ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Tom of Finland 1980-luvun haastattelussa: ”Mä koen olevani niin hemmetin suomalainen”

vaeltaja2006 • 29.12.2017 10:03 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ

Loisteliaan näköinen kirja kertoo talosta ja huoneesta, jossa Tom asui talvikuukaudet 1980-luvulla.
Suomen 100-vuotisjuhlat ovat ohi. Yksityisarkistosta on löytynyt Tom of Finland -haastattelunauha suunnilleen vuodelta 1986. Siinä hän kertoo, miksei hän jää kokonaan Amerikkaan, vaan palaa aina kesäksi takaisin Suomeen.

Amerikassa ilmestyneistä hienoista kuvakirjoista voisi kuvitella, että Tom oli ”lähes amerikkalainen”. Hän asui Tomin talossa, "Tom Housessa", Los Angelesissa ja hänen huoneensa on edelleen siellä alkuperäisen näköisenä. Ulkomaiset, mm. suomalaiset vieraat, ovat voineet käydä katselemassa, miltä Tomin huone näyttää. Joku on saanut yöpyä samassa huoneessa Tomin saappaat vierellään. Siinä helposti unohtuu Tomin suomalaisuus.

Tom vietti Amerikassa noin 10 talvea. Keväisin hän palasi Suomeen. Haastattelunauha paljastaa, että työnteko Amerikassa oli vaikeaa. Oli kaikenlaista hälinää ja touhua eikä ollut omaa aikaa syventyä piirtämiseen. Se vaatii yksinoloa ja ja joskus viikkojenkin paneutumista tekeillä oleviin töihin. Amerikassa hän keräsi ideoita ja Suomessa ideat siirtyivät paperille.

Oma lukunsa on se "utopiayhteisö", joka syntyi Tom Housen ympärille. ToF-säätiön perustaja Durk Dehner sanoi taannoin, että sekin tarina pitäisi tallentaa kirjaksi.

Tässä yksi päätös juhlavuodelle ja kiitokset haastattelukatkelman käyttöluvasta. Kesto n. 1 min 40 sek.


Tomin ensimmäisessä suomenkielisessä haastattelussa, joka on säilynyt tallenteena, Tom korostaa suomalaista taustaansa.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy