ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > SETAn puheenjohtaja ja LIDL-maitokohu

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Is Vastaa1 / 20 
23.10.2016, 17:04
Viestiä on muokattu
Internetissä nousi kohu, kun selvisi, että Lidl mainostaa maitojensa uutta merkkiä seuraavanlaisilla mainoslauseilla: "Tunsin olevani oikea maito väärässä tölkissä." ja "Vihdoin uskallan tulla ulos maitokaapista." Aiemmin purkeissa luki Milbona. Jatkossa niissä lukee Pohjolan Meijeri.

Tätä harmitonta mainoskampanjaa SETA:n puheenjohtaja Panu Mäenpää kommentoi Twitterissä näin:

"Ei näin @LidlSuomi .Julmaa, asiatonta pilaa. " Linkki: twitter.com

Aika vahvat sanat käytössä henkilöllä, jonka pitäisi ilmeisesti käsitellä ja ottaa kantaa seksuaalivähemmistöjä koskeviin ongelmiin. Jos viaton ja pikemminkin positiivinen juttu on hänestä "julma pila", niin se asettaa hänen pätevyytensä tehtävänsä hoitamiseen huonoon valoon.

Lidl nosti SETA:n edustamat vähemmistöt esiin neutraalilla tavalla ja palkkio on tässä? Juuri sitä turhasta itkua ja ujellusta, josta näitä vähemmistöjä syytetään. Ja tällä kertaa syytetään aiheesta. Seksuaalivähemmistöjä pidetään yhä niin yhtenäisenä joukkoja kansan rivien keskuudessa, että pakostakin tässä vähän hävettää.
Ylös
Public eye Vastaa2 / 20 
23.10.2016, 19:06 Jotta asia ei tuntuisi liian yksinkertaiselta, kannattaa ennen oman mielipiteen muodostamista lukea myös twiitin taustalla oleva Tämän kylän homopojan blogikirjoitus ja siihen liittyvä vilkas keskustelu puolesta ja vastaan. Kukin yksilö tarkastellee tällaista mainoskikkailua lähinnä oman elämäntilanteensa pohjalta, jota se joko liippaa läheltä tai sitten ei. Jotkut osaavat ajatella sitä jopa jonkun toisen elämäntilanteen pohjalta.

www.tamankylanhomopoika.fi
Ylös
Is Vastaa3 / 20 
23.10.2016, 19:53
Viestiä on muokattu
Joo, luin tuon blogikirjoituksenkin jo aiemmin. Yksittäinen bloggari nyt saa puolestani kirjoittaa typeryyksiä niin paljon kuin haluaa, mutta tällaisen järjestön puheenjohtajan kommentit kiinnostavat jo enemmän. Mutta jos nyt haluat, että käsitellään tässä tuota blogimerkintääkin, niin tehdään vaan niin.

Tyyppi kehtaa pyytää anteeksipyyntöä yritykseltä, joka ei ole tehnyt mitään väärää.

Tyyppi kirjoitta myös, että "olisitte ensin kysyneet vähemmistön mielipidettä". Kuten ensimmäisessä THS-nimimerkin kirjoittamassa blogikommentissakin sanotaan, niin mistähän tämä bloggaaja edes tietää, että mielipidettä ei ole kysytty? Kuinka monelta sitä pitäisi kysyä? Pitäisikö sitä kysyä joltain "kaikkia edustavalta järjestöltä"? Entä mitä jos koko mainoskampanjan ideoija onkin itse homoseksuaali ja transsukupuolinen?

Pakko lainata myös ensimmäisen kommentin viimeinen kappale tähän, sillä se on niin täyttä asiaa:

"Ja oikeastaan noiden mainosten huumori perustuu siihen olettamukseen, että kaapista tuleminen vapauttavana kokemuksena ja transsukupuolisuus ovat totta. Tästä näkökulmasta nuo mainokset ikään kuin validoivat sateenkaarivähemmistön kokemuksia, normalisoivat noita kokemuksia sellaisiksi, joita kenen tahansa Lidlin asiakkaan tulisi ymmärtää olevan. Nuo mainokset ikään kuin käsittelevät transsukupuolisuutta ja kaapista tulemista luonnollisena osana ihmisyyttä, vähän samaan tapaan kuin vaikka keski-iän kriisi, teini-ikä, ero, vanhemmuus jne. ovat luonnollisia ihmisyyden kokemuksia."
Ylös
Yesman Vastaa4 / 20 
23.10.2016, 21:10 Tulee mieleen taannoinen kohu piimää suupielistään lipovan Kjartanin (Kristian Valen) tähdittämistä Drinkero mainoksista.

Enpä tiedä, luulen, että emasipaatio alkaa olla aika hyvällä tolalla, kun tuollaisesta ei enää vedellä liikoja herneitä nenään. Vielä ei näytetä olevan siellä.

Kaapista ulostulevia maitopurkkeja enemmän mua on ärsyttänyt Lidl:n mainosten höhlämies. Mennäänpä jo eteenpäin: asetelma höhlämiehet ja supernaiset alkaa olla jo nähty.
Ylös
smo Vastaa5 / 20 
23.10.2016, 23:23 Jonkin verran tosiaan tulee mieleen Kjartan ja Drinkero -jupinat ( ranneliike.net | ranneliike.net ) ja tapauksessa elementtiinsä päässeet ammattiloukkaantujat. Tuolloin vieläpä ilmeisesti jonkinlaisen painostuksen alle joutunut mainonnan eettinen neuvosto osoitti epäammattimaisuutensa. En olisi toivonut näkeväni sellaista enää.

Jos hlbti-vähemmistöjen piiristä yhä vain toistetaan vaatimuksia siitä, ettei aihepiiriä saa (vähemmistöjen edustajia suoranaisesti mitenkään loukkaamatta) käsitellä vaikkapa mainonnassa, niin aika vaikeaa em. vähemmistöjen on tulla luontevaksi osaksi täkäläistä elämänmenoa.

Omalta osaltani aion tukea kauppaketjua hlbti-vähemmistöjen myönteisestä esiinnostosta - ja seuraavalla kerralla ostaa kahvimaitoni juuri sieltä.
Ylös
Is Vastaa6 / 20 
24.10.2016, 00:06
Viestiä on muokattu
Ja nyt tätä sankaria on sitten haastateltu jo ihan Iltalehden juttuun ja hän yhtyy anteeksipyyntövaatimuksiin. Lähde: www.iltalehti.fi

"Heterokin voi miettiä: haluanko, että lähikaupassa kommentoidaan seksuaalisuuttani?"

Heterouttahan kommentoidaan ja tuodaan esille joka päivä lähes joka paikassa. Miksi Setan puheenjohtaja ei ole iloinen siitä, että välillä esiin tuodaan myös homoseksuaalisuutta ja transsukupuolisuuttakin hyvin neutraalilla tavalla? Nyt ammutaan itseä ja omaa asiaa jalkaan.
Ylös
smo Vastaa7 / 20 
24.10.2016, 01:08 Minusta on outoa puhua siitä, että kampanjassa olisi jotenkin "naurettu" hlbti-vähemmistöjen edustajille. Toki iskulauseiden yhteys hlbti-vähemmistöihin kuuluvien kaapistatulo- tai sukupuoliristiriita-kokemuksiin oli ohut ja pinnallinen, mutta ei pahantahtoinen tai pilkallinen. Ymmärrän hyvin kritiikin silloin, kun mainonnassa tai missä hyvänsä muussa viestinnässä osoitetaan sormella halventavasti ja/tai ennakkoluuloisesti - ja olen taatusti itsekin kritisoimassa. Mutta tässä ei ollut kukaan ketään vastaan. Olisi ollut ns. "tuhannen taalan paikka" hypätä kyytiin tai ottaa koppi. Mutta ei. Jokin tunkkainen pöllähdys esti - kaiketi siksi, kun kyse on jostain kaupallisesta.
Ylös
human Vastaa8 / 20 
24.10.2016, 02:33
Viestiä on muokattu
Pakko ulosantaa että onpa ollut huumorintajuttomia tiukkapipoja reagoinneissa.
Tuohan oli ihan hienoa tuoda kotoisamman tuotemerkin lanseeraukseen seksuaalivähermmistö-herkullisuuttakin mukaan.

Tuo "Tunsin olevani oikea maito väärässä tölkissä":hän on ihan oiva ja mukavahenkinen vertaus transsukupuolisiin. Vai eikö trans-sukupuolisten mielestä juuri sisältö ole sama hyvä, mutta kehon ulkokuori, pakkaus väärä?

Toki "Vihdoin uskalsin tulla ulos maitokaapista" -kaapistatuloon olisi Lidl voinut yhdistää vielä maininnan bi:imä-tuotteistakin, niin se olisi ollut siinä : )

Mikä tilaisuus vielä tuossa olisi ollut jatkoviestiä että "Maitokaapista ulos tulo sopii joka hoteronkin huulille"
ja "Laktoosi-intoleranssiin suuntautuneille taattu anaalinautintokin hyla-purkeilla" :D

Sekä toki "Kevyttä, rasvatonta tai täysmaitoa, yhdenvertaisesti Pohjolan Meijeristä kaikille, käyttösuuntautumisen mukaan".

- Niin uskomattoman hyvää, ettei sanotuksi saa ; )
Ylös
Is Vastaa9 / 20 
24.10.2016, 03:20
Viestiä on muokattu
Nonniin, humanhan se oikein innostui.

...

En itsekään näe, missä kohtaa mainoslauseita nauretaan vähemmistöjen kustannuksella tai pilkataan niitä. Lauseessahan sanotaan vielä, että maito oli oikea, mutta purkki väärä. Ja koska epäilemättä osalle kauhistelijoista pitää asioita vääntää rautalangasta, niin edellä mainittuhan tarkoittaa, että "sisältö oli mitä pitikin, mutta ulkokuori ei". Sehän osuu täydellisesti transsukupuolisuuteen, eikä lähde halventamaan heitä millään tapaa.

Toiseen mainoslauseeseen nyt en edes puutu, siitä ei saa negatiivista kukaan tekemälläkään. Eikun. Panu Mäenpää näemmä saa.

Mies kuuluu muuten johonkin "strategiseen viestintätoimistoon" nimeltään Ellun Kanat. Onko ongelmien keksiminen omasta päästä ja niiden kauhistelu julkisuudessa hyvää viestintää? Huvittavaa, että Mäenpään lausunnot ovat "edustamilleen" vähemmistöille haitallisempia kuin Lidl:n kampanja.
Ylös
human Vastaa10 / 20 
24.10.2016, 03:52
Viestiä on muokattu
Omasta mielestäni tuo Lidlin markkinontitempaus oli samaa hyvää huumoria kuin tämäkin, tunnestusti hyvä huumori"vitsi":

Miksi homoilla on makuuhuoneessa pesäpallomaila?

Jotta voidaan arpoa sisäpelivuorot : )

( pesäpallossa sisäpelivuorojen arpominen, eli hutunkeitto img.yle.fi )
Ylös
human Vastaa11 / 20 
24.10.2016, 04:13
Viestiä on muokattu
Kautta rantain asiaan liittyen, yhden "homo"jutun maidosta soisi koko Suomen maitoteollisuuden poistavan - eli maidon homogenointikäsittelyn, mikä on puhtaasti haitallinen prosessointikäsittely maidolle.

Maito siis
- pastöroidaan = kuumennetaan nopeasti bakteerien tappamiseksi ja jäähdytetään (toki tuossakin ongelmana on se, että maidossa on myös hyödyllisiä bakteereja, jotka auttaisivat ruoansulatusta, eli huonojen bakteerien kuumasurmaamisessa menee hyvätkin - ilman sitä maito kuitenkin pilaantuu nopeasti)
- homogenoidaan = ajetaan paineella pienten suuttimien läpi, mikä murskaa maidon rasvamolekyylit ja proteiinimolekyylit hienoksi mössöksi, jotta maitorasva ei kertyisi maidon pintaan. Homogenointi aiheuttaa maitorasvojen pilaantumista, liittää maitoproteiinikappaleita rasvamolekyylikappaleisiin ja aiheuttaa sen että hienomössöstä maitoproteiinia pääsee suolen seinämistä läpi elimistöön ennen ruoansulatusta, etenkin ihmisillä joiden suoliseinä on ohentunut (kuten usein esim. antibiiottikuurien seurauksena käy ja lapsilla on luonnostaan aluksi)
Suomessa kaikki ns. perusmaito, hyla-maitotuotteet ja niistä valmistetut muut maitotuotteet (jogurtit, jäätelöt jne) on homogenoitua maitoa.

Näitä kuvista näkee, mitä homogenointi tekee maidon rakenteelle:
www.westonaprice.org

Homogenointia epäillään ja sillä tiedetäänkin olevan haittavaikutuksia, joista kerrontaa esim. täällä:
www.elinahytonen.fi

Tuollakin kerrotaan myös siitä että rasvaton maito on toiseksi pahinta, mitä maidolle on voitu tehdä, koska siinä maidon toimiva rakennesuhde ravintoaineena pilataan täysin. Rasvattomassa maidossa on ylisuhteessa maitoproteiineja, jotka ilman maitorasvoja (joita maidossa on yli 300 erilaista) ja maitorasvoihin liittyneenä olevia rasvaliukoisia vitamiineja (eritoten D) ovat ruoansulatuksellisesti huono tikki elimistölle. Rasvaton maito on erityisen haitallista lapsille, joille sitä kuitenkin jopa tuputetaan.

Maitorasvojen muka vaarallisuutta rummutti taannoin Yhdysvalloissa 50/60-luvuilla sokeriteollisuuden rahoittama humpuukitutkimus, joka leimasi maitorasvat muka vaarallisiksi ja pimitti puhtaan sokerin vaarallisuuden. Kaikki noitten tutkimusten väittämät on sittemmin kumottu muissa tutkimuksissa.

Maito ja maitotuotteet ovat käypää ravintoa aikuisillekin - kunhan vain maidon pilaaminen lehmien väärällä ravinnolla (eli väkirehut, eikä lehmien luonnollinen ravinto heinä), maitoteollisuuden tarpeettomat maitokäsittelyt lopetettaisiin.

p.s. luomu-maitoja ei ole homogenoitu
Ylös
smo Vastaa12 / 20 
26.10.2016, 13:21 Eilisiltana Aleksi Valavuori hämmensi tilannetta twiittailemalla kohun jälkilämmöissä ( ranneliike.net ) ja sai some-pyörremyrskyä nostatettua uudelleen.

Melkeenpä tekisi mieleni soimata itseäni siitä, että paheksuin alkuperäisen some-raivon nostaneita, kun Valavuorikin intoutui.

Minusta on suorastaan raikastavaa, että vähän syntyy säpinää ja jännitteitä. Jospa uhriutumisen ja valittamisen asteelle jäätynyt tilanne etenisi, kun pullon henki on hangattu esiin ja ehkäpä Pandoran lipaskin avattu. Jospa tässä tarmon puuskassa nyt olisi aika herätellä henkiin translaki-kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruu. Lupaan ainakin oman nimeni pistää mukaan.

Translakihan on ymmärtääkseni jo valmiiksi kirjoitettu lain muotoon, kuten äitiyslakikin oli.
Ylös
Petri Vastaa13 / 20 
26.10.2016, 23:16 Minun oli pakko pistää Setan puheenjohtajalle ihan sähköpostia. Senverran enemmän hallaa homoasialle teki mielestäni hänen reaktionsa Lidlin kamppanjaa kuin tuo kampanja olisi ikinä voinut tehdä. Päinvastoin, pidin Lidlin kamppanjaa hauskana ja viittaukset kotimaisuuteen ja maitoon positiivisina mielikuvina.
T:petri
Ylös
human Vastaa14 / 20 
27.10.2016, 00:20 Niinpä.
Miksi muuten laulelija Reino Nordinin möläytykseen Hki Priden Kansalaistorin konsertissa viime kesänä ei some-reagoitu? Hänhän sanoi kuitenkin lavalle tullessaan tähän tyyliin: "Onpa täällä porukkaa. Ihan kuin hippipuistossa. Ei siis hinttipuistossa." Tuo tuntui Setalle ihan käyvän.

Kaapista ulostulohan ei ole meille mikään rekisteröity tavaramerkki ja sitä käytetään, on pitkään käytetty, monissa muissakin yhteyksissä, niin meillä kuin muuallakin

en.wikipedia.org
Ylös
human Vastaa15 / 20 
27.10.2016, 00:34
Viestiä on muokattu
Jupakan tapahtumat ja etenkin riman alitus -reagointi Lidlin ihan hyvähenkiseen kampanjaan ovat olleet kokonaisuuten negatiiviset.

Miten hlbt-piireissä voidaan ristiriitaisesti sietää transmaisten dragien pilailuaja, monesti hyvinkin kornia parodiointia naisista, mutta sitten ollaankin trans-neitiä katkerasti loukkaantuen jos ihan mukavsti transsukupuoistenkin asiaa sivuaa maitokampanja, ihan positiivisesti.

Ei edistä kyllä yhtään translain kannatusta omissakaan piireissämme. trans-ihmisethän ovat juurikin julistaneet kokevansa olevansa väärässä pakkauksessa ja kun sitten sitä asiaa veistitään positiiisesti (ulkomaismainen maitomerkkinimi vaihdetaan suomalaiseksi), niin vedetäänkin herneet neniin niin että maitokin siltä istumalta happanee.
Tuossahan olisi ollut oiva tilaisuus hyödyntää asiaa positiivisesti trans-tahojenkin. Maitopurkistahan olisi saanut asujakin ensi kesän Prideen.

Episodista voi olla huonojakin seurauksia, eli esim. ensi vuoden Priden sponsoroijien saaminen voi olla enempi kiven takana, kun asiasta on tekemällä tehty kivikkoinen karikko yritysten ja yhteisöjen maineelle.

Tapahtumista tulee varmaan aika monelle suomalaiselle mieleen jonkinlainen pikkusieluisuus ja juurikin sen rajan ylittyminen että vaaditaankin itselle enemmän kuin itseltä muille sallitaan.
Ylös
smo Vastaa16 / 20 
27.10.2016, 16:23 Tässä asiassa voi miettiä kaksoisstandardien olemusta, hyvinkin. Toki Reino Nordinin kohdalla lieventävä asianhaara on oma seksuaalivähemmistöön kuulumisensa; hän on kertonut biseksuaalisuudestaan, joten tämän voi itse ajatella sopivan ainakin jossain määrin otsikon "hintti" alle.

On myös huomioitava se, että maailman sivu on ollut kaapissaolijoita, joiden mielestä asiallinen (esim. Setan tekemä) hlbti-valistus loukkaa heidän oikeuttaan yksityisyyteen, sillä julkinen valistus ja keskustelu aiheesta tuo heidän (piiloteltavan) maailmansa julkisesti käsiteltäväksi - ja joillain on (jollain logiikalla syntyneitä) pahojakin pelkoja paljastumisesta vähemmistöön kuuluvaksi. Minullekin on lähetetty tällaisia avautumisia.

Ei tämä vyyhti ole alkuunkaan niin suoraviivainen ja yksiselitteinen kuin some-raivon vallassa näyttäisi.
Ylös
human Vastaa17 / 20 
31.10.2016, 17:46 Todella Upeaa ettei Lidl alistunutkaan maitobrändikampanjansa saaman vihapuheen edessä,
vaan ylpeästi ja positiivisesti viestii aitouden ja monimuotoisen kielikuvakäytön puolesta,
loppuviikon mainoslehtisessään, sivulla 6

"Tunsin olevani oikea maito väärässä tölkissä.
Milbona-maito on nyt Pohjolan Meijeri"

mainoslehti.lidl.fi

Vihaajat vihaa - Mutta rakastetaan suomalaisempaa maitobrändiä : )
Ylös
Is Vastaa18 / 20 
01.11.2016, 08:09
Viestiä on muokattu
"Todella Upeaa ettei Lidl alistunutkaan maitobrändikampanjansa saaman vihapuheen edessä,
vaan ylpeästi ja positiivisesti viestii aitouden ja monimuotoisen kielikuvakäytön puolesta,
loppuviikon mainoslehtisessään, sivulla 6"

Kyllä ne alistui. Anteeksipyyntöviestissään jo kertoivat, että mainoslehtiset olivat menneet jo painoon, ja sen takia niissä on vielä vanha "julma" ja "loukkaava" mainoslause.
Ylös
human Vastaa19 / 20 
01.11.2016, 14:38
Viestiä on muokattu
Millähän perusteilla se vihapuhe tuli, että mainoslause on muka loukkaava?

Muutamat tahot rynnistivät vihapuheisiinsa ja valehtelivat muidenkin muka ajattelevan heidän laillaan.
Tämän kylän homopoikakin julisti että Lidlin olisi pitänyt kysyä asianosaisilta,
mutta kysyikö Tämän kylän homopoika itse yhtään muilta, ennen kuin lähti julistamaan vihapuhettaan,
esittäen että muka omaa seksuaalivähemmistöjen äänitorvivallan?

"kaapista ulostulo" on varsin yleisesti käytetty kielikuva.
Sitä on käytetty tämänkin syksyn ainaka monissa muissakin yhteyksissä,
eikä niistä ole jostain syystä kimmastuttu, mutta maitoa kohtaan sitten fobioitiin.

Samoin "oikea maito väärässä pakkauksessa" ja sen pakkauksen brändinimen korjaaminen puhuu tuosta tuotteesta, eikä yhtään mitenkään pilkkaa, eikä sorsi ketään muita.
Tuossahan lisäksi viestitään "vääränä pakkauksena" nimenomaan nimestä, eli eivätkös juuri transsukupuolisetkin yleensä vahda sitä nimeä, vai aikovatko he olla pääsääntöisesti Matteja "naisina"? (ja hekö saavat tehdä niin, mutta Lidl muka ei saisi!?)

Lidlin mukavasta kampanjasta loukkaantujat lähinnä lokeroivat itsensä umpi-itsekkäiksi
ja ristiriitaisiksi.

Itselläni ja tuttavillani ainakin laimeni trans-lain kannatus huomattavasti,
tuonkin suvaitsemattomuuden ja vihapuheen vuoksi.
Etenkin kun ennestäänkin jo ainakin oman tuttavapiirini naiset, lesbot ja heterot,
eivät ole yhtään innostuneita siitä että heidän vain pitäisi alistua siihen että pippeli-ihmiset voisivat vain vaihtaa sukupuolta "naisiksi",
ilman mitään muuta ja sitten vaatia pääsyä naisten saunoihin ja suihkutiloihin uimahalleilla, kuntosaleilla jne.
Patriarkaalista pippelivaltaa on naisia kohtaan yhä muutenkin, historia painolastin lisäksi.
Itsekseen joku voi olla mtä vaan, mutta muilta ei voi vaatia sitä omanapaiseen itsekkyyteen alistumista silloin kun tilanteissa muutkin ovat asianosaisia.

Jos "naisiksi" haluavat katsovat että pippeli olennaisesti edustaa heidän seksuaalisuuttaan,
niin miksi he sitten ylipäätään haluavat olla mukamas naisia?
"naisiksi" pukeutumistahan, tyttöilyähän, täteilyähän voi harrastaa ihan mielinmäärin trans/bi-dragina, eikä siihen tarvitse viranomaisten kanssa mitään väestöhallintomenettelyitä.

Setan pj Panu Mäenpää kirjoitti että ulkokuoresta, pakkauksesta, kehosta oikeaksi muuttamisesta puhuminen on vanhakantaista.
Mutta sepä se vasta vanhakantaista onkin että ajetaan trans-lakia, joka nojaa lokerointiin vain mieheksi tai naiseksi,
eli pyyhitään tiskirätillä ja unohdetaan täysin Setankin aiemmin puhuma sukupuolten moninaisuus.
Eli mihin Setalta on nyt unohtunut trans-sukupuoli, intersukupuoli?
Onko ne korvannut tuuliviireily-sukupuolisuus?

Tai onko sukupuoli-asia nyt kohta enään niin olennainenkaan, kun saamme yhdenvertaisen avioliitonkin, jossa avioparin tai vanhempien sukupuolisuudella ei ole jatkossa enään juurikaan merkitystä?
Sen sijaan esim. terveydenhuollolle on jatkossakin olennaista merkitystä tiedoll sukupuolesta esim. rintasyöpäseulontojen, eturauhasseulontojen yms. osalta.

Ja suoraan sanoen, on varsin typerää että koulukirjoissakin pitäisi jatkossa muka opettaa että nainen on ihminen jolla on pippeli tai pimppa, sekä että mies on ihminen jolla on pimppa tai pippeli. Lapset ovat sen verran fiksuja että he ymmärtäisivät parhaiten jatkossakin asiat niin kuin ne ovat eli että opettaisiin muistakin sukupuolista. Sillä kuten seksuaalista identiteettiäkäänn ei voi, eikä pidäkäään vaihtaa, ei se onnistu oikeasti täysin sukupuoltenkaan osalta - senhän tunnustavat transsukupuolisetkin juurikin siinä että he vastustavat naiseksi korjaamisessa pippelinsä korjaamista pimpaksi tai pimppansa korjaamista pippeliksi; ja vaativatkin miehen tai naisen määrittelyä muutettavaksi heidän mieleisekseen. Tuossahan on äärimmäisestä oman pippelin tai pimpan ympärillä pyörivästä ajattelusta vain kyse.
Ylös
Katellaan Vastaa20 / 20 
02.11.2016, 21:59 Viitaten LIDLin maitokampanjan vähemmistöjä "loukkaavaan" sisältöön, kysyn vaan, milloin S-liikkeet poistavat sateenkaarituotteet kaupoistaan?
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy