• Jetsetter

Haiti

Tsunami sai tämän kansan aikanaan liikkeelle ja antamaan rahaa. Syynä varmastikin katastrofin suomalaisuhrit.

Haitin maanjäristys on suhteessa paljon suurempi onnettomuus, jos ajattelee miten suuri osa haitilaisista joutui suoraan tai välillisesti sen uhreiksi.

Soisinpa siis, että se liikuttaisi meitä yhtä lailla: auetkoot kukkaronnyörit ja soikoot nettipankit nyt. Jokainen voinee tinkiä jostain sen verran. Oli se sitten kalja, pizza, uudet tennarit...

Aloittaa voi vaikka täältä:
http://www.redcross.fi

3 kommenttia

Torontosta

15.1.2010 03:35

Mihinka luulet isoin osa rahalhjasta menee?!!! En anna penniakaan. Jo nyt tanaan CNN uutisoinut kieroilusta, aputavarat viela jakamatta ja niita jo myydaan muualle.

Jetsetter

15.1.2010 09:04

En sinänsä usko, että mikään systeemi on täysin aukoton. Poliitikot valehtelevat, pankit vetävät välistä, ihmiset eivät aina ajattele muuta kuin omaa parastaan. Olisi siis aika ihmeellistä, ellei avustustoiminnassakin sattuisi virheitä ja väärinkäytöksiä. Ihmisten tekemäähän sekin on.

Avustusjärjestöt tarvitsevat kuitenkin rahaa tarvikehankintoihin, kuljetuksiin (niin avustustyöntekijöiden kuin tavaroidenkin) jne. Ilman rahaa ei ole avustustoimintaa. Ilman avustustoimintaa nekin, jotka selvisivät maanjäristyksestä ovat vaarassa kuolla tai sairastua kulkutauteihin ja saamiinsa vammoihin.

Haitissahan tilannetta pahentaa se, että lentokenttä toimii vain vajaalla teholla, satama on ainakin ollut kiinni, eikä Port-au-Princen kaduilla ole helppo liikkua. Ymmärtääkseni on siis käytännössä hankala organisoida avustustavaran jakamista.

Torontosta

19.1.2010 02:59

Se ei ole ainoa kaupunki tai lentokentta siella. Haiti on iso maa. Haiti President tai poliisi joka havisi jonnekin ei ole antanut yhtaan tv tai media kommenttia koko aikana.