Kesällä 2007 Savonlinnan Oopperajuhlilla nähdään uutta suomalaista oopperaa. Isän tyttö on ooppera Suomesta ja suomalaisesta lähihistoriasta. Oopperan libreton ovat kirjoittaneet Michael Baran ja Olli Kortekangas. Musiikin säveltää Olli Kortekangas. Teos valmistuu vuoden 2006 loppupuolella.
Oopperan tapahtumat sijoittuvat pääosin kesään 1997, mutta epilogi tuo tarinan nykyhetkeen. Isän tyttö kertoo Annasta, suuriin ikäluokkiin kuuluvasta naisesta, sekä hänen äidistään Siiristä ja tyttärestään Verasta, heidän valinnoistaan, saavutuksistaan ja menetyksistään. Se kertoo myös heidän elämänsä miehistä: puolisoista, pojista, rakastetuista, isistä. Perhesiteiden suojelevasta ja tukahduttavasta voimasta. Katkeruudesta ja anteeksiannosta.
Tekijöiden mukaan ooppera on taidemuotona vahvimmillaan kertoessaan tarinaansa ”pienen ihmisen suurten tunteiden” kautta. Isän tytön roolihahmot ovat tavallisia suomalaisia, kuviteltuja mutta samalla mahdollisia. Heidän tarinansa on samalla kertomus suomalaisuudesta jälkiteollisena aikana. Tarinan taustalla olevia teemoja ovat suomalaisen yhteiskunnan muutokset 1900-luvulla, aatteelliset ristiriidat ja eheytyminen sekä vaurastuminen. Isän tyttö kysyy: millaiset jäljet aika meihin jättää, millaiset jäljet kukin meistä, omalta pieneltä osaltaan, jättää aikaansa?
Olli Kortekangas pitää oopperansa säveltämisestä verkkopäiväkirjaa.
(Savonlinnan Oopperajuhlat, lehdistötiedote 20.02.2006)