Siperian ihmeitä: käpyhillo

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Kosti Heiskanen

Käpyhillon tekoon tarvitaan kilo nuoria vihreitä pieniä männyn käpyjä, kilo sokeria ja noin 0,5 litraa vettä. Heinäkuun kymmenen ensimmäistä päivää on kuulemma nuorten käpyjen keräysaikaa. Mikä voikaan olla parempaa kuin lähteä metsään rauhoittumaan ja keräämään nuoria käpyjä? Jo muinaiset siperialaiset ovat keksineet käyttää kaikkia metsän tarjoamia antimia ruoanlaitoon. 

KÄPYHILLO - makea elämys ja vitamiinien arkku 

Tarvitset 1 kg männyn nuoria käpyä, puoli litraa vettä ja kilon sokeria. 

Putsaa ja pese kävyt huolellisesti, poista roskat. Laita kävyt metallikattilaan, lisää vesi kiehuta kävyt kannen alla 1,5 h. Ota pois liedeltä ja huuhtelee kävyt. Kiehuta kävyt uudelleen hiljalleen 1,5 h miedolla lämmöllä. Tee siirappi. Metallikattilaan lisätään 0,5 litraa vettä ja kilo sokeria sekä keitetyt kävyt. Kieuhuta miedolla lämmöllä 30 minuuttia, jäähdytä ja muutaman tunnin päästä kiehuta vielä kerran 10 minuuttia. Jäähdytä valmis hillo ja annostelee purkkeihin. Säilytä kylmässä. 

Käpyhillo sopii erinomaisesti vaniljajäätelön kastikkeeksi. Hillo antaa metsäisen ja tervaisen maun ja kruunaa jälkiruoan. Hillossa olevat kävyt on syötäviä. 

Berliinissä asuva suomalainen toimittaja ja itse opiskellut kokki Kosti Heiskanen tekee ruokajuttujen ja -ohjeiden sarjaa. Heiskanen on kerännyt ruokaohjeita eri puolilta maailmaa ja nyt ranneliike.netin lukijat pääsevät itse toteuttamaan eri kulttuurien ruoanlaittoa.

Siperian ihmeitä: käpyhillo

Kostin lehtitaikinapiirakat

Kostin jauhelihapihvit ja uunissa paistetut vihannekset

Marjaiset jälkiruoat ja raparperisoppa

Herkullisia grillivartaita eli Šašlik

Ruokaohjeita maailmalta
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!