• Mika

Perverssit muuttopuuhissa

SUKUPUOLISET VÄHEMMISTÖT

Seksuaaliset poikkeamat eli perversiot ilmenevät monin eri muodoin. Päämäärä on useimmiten kuitenkin sama kuin heteroseksuaalisissakin suhteissa; toisen ihmisen läheisyyden ja orgastisen tyydytyksen kokeminen. Sukupuolisessa kehityksessä syntyneiden häiriöiden takia voivat normaalit heteroseksuaaliset suhteet estyä, ja henkilö saa sukupuolista tyydytystä muilla keinoin.

Homoseksuaalisuus ilmenee haluna samaa sukupuolta tai molempia sukupuolia (biseksuaalisuus) kohtaan. Naisten homoseksuaalisuutta nimitetään lesbolaisuudeksi. Homoseksuaaleja on arvioitu olevan noin 2-4 % väestöstä. Poikkeavuus saattaa aiheuttaa vaikeita ongelmia, ennen kuin ihminen itse hyväkyy itsensä ja ennen kuin hänet hyväksytään ympäristössään. Homoseksuaali ei koe itseään välttämättä lainkaan poikkeavaksi.

Murrosiässä ja nuoruusiän kriisien yhteydessä voi nuorella olla pelkoja tai oireita poikkeavasta seksuaalisuudesta. Tämän ei kuitenkaan tarvitse merkitä sitä, että kysymyksessä olisi sukupuolisuuden lopullinen ilmenemistapa.

***

Kaikkea sitä muuton aikana löytää. Kuten miehen vanhoja lukiokirjoja. Tuo yllä oleva on suora lainaus Lukion terveystieto –kirjasta (Juho Korhonen, Tuula Eloranta, Esa Santala), jonka ”Kouluhallitus on hyväksynyt 17.11.1982 oppikirjaksi lukuvuoksiksi 1983-84, 1984-85, 1985-86”. Tekstinpätkä on ainoa, mitä lukiossa opetettiin ”seksuaalisista perversioista”

Miten ihmeessä meistä kasvoi tasapainoisia aikuisia?

No, ainakin ylipainoisia.

3 kommenttia

martin

8.8.2007 00:25

Onneksi en avannut tuota terveystiedon kirjaa ollenkaan. Ikävää, että moni muu on lukenut tuollaista tekstiä itsestään. Yritys "ymmärtää hyvällä" (!) jää täysin järkyttävien sanavalintojen alle.

audinkopoika

8.8.2007 11:33

Sanos muuta, minäkin oon jo "ylipainoinen" ;)

sleepygay

8.8.2007 23:41

Arvasin, että tuo on jostain terveystiedon kirjasta. Vielä nykyäänkin saattaa olla terveystiedon kirjoja, jossa on homoseksuaalisuus laitettu jonkin "muut" -otsakkeen alle pedofiilien yms. joukkoon. Tai en tiedä onko enää uuden opetussuunnitelman mukaan, mutta mistäs sitä tietää...