• Hortus

Hrrr....

Olimme tietysti mökillä. Itse en niin välitä tarlvesta ja odotan jo malttamattomana josko kevät kohta tulisi. Vain toinen puutarhanharrastaja tietää, miten tylsää kun mikään ei kasva. Voisihan sitä tunkea kaikkea ruukkuihin, mutta ei se vain ole sama asia. No tein minkä voin. Leikkasin pensaita, luin samata vanhat puutarhalehdet miljoonatta kertaa, hypistelin kylvöä odottavia siemenpusseja- eikä mitään kaksimielisiä ajatuksia- katselin ulos ikkunasta ja mietin mitä ensi kesänä istuttaisin minnekin. Kuvia tuli otettua viimekesänä harmittavan vähän. Ohessa yksi. Sama paikka toiseen suuntaan katsottuna kuin tuossa aiemmassa. Positiivinen asia on, että kaikki näyttää puutarhassa olevan kunnossa. Mitään ei ainakaan vielä ole syöty. Ruiskuttelin pensaisiin syksyllä mota nimistä ainetta, joka näyttää pitävän pansaita napostelevat elukat varsin hyvin loitolla. Toivottavasti kevät tulee aikaisin ja lämpimänä...huokaus.... Onkohan ketään gay kansaa menossa minnekään puutarhamessuille keväällä? Viroon, Tukholmaan, tai vaikka messukeskukseen.

6 kommenttia

JPHki

28.1.2007 21:31

Juu, messukeskukseen ainakin ollaan menossa. Milloinkas Tukholmassa on puutarhamessut?
Hienoja nuo tummat liljat. Onko niiden vieressä harjaneilikkaa?
Mä tein "puutarhatöitä" luomalla lunta kasvien päälle ja kastelemalla saunaneteisessä talvehtivia muutamia kasveja. Ruukkuun istuttamani sinililjat nostin sisälle saunaneteisestä jo viikko sitten, kun varret olivat puskeneet viitisen senttiä mullan päälle.
Talvea voi kuluttaa myös etsimällä Amazonista puutarhakirjoja...

Hortus

28.1.2007 22:50

Suurin osa penkin liljoista on naapurilta joka "perkasi" sivusipuleita pois penkistään. Tumma on harjaneilikka ´Onyx niminen lajike. Tukholmassa oli muistaakseni huhtikuussa, täytyy tarkistaa, kerron sitten. Ajattelin että sieltä saattaisi saada kaikkea erikoisempaakin. Mutta Helsinkiin ainakin. Mitä kaikkea sulla on saunan eteisessä. Meillä ei olla vielä päästy yhteisymmärrykseen kasvien talvettamista mökissä, vaikka siellä onkin peruslämpö. Kaikki kellarissa, jossa on ollut tänä syksynä aivan liian lämmintä. :-(

sleepygay

28.1.2007 23:33

Muistan, kun pikkusena (~6-8 v.) säästin pari kuukautta viikkorahoja ja ostin semmoisen sadan kukkasipulin pakkauksen. :) Kauniitahan ne oli, mutta en saanut niitä pysymään henissä kuin pari vuotta parhaimmillaan, kun en osannu tehdä niille oikein mitään talvea varten. Parhaita saamiani syntymäpäivälahjoja ovat pari puutarhanhoito kirjaa. :D

Hortus

29.1.2007 08:08

.Tukholman puutarhamessut ovat 29.3-1.4.2007 avoinna klo 10-18 :-)

Apoptoosi

14.2.2007 11:57

Tuolla Älvsjön messuilla olen käynyt viime vuosina, mutta nyt päätin jättää väliin, koska homma alkaa siellä(kin) vähän kerrata itseään. Suosittelen kuitenkin käyntiä muille. Sen jälkeen on kyllä aika masentavaa huomata, kuinka Suomen puutarhakulttuuri junnaa paikallaan. Parasta Tukholamn messuilla on se järjestöjen esittäytyminen. On kaktusfriikkejä, gesneriasteja, hoya sällskapet, pelargoanin harrastajia ja monta monta muuta yhdistystä, joidenka jäsenet tuovat sinne myytäväksi alkuja omista kokoelmistaan. Tietomäärässään hakkaavat monet ammattilaiset.
Taidan olla poissa Helsingin messujen aikaan. Tarjonnan tosin voin jo arvata etukäteen.....suuri keskusaukio, jossa miljoona tulppaania, metrilakunmyyjä, hollantilaisia sipulikauppiaita, paistinpannunmyyjä,(liian aikaisin)hyödettyjä perennoja ja pensaita, kalakukonmyyjiä ja muutama siemenkauppias. 60% on siis muuta, kuin puutarha-alaa. Mä taidan olla aika kyyninen näiden hommien suhteen. Onneksi on kaveri töissä messuilla, että saan edes vapaalipun.

Apoptoosi

4.3.2007 23:30

Öööh....nyt joudun ehkä perumaan edellistä kirjoitustani. Saatan sittenkin lähteä Tukholmaan. Hirveitä en ala laivasta maksamaan, joten siitä nyt riippuu homman onnistuminen. Turusta torstaina iltalaivalla, perjantai messuilla ja illaksi taas laivaan. Takas Suomilandiassa jo launtaina aamusta.