Pori Pride 2024 toi sateenkaaren värit Porin kaduille

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Mikko Kivinen
Pori Pride 2024 marssii Hallituskatua pitkin kohti Kauppatoria. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

5.-11. elokuuta järjestettävä Pori Pride tapahtuma huipentui lauantaina 10. elokuuta perinteiseen pridemarssiin sekä pääjuhlaan Porin kauppatorilla. Pridekulkueeseen osallistui järjestäjien mukaan 570 ihmistä.

Marssi alkoi Kauppatorilta kello 14:00, ja kulkue eteni kävelykatuja pitkin Itäpuistoon ja Raatihuoneenpuistoon, jossa pidettiin lyhyt tauko. Tauon jälkeen kulkue jatkoi autoteitä pitkin Hallituskadulle ja Antinkadulle, päätyen takaisin Kauppatorille. Marssin jälkeen torilla vietettiin juhlaa, joka sisälsi muun muassa queer-kulttuuria, livemusiikkia ja tanssiesityksiä.

Pridekulkue eteni kävelykatuja pitkin Itäpuistoon ja Raatihuoneenpuistoon. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Porin kaupungin tervehdyksen tapahtumaan toi ennen pridekulkueen lähtöä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen (SDP), joka korosti kaupungin sitoutumista yhdenvertaisuuden edistämiseen. 

- Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategiamme porilaisia arvoja avoimuutta, rakkautta ja rohkeutta. Porin kaupunki osallistuu tapahtumaan myös sateenkaariliputuksella. Liputus onkin symbolinen tapa tukea ja osoittaa tukea nimenomaan yhdenvertaisuudelle ja erilaisuudelle, Laulainen totesi puheessaan. 

- Jokaisella lapsella, jokaisella nuorella on oltava oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Porissa halutaan tukea ja lisätä kaikenlaista kaupunkilaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä ja samalla myös kasvattaa kaupunkilaisia tietoisuuteen erilaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Tasa-arvoa ja ylipäätään ihmisoikeuksia on edistettävä, Laulainen painotti. 

Porin kaupungin tervehdyksen Pori Pridelle toi Arja Laulainen. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Musiikista ja viihteestä vastasivat muun muassa Lempivärit-yhtye, Afrodisiac-tanssiryhmä sekä Duo Saara ja Mikko.

Lempivärit-yhtye esiintyi Pori Pride juhlassa. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Pride-viikon aikana Porissa järjestettiin monipuolista ohjelmaa eri ikäisille, ja lauantain tapahtuma oli viikon huipennus. Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävä Pori Pride on kesätapahtuma, joka tarjoaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille sekä heidän tukijoilleen mahdollisuuden juhlistaa moninaisuutta ja edistää ihmisoikeuksia. Tapahtuman järjesti itsenäinen Pori Pride -työryhmä yhteistyössä useiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Porin kaupunki osallistui Pride-tapahtumaan muun muassa laajalla sateenkaariliputuksella ympäri kaupungin. Raatihuoneen edustalla liehui useita sateenkaarilippuja. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Ranneliike.net: Pori Pride 2024

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!