• Hortus

Talviunilta

Heh...minulla on jo näköjään tapana painua talviunille ja heräillä kun aurinko lämmittää. Talvella ei vain oikein kiinnosta...varsinkin kun nämä meikäläisen riipustukset ovat lähes yksinomaan puutarha-aiheisia. Lisäksi työssä on menossa aivan tappava kiire. Vie loputkin mehut ihmistaimesta ;-)

Mitäs poijjaat ovat puuhailleet?

Apoptoosi, ajattelin silloin tulla rhodokerhon kokoukseen kun se oli Turussa, mutta en päässyt. Olisi ollut kiva tavata :-)

Ai niin ja mun narsissit pukkaa lehteä (varsin hillitysti, kun olen pitänyt kellarin melko viileänä) jo varsin kivasti.

4 kommenttia

JPHki

9.3.2009 18:53

Moi Hortus,
Hoksin juuri Aboan blogista että meillä oli viikonloppuna sama askare - siis linnunpönttöjen rakentaminen. Mä purin (ei kuitenkaan hampailla!) vähän vanhaa puuceetä navetan takaa ja sain erinomaisia harmaantuneita lautoja linnunpönttöihin. Vain yksi sormenpää on sinisenä vasaroinnista :)
Mä en ole enää vähään aikaan kirjoittanut tänne, vaan Facebookin blogiin. Kyllä sunkin nyt täytyis ilmestyä sinne!
Mistelinmarjat ovat yhä lähettämättä, ne alkavat jo nahistua pahasti kellarissa. Voisin tuoda niitä puutarhamessuille, olethan tulossa? Minä päivänä?

Hortus

9.3.2009 20:54

meillä tikka on tuhonnut pöttöjä. Kannattaa muuten laittaa suupelti niihin. Minkä kokoisella lentoaukolla teit. Ostin nimittäin sellaisen rasiaporan jolla voi tehdä metalliin reikiä, oli muistaakseni 30 mm eli se tavallisin tintinpöntön koko.

Ajattelin lauantaita messuille. Sopisiko se. Perjantaiksi en ehdi muutakuin ottamalla vapaata, enkä kyllä viitsis, tai siis voin kai jos ei muuten onnistu.

Apoptoosi

10.3.2009 11:22

Et kai anna talven häiritä harrastustasi? Mä en edes talven aikana ehdi lukea kaikkia kasaantuneita puutarhalehtiä ja muuta kirjallisuutta. Kaamea pino peittymässä pölyyn, pitäisi ottaa sairauslomaa ja maata kaksi päivää kotona lukemassa. Saiskohan sitä varten saikkua?

Fyllin puolella olen lukenut kirjoituksiasi, mutta mulla on jo viikkoja ollut sellainen fyllisaturaatio, että käyn lähinnä vain kääntymässä. Liikaa roskaa ja tyhjänpäiväistä voihkintaa, huokailua ja kiitoksen kiitoksesta kiittäämistä. Tylsä ja asiaorientoitunut kun olen, niin en oikein jaksa niiden mammojen lässytystä. En ainakaan just nyt.

Olin muuten viime, eikun toissaviikonlopun Ruissalossa. Ajattelin ensin pyytää teitä päiväkahville, mutta olikin taas niin ohjelmaa, että vähempikin olisi riittänyt. Seuraavan kerran olen siellä muuten perjantaina 15.toukokuuta. Voisi vaikka yrittää tavata jossain kaupungilla ennen mun Ruissaloon menoa, koska siellä ei sitten enää ole aikaa istuskella. Orkideaseura on paikalla seuraavana päivänä.

Helsingin messujen kanssa olen vielä vähän kahden vaiheilla. Ei siellä kuitenkaan mitään ole, mutta olisi mahdollisuus nähdä ystäviä eri puolilta Suomea. Lauantaiksi ovat jotain treffejä suunnitelleet. Kuinkahan mä kestän sen tungeksivan väen?

Yhtään rhodoa en tänä vuonna kylvänyt, kun niitä vanhojakin on satoja odottamassa ja pyhä tarkoitus olisi saada ne metsään tämän vuoden aikana. Mitään muutakaan en ole vielä kylvänyt, koska millään ei ole vielä kiire. En kelpuuta honteloita, liian vähässä valossa kasvaneita taimia ikkunalle enkä muualle. Ai niin, tietysti olen helmikuussa kylvänyt hangen alle vaikka mitä, mutta sitä ei kai lasketa. Pari suurta banaanin juurivesaa ovat kovasti puskemassa lehtiä muovisäkin suojassa. Pääsevät kesäksi hot borderiin. Jotain pienimuotoista pistokkaanottoa olen harjoittanut ja vuosien tauon jälkeen olen jopa ostanut uutta kukkamultaa joillekin kasveille.

Nyt lopetan, tämä kun ei ole mun blogi.

RN

24.3.2009 21:11

Mihin aikaan ja missä puutarhahörhöt tapaavat lauantain messuilla?