Åland Pride -kulkuetta ja pääjuhlaa vietettiin juhlavissa merkeissä - Vuoden Majakka 2024 julkistettiin

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Mikko Kivinen
Åland Pride -kulkue ja sen jälkeistä pääjuhla keräsi yhteen hieman yli 500 osallistujaa, jotka marssivat halki Maarianhaminan keskustan. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Lauantaina 17. elokuuta Maarianhaminan Västerhamnista liikkeelle lähtenyttä Åland Pride -kulkuetta ja sen jälkeistä pääjuhlaa vietettiin tänään Maarianhaminassa iloisissa merkeissä. Tapahtuma keräsi yhteen hieman yli 500 osallistujaa, jotka marssivat halki Maarianhaminan keskustan. Åland Pride järjestettiin tänä vuonna kymmenettä kertaa. 

Kulkue kokoontui klo 15.00 alkaen Hotelli Adlonin edustalla Hamngatanilla ja kulki terminaalin ohi Havsgatanille, siitä edelleen Ålandsvägenille, Köpmansgatanille ja Torggatanille. Paraati päättyi Maarianhaminan pääaukiolle, Torgetille, jossa järjestettiin Åland Priden puistojuhla. Juhlan ohjelmassa oli puheita ja musiikkiohjelmaa.

Kulkueeseen osallistujat olivat pukeutuneet värikkäisiin vaatteisiin ja kantoivat sateenkaarilippuja, mikä loi iloisen ja juhlaisen tunnelman koko kaupungin halki kulkevaksi.

Kulkueeseen osallistujat olivat pukeutuneet värikkäisiin vaatteisiin ja kantoivat sateenkaarilippuja, mikä loi iloisen ja juhlaisen tunnelman koko kaupungin halki kulkevaksi. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Pääjuhlassa kuultiin muun muassa Regnbågsfyren Ålandin puheenjohtaja Mari Puskan puhe ja Setan varapuheenjohtaja Tanja von Knorringin tuoma Setan tervehdys. 

Åland Priden järjestävän Regnbågsfyrenin puheenjohtaja Mari Puska jakoi tervehdyksessään kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille ja tukijoille ja huomautti, että tapahtuman järjestäminen ei ollut itsestäänselvyys. 

- En osaa edes kuvailla, kuinka onnelliseksi tulen nähdessäni teidät kaikki täällä tänään. Ei ollut ollenkaan selvää, että meillä olisi tänä vuonna Åland Pride. Vähentyneet tuet eivät mahdollistaneet sitä, että olisimme voineet palkata ketään viime vuosina, Puska sanoi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaikka päädyimme pitämään hieman pienemmän Priden tänä vuonna, me päätimme, että me pidämme sen. Ja tästä tuli paljon kauniimpi ja suurempi kuin olisimme voineet kuvitella. Ja se on teidän ansiotanne, Puska iloitsi.

Regnbågsfyrenin puheenjohtaja Mari Puska. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Tanja von Knorring toi tapahtumaan Setan lämpimät terveiset ja korosti, että Pride-tapahtumat eivät ole pelkästään juhlia, vaan ne ovat tärkeitä tilaisuuksia muistuttaa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta tehtävästä jatkuvasta työstä.

Setan varapuheenjohtaja Tanja von Knorring toi tapahtumaan Setan tervehdyksen. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Vuoden 2018 Majakka -palkinto Ahvenanmaan oikeusasiamiehelle

Vuoden Majakka 2024 -palkinnon myöntäminen on ollut tärkeä osa Åland Pride -ohjelmaa useiden vuosien ajan ja myönnetään instituutiolle tai henkilölle, joka on tehnyt merkittävää työtä Ahvenanmaan HBTQIA-yhteisön oikeuksien ja mahdollisuuksien hyväksi.

Tänä vuonna Vuoden Majakka -palkinnon sai Ahvenanmaan oikeusasiamies. Palkinnon luovuttanut Mari Puska kuvasi palkinnon saajaa sanomalla, että palkinto myönnettiin instituutiolle, joka on pitkään työskennellyt kaikkien kansalaisten tasa-arvon puolesta ja tarjonnut tukea ja neuvontaa syrjinnän kokeneille henkilöille. Viraston henkilökunta on tunnettu ystävällisyydestään ja sitoutuneisuudestaan, ja he tarjoavat apua aikuisille ja lapsille, jotka kokevat syrjintää sukupuolen, sukupuoli-ilmaisun, sukupuoli-identiteetin, iän, kansallisuuden, vammaisuuden tai muiden syiden vuoksi.

Ranneliike.net: Åland Pride 2024

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!