Sateenkaarikakku

  • Teema
  • Ruoka ja juoma
  • Ranneliike net

Sateenkaarikakku - täytekakku pride-lipun väreissä - sopii tarjottavaksi syntymäpäiville, kesäjuhliin, tai vaikka häihinkin.

Kyse on periaatteessa täytekakusta, mutta kakun kerrokset on värjätty eri värein. Sateenkaarilipun värien asemesta väritys voi luonnollisesti olla jonkin muunkin pride-lipun mukainen: translippu, bi-lippu, pan-lippu, tai minkä omaksi lipukseen kokeekaan. Tämä ei suoranaisesti vaadi muuta erikoista kuin mieleisten elintarvikevärien hankkimisen. Valmistaminenkaan ei periaatteessa poikkea tavallisesta kerrostäytekakusta, paitsi sen osalta, että kerroksia verten taikina pitää jakaa osiin, värjätä ja erikseen myös paistaa.

Tällä ohjeella syntyy noin kymmenen hengen kakku.

Kakkupohja

Ainekset
6 kananmunaa
2 dl hienoasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
elintarvikevärejä

Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Vehnäjauhojen ja leivinjauheen seos vatkataan varovasti kananmuna-sokerivaahdon sekaan. Sateenkaarikakkua varten taikina pitää jakaa kuuteen osaan ja kuhunkin sekoitetaan haluttu väri.

Värejä on saatavissa sekä nestemäisinä että jauheena. Jokaista väriä ei välttämättä tarvitse erikseen hankkia: välivärit voi myös sekoittaa. Punaista ja keltaista sekoittamalla saa oranssin, punaista ja sinistä sekoittamalla violetin, sinistä ja keltaista sekoittamalla saa vihreän. Translipun vaaleansinisen ja vaaleanpunaisen saa käyttämällä väriä säästeliäästi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kypsytä kukin värikerros uunissa 175 asteessa vajaa puoli tuntia voidellussa ja korppujauhotetussa halkaisijaltaan 25-senttisessä vuoassa. Paistamisen jälkeen kumoa kypsä pohja ja anna jäähtyä. 

Täyte

Ainekset
puoli purkkia (runsas 100 g) maitorahkaa
1/2 dl tomusokeria
vaniljasokeria

Maitorhaka, tomusokeri ja vaniljasokeri vatkataan keskenään.

Kuorrute

Ainekset
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 purkillinen (250 g) maitorahkaa

Kerma vatkataan kermavaahdoksi, jonka jälkeen joukkoon sekoitetaan maitorahka ja tomusokeri.

Kasaaminen

Pesty kakkuvuoka vuorataan kelmulla. 

Laita pohjimmaiseksi kakkupohjan alin levy. Sateenkaarilipun väreissä olevan kakun kohdalla latomisjärjestys on punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti - sillä kakkuhan kiepautetaan ennen kuorrutusta ympäri. Lado kerrokset päällekkäin ja kostuta pohjan kukin kerros esimerkiksi rypälemehulla. Yhteensä mehua tarvitaan runsas desilitra desilitraa. Laita aina kerrosten väliin ohut kerros täytettä. 

Anna kakun vetäytyä vähintään joitakin tunteja jääkaapissa.

Tämän jälkeen kakku kumotaan tarjoiluvadille ja tehdään kuorrute. Muista poistaa kelmu. Peitä kakun päällinen ja reunat vaahdolla. Kakun voi halutessaan koristella marjoilla tai vaikka kaakaojauheella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!