• Hortus

Kuvia

Hieman kuvia, muutama päivä sitten torpalla- Sade tuli todella tarpeeseen. Maa meillä on aika poutivaa, eli kuivuu nopeasti. Olen yrittänyt lisätä ruohosilppua ja muuta, mutta ei tahdo riittää. Nyt kuitenkin helpotti kun sadetta ropisee :-). Valitsin kuvista ihan vain teknisesti parhaiten onnistuneet. Erityisen iloinen olen tosta Mrs R.O. Backhousista. Se on siis marhanlilja, jonka sipuleita tilasin Tanskasta viisi kappaletta ja kaikki ovat nyt kasvattamassa pulleita versoja. Yksi näyttäisi jopa kukkivan ensimmäisenä vuonnaan ...jee.

Kisu otti ilmakuvan kasvimaastani - joka on siis hyvää vauhtia muuttumassa kukkapenkiksi- talomme katolta. tein molempiin reunoihin laudasta teunukset, kaivoin multaa pois ja laitoin soraa ja salaojaputken tilalle. Etureunan kiveyksen tein uudestaan. Molemmat sivut ovat vielä tekemättä, oikealle tulee kivikkorinne ja vasemmalla on ollut kivikasa pottupellolta raivatuista kivistä, joka kasvoi nokkosta. Olen kaivanut kivet ylös ja kasannut reunukseksi ja kärrännyt käytävien alta kaivetun mullan tillalle. En vielä tiedä mitä sinne istuttaisin. Pensasruusuja? Kärhöjä? Korkeita perennoja?. Vasemmalla näkyvä harson peittämä lava on täynnä mun perennakylvöksiä. Noin sata lajia tai lajiketta on itämässä.

6 kommenttia

sleepygay

15.6.2008 10:27

Wautsi! Tosi ihana! :)

Itse ehkä laittaisin siihen vasemmalle pensasruusuja tai perennoja. :) Ne jotenkin tuntuisivat sopivan paremmin kuin kärhöt. Minun mielestä ne, mitä siihen laitatkin, saisivat olla melko värikkäitä, mutta jotenkin hillitysti. :)

Hortus

15.6.2008 10:55

Joo, perennoja minäkin olen ajatellut. Toisaalta ei ole oikein mitään hyvää paikkaa ruusuillekaan :-( Miten ollaan hillitysti värikkäitä ;-)?

Apoptoosi

17.6.2008 10:16

Hyvä tuosta tulee. Mittakaava ei oikein selviä tuosta kuvasta.

JPHki

17.6.2008 11:17

Tosi hieno kasvi/ryytimaa, muistuttaa äkkiseltään luostaripuutarhoja. Puoliskonikin ihasteli ja tokaisi, että miksei meillä ole noin hieno kasvimaa!

audinkopoika

2.7.2008 05:36

Kyllä tuossa silmä lepää :)

sleepygay

6.7.2008 20:20

Hillitysn värikäs tarkoittaa tietenkin sitä, että on värikästä, eli montaa eri väriä, mutta tavallaan saman sävyistä ja tyylistä. Ja semmoisia perinteisiä värejä. Siis ei mitään superpitkälle jalostettua hybridiä, vaan jotain perinteistä. :)