• RxCat

tupakkalain äärimmäinen järjettömyys ja ihmisten kiusaaminen

luin juuri uuden tupakkalain läpi ja järkytyin. itse en polta, mutta nämä uudet läkipykälät tupakointikielloista eivät ole mihinkään muuhun kuin ihmisten kiusaksi ja eivät loppupeleissä auta mitään. tässä muutamia:

-tupakan välittäminen -> jos alaikäinen pyytää sinulta tupakan ja annat sen hänelle. sinut voidaan tuomita jopa vankeuteen.

-nuuskan tuominen suomeen rajoittuu 3 torniin = kiekon päivässä käyttävä joutuisi ravaamaan ruotsissa kuukauden välein

-nuuskan tuliasiksi tuominen on laitonta ja edes kaverille ei saa myydä yhtä kiekkoa ilman rangaistusta.

-tupakat eivät saa olla kaupassa esillä vaan tupakoitsian pitää pyytää kassalta erillinen tupakkakuvasto ja valita siitä.

-tupakkayhtiöt eivät saa sponsoroida yhtään mitään.

nyt olisi aika ottaa se järki kauniiseen käteen. jokaikinen idioottikin tietää tupakoinnin vaarat ja jos silti on niin tyhmä, että polttaa niin se on jokaisen oma asia.

14 kommenttia

Riquman1990

16.9.2010 08:52

Erinomanen laki toi uus tupakkalaki. Tupakoitsijat pitää ajaa mahdollisimman ahtaalle ja tupakan saatavuutta rajottaa: esim., ettei saa myydä alaikäselle, tupakkatuotteide esillä oloo rajotetaan ja nuuskan maahantuontii rajotetaan. Tavoitteena pitää olla, et tupakan käyttöö ei edistetä nyt millään tavalla (lue: mainosteta sitä tai anneta tuppafirmojen sponsoroida mitään) ja se, et tupakka lopulta kielletään lailla.

RxCat

16.9.2010 13:04

alkohli vahingoittaa yhtä lailla. pitäiskö sekin kieltää?

Riquman1990

16.9.2010 15:53

Tupakka vahingoittaa enemmän ku alkoholi, joten sen vois mun puolesta kieltää asteittain lailla. Mitä alkoholiin tulee, niin sen saatavuutta pitäs rajottaa ja veroo nostaa (sama kaikkialla Euroopassa, ettei suomalaisille tuu kiusausta lähtee ulkomaille). Alkoholii ei kuitenkaan tarvi kokonaan kieltää. Mä ite en käytä alkoholiikaan, joten mulle ois sikäli ihan sama, vaikka se kiellettäs kokonaan...

mopsi22

16.9.2010 18:28

"-tupakat eivät saa olla kaupassa esillä vaan tupakoitsian pitää pyytää kassalta erillinen tupakkakuvasto ja valita siitä."

Tuo on ainoa kohta mitä minä en ymmärrä. Muut kohdat ovat minun mielestäni perusteltavissa. Tupakka sisältää niin monia myrkyllisiä aineita, että ihmettelen, miksi sitä saa ostaa marketin kassalta.

Mitä tulee polttamiseen, se ei ole vain polttajan oma asia. Tupakointi aiheuttaa yhteiskunnalle haittaa esimerkiksi menetetyn työajan ja sairaskulujen kautta. Toki verotus korvaa osan, muttei kaikkea; voiko inhimilliselle kärsimykselle laittaa hintaa, vaikka se olisi miten itse aiheutettua?

Tupakka vahingoittaa pieninä ja suurina määrinä. Alkoholi kohtuullisesti nautittuna on vaaratonta, joidenkin tutkimuksien mukaan jopa terveyttä edistävää.

Tupakan hyödyllisyyttä on perusteltu joskus sosiaalisella kanssakäymiselläkin. Totean alkoholilla ja tupakalla olevan positiivisia, mutta ehdottomasti samoissa määrin myös negatiivisia, sosiaalisia vaikutuksia. Positiiviset ja negatiiviset kumonnevat toisensa argumentoinnissa.

Toistan vielä ihmetykseni tupakkalain kiristyksestä. Ainoa syys sille, miksei koko tuotetta yksinkertaisesti kielletä myrkkynä, on se, että se tuottaa valtiolle valtavan massin rahaa. Valtio on erittäin tekopyhä paska tässä kohtaa, jeesustellessaan haitoista ja samalla myhäillessään verotuloista.

Ymmärrän kyllä myös tupakoitsijoiden näreyden tässä kohtaa. Addiktoiva, niin fyysisesti kuin sosiaalisestikin, tuote on vaikea jättää kaupan hyllylle, kun siihen kerran koukuttuu, sanoi valtiovalta mitä tahansa.

Riquman1990

16.9.2010 22:09

Eihän kassoilta mitään tupakkakuvastoo pyydetä, vaan sanotaan niille, mitä haluu ostaa ja ne antaa ne.

Mitä tupakan terveysvaikutuksiin tulee, niin tupakkaveron pitäs olla niin korkee, et se kattaa tupakasta aiheutuvat kustannukset. Alkoholi puolestaan suurina määrinä aiheuttaa niin paljon sosiaalisii ongelmii, et saatavuutta pitäs rajottaa ja myynti siirtää Alkoon. Alkoholivero myös niin korkeelle, et se kattaa kaikki alkoholista aiheutuvat kustannukset.

Torontosta

17.9.2010 03:19

33##&&@@@FFFFUCk</???xxx TO YOU Riguman.

Riquman1990

17.9.2010 09:56

Mitenköhän ton kommentin sais ilmiannettuu ylläpidolle? Mä en kuuntele törkeyksii keltää, en edes pikkujenkiltä...

arosusi

17.9.2010 15:17

Mä en tiedä auttavatko nämä uudet lakimuutokset siihen, mutta jotenkin pitäis saada karsittua juuri nuorten tupakoimisen aloittaminen. Siitä vois todellinen muutos alkaa, jos saadaan alaikäisiltä tupakointi pois, koska harva on "tarpeeksi tyhmä" enää aikuisena aloittamaan - aikuisena kun tarjolla on jo nikotiinia parempiakin aineita, eikä ole enää niin tärkeää olla "cool". Lopettaminen on todella vaikeaa, mutta aloittamisen estämisen pitäisi olla helpompaa.

RxCat

18.9.2010 19:25

RiQman1990 - on varmasti paljon kehittävämpiäkin keinoja vähentää ihmisten tupakointia ja ihmisten liiallista juomista kuin kieltolakityyliset idioottilait.

arosusi&toronto<3

mopsi22 thanks mahtavasta ja tyhjentävästä kommentista! propsit siitä et negatiiviset asiat ei tullu esille ininänä vaa mahtavana positive/negative päkkinä! peace bro!

ens blogista yritän tehdä vähemmän väittelyalttiin. stay tuned!

Riquman1990

18.9.2010 21:11

Mitähän ne kehittävämmät tavat mahtaa olla? Tolla logiikalla voitas sallii myös yhtä haitalliset huumeet, koska oishan se "idioottimaista" kieltää ne lailla, vai mitä? Mun mielestä ei oo kyse "kieltolaista", jos rajotetaan tupakan ja alkoholin saatavuutta. Valistus ei auta, se on jo nähty.

Torontosta

19.9.2010 02:49

Mita tapahtuisi jos perunat ja kahvi olisi kielletty suomalaisilta? Riguman olisi puutteessa.

Riquman1990

19.9.2010 10:41

Eipä haittais mua, koska mä en juo kahvii enkä juurikaan syö perunoita. Jenkit ne vasta puutteessa oiskin, koska sit ne ei vois lihottaa itteensä ranskalaisilla...

RxCat

19.9.2010 15:17

kui negatiivnen ja itsekeskeinen ihminen voi olla?..

Riquman1990

19.9.2010 18:05

Vastaus löytyy peilistä...