• Jetsetter

Pari sanaa niistäkin

Olen nyt katsonut sen verran noita vaalikeskusteluja, että yksi ajatus ainakin on muotoutunut pääkopassani niiden tiimoilta. Eikä se liity äänestyspäätökseeni, oma ehdokkaani on ollut selvillä jo pitkään.

Olen sen sijaan ruvennut fanittamaan koko kandidaattilaumaa ihan tietystä syystä: heidän yhteiskäytöksensä takia. On ilo nähdä liuta tuossa asemassa ja tilanteessa olevia ihmisiä, jotka eivät ole monen aiemman vaalikeskustelun tavoin alentuneet sättimään ja solvaamaan toisiaan. Minusta on hyvä, että viime eduskuntavaalien jälkeen äänestäjille, meille kansalle, tarjotaan moista esimerkkiä. Esimerkkiä siitä, että asioista voi keskustella myös käymättä toisten kimppuun. Esimerkkiä siitä, että politiikka voi olla rennompaakin, pönötysvapaata.

Totta on varmaan sekin, että nykyinen presidentin tehtävä ei vallasta riisuttuna enää herätä ehdokkaissa tai puolueissa takavuosien kaltaisia intohimoja. Yhtä lailla kaiken viihteellistyminen näkyy näissäkin tositv-koitoksissa. Ajatelkaa nyt, olisitteko voineet kuvitella vaikkapa Mauno Koivistoa hokemassa tentissä toiseen Pöö! yleisön ja toimittajien pyynnöstä. O tempora, o mores...

Yhtä kaikki, olen tullut siis siihen johtopäätökseen, että tuosta porukasta kaikki pärjäisivät presidentin tehtävässä. Makueroja toki voi olla siitä, miten sitä hoitaisivat. Mutta yleisesti ottaen olen (yllättäen) tyytyväinen tämänkertaiseen otokseen :)