Maspalomas Pride by Freedom 2023 tapahtumassa aurinkoista karnevaalitunnelmaa

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Mikko Kivinen

Yksitoistapäiväisen Maspalomas Pride by Freedom 2023 -tapahtuman pääjuhlapäivänä lauantaina 13. toukokuuta järjestettyyn pridekulkueeseen osallistui yli 100 000 ihmistä. Iloiset ja tanssivat sekä glitteriin ja monivärisiin asusteisiin sonnustautuneet juhlijat valtasivat Playa Del Inglésin kadut klo 17 liikkeelle lähteneessä kulkueessa. 

Kulkue kokoontui Riu Palace Maspalomas hotellin edessä ja kulki Avenida de Tirajanaa pitkin Yumbo ostoskeskukseen, jossa järjestettiin tapahtuman pääjuhla.

Kulkueen etunenässä marssi transnuorten järjestö Chrysalliksen paikallinen ryhmä ja Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen (PES) ryhmä. Kulkueen äänentoiston desibelit ylittivät korviahuumaavan tason, kun musiikki soi peräti 31 sponsorikulkuerekan lavoilta toisinaan jopa päällekkäin.

Kulkueen etunenässä marssi transnuorten järjestö Chrysalliksen ryhmä (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)
Kulkueen musiikista vastasi peräti 31 rekkaa, jotka soittivat tanssimusiikkia kulkueväelle. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Maspalomas Pride by Freedom tapahtuma järjestettiin yksitoistapäiväisenä 4.5. - 14.5.  Ohjelmaan kuului monenlaista juhlintaa allasbileistä baari-iltoihin ja Yumbo-ostoskeskuksessa ulkoilmassa järjestettyihin livemusiikkibileisiin. 

Gran Canarian eteläosassa sijaitsevassa rantaturistien suosimassa Playa del Inglésissä vuosittain toukokuun toisella viikolla järjestettävä Maspalomas Pride by Freedom paraateineen on yksi Euroopan suurimmista pride-tapahtumista. 

Tiukkaan kulkueen perässä kulkenut San Bartolomé de Tirajana (SBT) kaupungin puhtaanapitolaitoksen henkilökunta piti huolen, ettei isosta kulkueesta jäänyt jälkeäkään sen kuljettua ohi. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Kriitikkiä kaupallisuudesta

Tänä vuonna Maspalomas Pride by Freedom -tapahtuma on saanut myös kritiikkiä vahvasta kaupallisuudestaan. The Canary News -uutissivusto kirjoitti 9. helmikuuta, että paikalliset tanssimusiikkipromoottorit ovat yrittäneet rekisteröidä Maspalomas Pride by Freedom nimeä kaupallisen yhtiönsä Jaifer Events SL:n kautta tavaramerkikseen.  Alkuperäinen 2001 perustettu Maspalomas Pride -tapahtumaa järjestänyt voittoa tavoittelematon yhteisö GLAY puolestaan on joutunut jo aikaisemmin väistymään tapahtuman järjestämisestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toukokuisen pride-tapahtuman lisäksi Maspalomaksessa järjestetään myös Winter Pride Maspalomas marraskuussa. Winter Pride on jo aikaisemmin rekisteröity sitä järjestävän kaupallisen yrityksen omistukseen.

Playa del Inglés on ollut homomatkailijoiden suosiossa 1980-luvulta lähtien. Alueella on esimerkiksi homomiesten uimaranta ja ostos- ja viihdekeskus Yumbo Centressä on kymmeniä homoystävällisiä ja yksinomaan homoille suunnattuja illanviettopaikkoja - niin laajalle yleisölle suunnattuja kuin erilaisia alakulttuureja edustaville.
 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!