Georgiassa on vahvistettu laki, joka heikentää voimakkaasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asemaa.
Uusi laki esimerkiksi mitätöi ulkomailla solmitut samaa sukupuolta olevien avioliitot ja kieltää sukupuolen korjaamisen. Esimerkiksi syntymässä määritelty sukupuoli näkyy jatkossa kaikissa virallisissa asiakirjoissa. Venäjän ns. homopropagandalakiin vertautuva laki myös estää hlbti-vähemmistöjä koskevan asiallisen tiedon levittämisen, kieltää aihepiiriä koskevan mainonnan, julkiset mielenilmaukset, ja siten esimerkiksi pride-tapahtumien järjestämisen. Myös sateenkaarilipun esilläpito on kiellettyä.
Hallitseva Georgialainen unelma -puolue ajoi lakiehdotuksen läpi parlamentissa syyskuussa. Lakimuutoksia on perusteltu perhearvojen ja lasten suojelemisella. Maassa vahva ortodoksikirkko on tukenut lakimuutoksia. Oppositio puolestaan boikotoi lakia koskenutta äänestystä. Presidentti Salome Zurabišvilin kieltäydyttyä tiistaina allekirjoittamasta lakia, sen vahvisti torstaina parlamentin puhemies Shalva Papuashvili.
Keväällä Goergiassa hyväksyttiin läpi laki, joka pakottaa yli viidenneksen rahoituksestaan ulkomailta saavat kansalaisjärjestöt ja mediat rekisteröitymään "ulkomaista valtaa edustaviksi organisaatioiksi". Nämä joutuvat antamaan kaikki sisäiset asiakirjansa viranomaisten tarkastettavaksi. Tämän katsotaan rajoittavan erityisesti hlbti-vähemmistöjen asemaa edistävää toimintaa.
Georgiassa järjestetään lokakuussa parlamenttivaalit, ja kansalaisyhteiskuntaa suitsivaa lainsäädäntöä on pidetty Georgialainen unelma -puolueen keinona sementoida omaa valtaansa. Samalla hlbti-vähemmistöjen asemaa heikentäviä hankkeita on kosiskeltu arvokonservatiiveja.