ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: American Vagabond: Jamesin ja Tylerin tarina

vaeltaja2006 • 23.06.2013 21:50 • 4 kommenttia. ELOKUVAT JA SARJAFILMIT • ULKOMAAT

Dokumenttielokuvan ohjaaja Susanna Helke
Susanna Helken dokumentissa "American Vagabond" asunnoton, kotoa karkotettu parikymppinen James on päähenkilönä. Hänen äänensä on myös kertojan osassa. James on homo, ja hän pakeni uskonnollisesta kodistaan San Franciscoon, omien keskelle. Mutta vastaanotto ei ollutkaan hyvä. Keskiluokkainen homoyhteisö hyljeksii kodittomia. Apua ei ole helppo saada muualta kuin asunnottomien soppajonoista.

James tutustui Tyleriin, toiseen asunnottomaan. Tylerin hymy valloitti. Tyler ei puhu paljon ja hän kulkee aina perässä. Hän on viitassaan kuin augustiiniläismunkki. Yösija löytyy Golden Gaten viereisestä puistosta. Yökuvat ovat ahdistavia. On löydettävä maukuupaikka, jota edes poliisit eivät löydä. Aamulla herätään kylmettyneinä, ja parasta on lähteä heti liikkeelle. Makuuvarusteet on piilotettava puskiin.

Elokuva nappaa heti alkumetreillään mukaan. Vähitellen nuorten tilanne vaikeutuu, parin läheiset välit viilenevät, ja James joutuu elämänsä vaikeimpiin tilanteisiin. Elokuvassa nuoria seurataan noin neljän vuoden ajan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Amerikkalaisen yhteiskunnan olosuhteet tunnetaan Suomessa lopulta aika pintapuolisesti ja tieto ei vain ota levitäkseen. Koulutuksen kallis hinta ja julkisen opintotuen vähäisyys antavat vanhemmille myös mahdollisuuden estää epätyydyttävän jälkikasvun pääsy perustasoa pitemmälle koulutuksessa. Kotoa häätäminen vie siten pohjan pois elämältä paljon perusteellisemmin kuin Suomessa voidaan kuvitella.
  jnsto • 24.06.2013 07:55
Missä tämä olisi nähtävissä?
  Kiinnostunut (ei rekisteröitynyt) • 24.06.2013 19:20
Ko. elokuva oli nähtävissä menneenä iltana Helsingin keskustan elokuvateatterissa osana Helsinki Pride -juhlaa. Elokuva oli hieno: kunnioittava kohteitaan kohtaan ja lisäksi taiteellisesti taitavasti tehty. Hyvä, Susanna Helke!

PS. Elokuva odottaa tuloaan Suomen kaupalliseen levitykseen. Levitystahot pyysivät mainostamaan elokuvaa, jotta se voisi kaupallisesti menestyä edes lyhyen aikaa. Mainostan sitä tässä rehellisin sydämin.
  JS75 (ei rekisteröitynyt) • 26.06.2013 01:35
AMERICAN VAGABOND ON TEATTEREISSA NYT! ENSI-ILTA OLI KE 26.6. HELSINGISSÄ KINOPALATSISSA NÄYTÖKSIÄ JOKA PÄIVÄ. TIEDOT FINNKINON SIVUILTA!

www.finnkino.fi

MYÖS TURUSSA FINNKINO JA TAMPEREELLA NIAGARA -TEATTERI. JOENSUUSSA TAPIO.

KÄYKÄÄ KATSOMASSA, MITÄ ENEMMÄN KATSOJIA ENSIMMÄISELLÄ VIIKOLLA, SITÄ PAREMMIN PYSYY TEATTERISSA.
  AMERICAN VAGABOND -TIIMI (ei rekisteröitynyt) • 29.06.2013 23:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy