Kysymyksiä Päivi Räsäselle tasavertaisesta avioliittolaista?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Kuuluisa gay-aktivisti, kirjailija ja radiopersoona Michelangelo Signorile pisti Pohjois-Carolinan republikaanisenaattorin todella tiukille tämän homoavioliiton vastaisista kannoista.

Yhdysvalloissa kuuluisa gay-aktivisti, kirjailija ja radiopersoona Michelangelo Signorile on haastatellut äskettäin republikaanisenaattori James Forresteria Pohjois-Carolinasta. Forrester on myös lääkäri. Hän on lähtenyt ajamaan aloitetta homoavioliitot kieltävästä laista kansanäänestykseen toukokuussa 2012.

Yhtenä perusteena homoavioliitot kieltävästä laista Forrester on esittänyt sen, että homot kuolevat muita 20 vuotta aikaisemmin "epäterveen elämäntyylin" vuoksi. Hän väitti tutkimuksen perustuvan julkisen terveydenhuollon lääketieteellisiin asiantuntijalähteisiin. Signorile ampui tuon väitteen alas heti täysin perättömänä. Mistään tuollaista lääketieteellisistä tietoa ei ole löydettävissä.

Haastattelija kovisteli erityisesti sitä, miksi lainasäätäjä ja lääkäri Forrester tukee homoavioliitot kieltävää lakia, mutta hän ei mitenkään kanna huolta heteroavioliittojen valtavista eroprosenteista. Tähänkään Forrester ei osannut antaa selitystä. Lopuksi senaattori Forrester katkaisi haastattelun.

YouTubessa pyörivä haastattelu on todella mielenkiintoista kuultavaa ja tietenkin kovin kiusallista senaattorille itselleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

***********

Tuo kuvio Pohjois-Carolinassa on oikeastaan identtinen Suomen Päivi Räsäsen tilanteeseen. Räsänen on lääkäri, kansanedustaja ja nyt jopa Suomen hallituksen ministeri, jonka tärkeimpänä tehtävänä on hoitaa kaikkia suomalaisia koskevia lakeja. Viimeksi eilen Räsänen ilmoitti televisiossa työskentelevänsä sen puolesta, ettei Suomeen tulla koskaan säätämään tasa-arvoista avioliittolakia.

Olisiko median oikea hetki ryhtyä kysymään Päivi Räsäseltä tarkennuksia hänen kantaansa? Miksi hän ei ole huolestunut myös Suomen korkeista avioeroluvuista ja mitä vahinkoa hänen mielestään homoavioloiitot aiheuttavat konkreettisesti heteroavioliitoille? Päivi Räsäsen tehtävänä ei ole johtaa nykyaikaisen, voimakaasti sekulaarin pohjoismaisen valtion lainsäädännön kehitystä yksinomaan Raamattu-lähtöisesti. Suomessa on paljon ihmisiä, joita Raamatun sana ei koske, eikä kiinnosta vähimmässä määrin.

Sirius XM-radion audiohaastattelu YouTubessa

3 kommenttia

Kajaanista kajahtaa: Veli-Pekka Leivo toteaa "Ihmisoikeudet kuuluvat homoillekin, kiitos!"

Hyvin perusteltu puheenvuoro Uuden Suomen verkkosivulla:
http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84496-ihmisoikeudet-kuuluvat-homoillekin-kiitos

- Milloin Suomessa päästään tilanteeseen, jossa ihmiset ovat aidosti tasa-arvoisia lain edessä ja valtiovalta ei määritä meidän puolestamme, ketä meidän tulee rakastaa ja kenen kanssa perhe tulee perustaa? Niin kauan kuin yksityiselämämme ja henkilökohtaisen onnen tavoittelu ei tuota vahinkoa muille, tai rajoita heidän mahdollisuuksiaan tavoitella omaa onneaan, valtiovallan ei tule puuttua siihen, kuinka teemme elämämme tärkeät valinnat.
  • 2 / 3
  • Hannu, Tre
  • 1.10.2011, 15.39
Aion omassa kirjeessäni kysyä Räsäseltä, miksi hän on valinnut Lähi-idästä väkivalloin tuodun homovihamielisen uskonnon, ja kehoitan häntä tietenkin luopumaan siitä. Haluan myös tietää, onko hänet pakotettu vihamieliseen uskoon vai onko hän ihan vapaaehtoisesti sen valinnut. Lopuksi kysyn, mistä hän päivittäin ammentaa voimaa homovihaansa.