Jyväskylä Pride 2024 keräsi ennätysyleisön – noin 3000 osallistujaa kulkueeseen

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • (päivitetty )
  • Mikko Kivinen
  • 2
Jyväskylä Pride 2024 kulkue marssii Kauppakadulla. Kulkueeseen osallistui noin 3000 henkilöä. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

2.–8. syyskuuta jo viidettä kertaa peräkkäin järjestetty Jyväskylä Pride tapahtuma huipentui lauantaina 7. syyskuuta kulkueeseen sekä puistojuhlaan. Ennätykselliset noin 3000 ihmistä marssi läpi kaupungin sateenkaarilippujen liehuessa. Jyväskylä Priden teemana on tänä vuonna ollut kunnioittava puhe ja turvallinen tila.

Kulkue alkoi kokoontua Kirkkopuistossa klo 11 ja lähti liikkeelle klo 12 kiertäen ristiin rastiin Jyväskylän ydinkeskustaa. Kulkue päättyi Lounaispuistoon noin kello 13, jossa järjestettiin koko päivän kestänyt puistojuhla. Aurinkoinen sää ja hellelukemia lähestyvä lämpötila toivat oman lisänsä juhlatunnelmaan.

Jyväskylä Pride kulkue marssi aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Pääjuhlan aluksi Jyväskylän SETA ry puheenjohtaja ja tapahtuman päävastaava, Petri Janhunen piti puheen, jossa hän kiitti osallistujia ja sponsoreita, jotka mahdollistivat tapahtuman onnistumisen. Hän painotti, että jokainen paikalle tullut oli olennainen osa yhteisön tukemista ja näkyvyyden edistämistä.

Janhunen muisteli tapahtuman alkuaikoja ja sitä, kuinka se on kasvanut.

- Mä olen vuonna 2011 ensimmäisen kerran järjestänyt Jyväskylä Prideja... te olette ennätysyleisö. Täytyy sanoa, että silmäkulmaan meni äsken roska, että tämä tuntui niin hyvältä nähdä teitä paljon iloisia ja onnellisia kasvoja, Janhunen sanoi tunteikkaasti.

Jyväskylän SETA ry:n puheenjohtaja Petri Janhunen. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

Janhunen kertoi ranneliike.netille, että vaikka Jyväskylä Priden järjestäminen on tapahtunut pienellä vapaaehtoisjoukolla, sen vaikutus on ollut merkittävä. Paikallisten asukkaiden reaktiot ovat olleet pääosin positiivisia, ja erityisesti nuorten osallistuminen on ollut vahvaa tänä vuonna.

- Hirveän positiivinen vastaanotto on ollut... meidän nuorten tapahtumissa on ollut valtavan hyvin ihmisiä. Että on tavoitettu ne oikein kunnolla nyt, Janhunen iloitsi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Janhusen mukaan tulevaisuudessa Jyväskylä Pride aikoo jatkaa kehittymistä ja kasvattaa näkyvyyttä.

Janhunen korosti myös, että Jyväskylä Pride on yksi tapa toivottaa erityisesti uudet opiskelijat, jotka saapuvat kaupungin ammattikorkeakouluun, yliopistoon ja Gradialle mukaan Jyväskylän sateenkaarevaan yhteisöön.

- Noin 4000–5000 uutta opiskelijaa tulee, ja me toivotetaan heidät tällä tavalla sateenkaarevasti tervetulleeksi… että hei, täältä löytyy yhteisö, johon te voitte liittyä ja tulla mukaan.

Jyväskylän SETA ry:n järjestämän Jyväskylä Pride 2024 viikon ohjelma oli monipuolinen ja tarjosi tapahtumia kaikenikäisille. Mukana oli muun muassa bileitä, drag-esityksiä, runoiltoja, miittejä ja sateenkaarikävelyitä. Lapsille tarjottiin työpajoja ja satuhetkiä.

Ranneliike.net: Jyväskylä Pride 2024

Puistojuhla järjestettiin Lounaispuistossa. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)
Puistojuhlan musiikkiesitykset aloitti Sumukuu -yhtye. (Kuva: Mikko Kivinen / ranneliike.net)

2 kommenttia

Käppäuggelsitkin olivat päässeet kuvaan, kuva 13. Kaksi miestä ja torvi. On se ihme, kuinka vastapuoli on netissä täynnä voimaa uhkuvia chadeja ja sitten kun ne lähtevät torjumaan homorummutusta, niin ne saavat liikkeelle vain käppäuggelsit, joilla toisella on risti ja toisella on valtiolippu ja torvi.