• Jetsetter

Uuden vuoden mietteitä

Jos viime vuoden viimeisiä ihmetyksiä ainakin omassa perhepiirissä oli mm. Kari Tapion kuoleman aikaansaama hypetys, niin tämän vuoden ensimmäisiä voisi olla tuttavapiiriin lukeutuvien Erinomaisten Ihmisten kummastelu.

Tilanne vaatinee hieman molempien teemojen avaamista.

Kari Tapio oli ihan hyvä laulaja, joka taisi uransa loppupuolella vielä petratakin taitojansa. Kuolema on aina surullinen juttu, johon päättyy aina jotain hyvin ainutlaatuista. En vain millään jaksa ymmärtää, miksi hänen ei-niin-yllättävä poismenonsa aiheutti ylinostalgisointia, taivastelua ja jeesustelua Suuren Suomalaisen Äänen menettämisestä. Dziizös. Taisi olla oikeat uutisaiheet vähissä loppuvuodesta.

Ja tämä Erinomaisten Ihmisten Klaani sitten. Tuli välipäivinä tavattua erästä tuttavaa, joka on pienissä annoksissa ihan mukava ja viihdyttävä. Nyt taisi vain tulla yliannostus, sillä jälkikäteiset allergiareaktioni ovat olleet vähän turhankin kosmisia. Kyseinen hahmo on sitä tyyppiä, joka kuuluu varmaan itse kunkin tuttavapiiriin - ehkäpä joku teistä tunnistaa siitä itsensäkin. Siis sellainen, jonka elämän kantava teema on oma erinomaisuus suhteessa muihin ja oman elämän kertakaikkisen mielettömän upeat elementit ja valinnat.

Ai mitäkö tarkalleen ottaen tarkoitan? No, semmoisia tilanteita joissa Erinomainen Ihminen, kuultuaan tuttavansa vaikkapa aloittaneen uuden harrastuksen, keskeyttää asiasta virinneen keskustelun ja kertoo miten itse on toissa vuonna voittanut ao. harrastuksen Suomen/piirikunnan/kaupunginosan mestaruuden. Tai, kuultuaan toisen tuttavansa osallistuneen elämänsä hauskimpiin pikkujouluihin, siirtää näppärästi puheen omiin pikkujouluihinsa, jotka ne vasta olivatkin ylimaallisen fantastiset ja joiden rinnalla mikään muu ei varmasti voi olla mitään keskinkertaista kummempaa.

Tyytyväisyys omaan elämäänsä on hyvä ja myönteinen asia. Kukapa niitä ruikuttajiakaan ja draamakuningattaria jaksaisi. Mutta se, että oma erinomaisuus on yhden sortin kilpailuase keskusteluissa ja oman elämän arvottamisessa on - hmm - jopa surullista.

Kaikesta huolimatta, onnellista (erinomaista tai keskinkertaista tai jotain siltä väliltä) uutta vuotta!

2 kommenttia

martin

3.1.2011 23:34

Kiitos tästä - tärkeän valaisevasta - kirjoituksesta ja m e n e s t y k s e l l i s t ä uutta vuotta!

Jetsetter

4.1.2011 09:13

Martin, oikein mahtavaa uutta vuotta sullekin :)