.
Ohjelman toisena vieraana ollut sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla totesi sotaan usein liittyvän seksuaalista lyhytjännitteisyyttä. Hän ihmetteli myös Suomessa sotaan liitettyjä siveysihanteita. - Jossain Amerikassa on kirjoitettu viihteellisesti hauskanpidosta upseerien vaimojen kanssa kotirintamalla, mutta Suomessa jokin Sissiluutnantti-kirja on loukannut tavattomasti.
Sodanaikaiset saksalaisuniformut saivat jatkoaikaa vielä vuosikymmeniksi DDR:ssä. Itä-Saksan Kansanarmeijasta tuli entisen vaatetusperinteen jatkaja siitä yksinkertaisesta syystä, että armeijan muodostamisen aikoihin oli neuvostovyöhykkeeltä löydetty suuri Wehrmachtin vaatevarasto.