Sauna Vogue

Moi arvon keskustelijat,

Kävinpä eilen Voguessa avajaisissa, ja täytyy sanoa, että nostan hattua paikan pyörittäjille. Juuri tällaista paikkaa Helsinkiin on tarvittu sen jälkeen, kun Lepakon Talli-sauna suljettiin. Mesta oli siisti ja oleskelutilat suuret ja viihtyisät.

Saunoja oli 3, joista suurimmassa saunottiin ihan perinteisin menoin. Kahdessa pienemmässä ja niiden suihkuhuoneissa sekä darkroomissa meno oli sitten vähän villimpää. Uima-allas ja 3 terassia antoivat mahdollisuuden vilvoitteluun. Ainoat negatiiviset puolet olivat ehkä privaattikabiinien ja pornovideoiden puute sekä se, ettei kondomeja ollut saatavilla (tähän kyllä luvattiin muutosta).

Pitkään ulkomailla asuneena on minulle itsestään selvää, että kunnon homosauna kuuluu jokaisen suuremman länsimaisen kaupungin palveluihin - ja kävijöitä riittää. Heteroille on myös omia saunojaan ja erilaisia parinvaihtoklubeja, jotka toimivat suurinpiirtein samoilla periatteilla. Niiden, jotka eivät halua näihin paikkoihin tulla, ei sinne todellakaan tarvitse tulla tunnelmaa pilaamaan. Riittää, että paikalla on riittävästi kiimaisia kundeja ja hyvä meno on taattu. Seksiäkään ei ole pakko harrastaa, vaan paikalle voi tulla ihan vaan rentoutumaan.

Sitten vielä kävijäkunnasta - eilen alkuillasta porukan ikä vaihteli 20:stä aina 60:een. Suurin osa oli ehkä 25-35 vuotiaita ja jengiä oli mukavan paljon. Pienellä paikkakunnalla ei tietystikään voi välttyä siltä, että baareista tuttuihin kasvoihin törmää. Menoa se ei kuitenkaan haitannut, vaan pikemminkin auttoi luomaan kotoista tunnelmaa. Ja eivätköhän ystävämme kaapeissa ja ulkomailla myös löydä pian tämän mestan - ainakin Talli-saunassa ulkomaanvahvistuksia vieraili mukavasti.

Ainoa asia, joka jäi harmittamaan oli se, että sauna on tulevana viikonloppuna (21.-23.9) suljettu yksityistilaisuuden vuoksi. Eikö tätä tilaisuutta olisi voinut järjestää ennen avajaisia... tällaiset epäsäännöllisyydet aukioloajoissa saavat vain jengin epäröimään saunavisiittejään!

Tässäpä olivat ensimmäiset omat vaikutelmani Voguesta. Kiitokset vielä paikan pyörittäjille ja tsemppiä! Toivottavasti moni tämän lukeneista kiinnostuu paikasta ja suuntaa Sturenkadulle... Itse ajattelin mennä sinne seuraavan kerran ke ja to iltana (18-23) tsekkailemaan menoa. Ai niin, en muuten ole millään tavalla kytköksissä paikan omistajiin, vaan kirjoitin tämän ihan omasta mielenkiinnostani - olen tuiki tavallinen 27v. homopoika Helsingistä.

Nähdään Voguessa!

A
Kiitos _asiallisesta_ mielipiteestä - Andelle siis! ;-) Vielä on sauna tsekkaamatta, mutta enköhän joku ilta sinne ilmesty.
Itsekin olen paljon matkustellut ja kierrellyt saunoja eri
mantereilla. Kaikissa homosaunoissa lyödään käteen
pyyhe, kondomi ja pieni voidetuubi. Sitä meidänkin pitää
vaatia Hesan saunalta.

Käykää kokeilemassa, mutta vaatikaa myös kunnon turvallisuustasoa!

Olli
 • 4 / 42
 • saunapanija
 • 19.9.2002 14:08
Oletko jättänyt Madridin väliin ja Playa del Inglesin? Ei niissä kortsuja tai liukuaineita käteen lyödä sisään mentäessä, paitsi jonkun kampanjan ollessa käynnissä (2 vuoden sisällä kahtena viikkona näin on käynyt).

Tossut (kumiset nekin ;-) kyllä tulee pyyhkeen lisäksi automaattisesti, samoin kondomeja on myynnissä tai tarjolla, kun pyytää niitä.
Niin. Itse asiassa yksi hyvä sinkkufrendi innostui tosi paljon, kun Voguesta hänelle kerroin. Eroan hänestä lähinnä siinä, että minulle on tosi helppo mennä esim. ravintolassa juttelemaan ja saada seuraa. Toisaalta tosiaan itse mielluummin olen tutustunut vaatteet päällä, vaikka katsottavaa jää riisumisen jälkeenkin ;)
But that's me. Mutta, kun en ole sinkku niin ei sillain kosketa tässä todellisuudessa.

Ehkä se tärkein pointti mulla on, että en haluaisi tulla alastomana arvioiduksi ja sitten isketyksi. Tuntuu, että niitä kriteerejä en itse voisi samalla tapaa arvostaa. Myönnän, että ero seksiseuran pokaamiseen on teoreettinen ellei olematon ;) Toisaalta, seuraa vain seksin vuoksi olen pokannut ani harvoin.

Yhtä kaikki. Yhdyn yleiseen riemuun saunan tulosta Helsinkiin.

Eikös saunominen ollut hyväksi terveydelle ;)
> EvilS. : Eikös saunominen ollut hyväksi terveydelle ;)

80-luvun opetusten valossa voisi sanoa, että homosaunassa ramppaaminen on erittäin haitallista terveydelle.
Sanonpa nyt minäkin sanasen, vaikka en tämän kyseisen saunan käyttäjäksi aiokaan, vaikka asunkin muutaman kivenheiton päässä tuosta paikasta. En vain pidä erityisesti yleisistä saunoista.

Mieluummin käyn kaveriporukalla joskus saunassa näiden luona, mökillä jne. Myös heteroiden kanssa. Enkä vaivaudu yhtään. Toivottavasti eivät muutkaan, sillä ainakaan minä perussuomalaisena en koe saunaa tippaakaan eroottiseksi paikaksi. Sauna on rentoutumista ja puhdistumista varten. Siinä se.

Saunominenhan on kivaa ja terveellistä. Varmasti jotkut homot tuntevat olonsa mukavammaksi saunoessaan muiden homoiksi tiedettyjen kanssa kuin paikassa, jossa todennäköistä on, että suurin osa muista on heteroita. Ainakaan itselle ei tule sellaista oloa, että olemassaolollaan aiheuttaa tuskaa ja ahdistusta muille saunojille. Ja jos jotkut löytävät muitakin puolia saunareissusta, niin mikäs siinä.

Sauna on ollut kaikin puolin korrekti ilmoittelussaan. Se ei väitä olevansa mikään säädyttömyyden tyyssija, vaan markkinoi itseään saunana homoille. Miksi sen olemassaolosta pitää nostaa meteli? Jos viesti käyttäjille olisi toinen, niin suhtautuisin ehkä negatiivisemmin (kuten tapauksessa, jossa suosikki-illanviettopaikkaani tehtiin runkkukoppi ja tästä tiedotettiin aika suorin sanoin), mutta tässä tapauksessa mielestäni kaikki on kunnossa.

Kaikkea hyvää ja onnea saunan ylläpitäjille!
"Miksi sen olemassaolosta pitää nostaa meteli?"

Ehkä sen takia että sinne saataisiin "tuoretta verta".
Tarkoitin "metelin nostamisella" em. saunan toiminnan moralisoimista ja sen olemassaolon oikeutuksen kyseenalaistamista, en siitä yleensä puhumista. Tämä siis tarkennuksena, jos jollekin asia ei selvinnyt. :)

Minusta on kaikella tapaa hienoa, että tuommoinen sauna on kaupunkiin saatu. Siitä, sekä sieltä saaduista kokemuksista on hyvä kertoa muillekin, jotta sinne ensi kertaa menevät tietävät, mitä odottaa.
Harmistuneena olen seurannut tätä saunomiskulttuurin alamäkeä Helsingissä. Vielä 90-luvun alussa ja puolivälissä oli mahdollista tutustua tosi fiksuihin kaksikymppisiin kundeihin esimerkiksi Töölön uimahallissa. Siihen aikaan porukka osasi olla fiksusti eikä esim. ärsyttänyt heteroasiakkaita seisottamalla suihkussa tai kopeloimalla saunassa. Sen sijaan satui useammankin kerran niin, että joku tosi kiva kundi pyysi uinnin ja saunan jälkeen kahville taikka limulle, ja sillä tavalla tutustumalla saattoi seurata myöhemmin muutakin kivaa. Nykyään näissä paikoissa liikkuu valitettavasti vain sellaisia jotka haluavat touhuta anonyymisti paikan päällä :( Esim. Töölössä olen tavannut useammankin nuoren miehen jotka on kyllä ilmaisseet halunsa touhuta paikan päällä, mutta kahvikutsuun saunan jälkeen on tullut vastaukseksi tyly ei.

Savuisissa baareissa pyöriminenkin alkaa kuitenkin tympiä...miten mukavaa olisikaan, jos olisi mahdollisuus tutustua kivoihin tyyppeihin vaikka juuri uintireissulla. Mitä tulee tämmöiseen "mannermaiseen" saunaan, niin olen samaa mieltä monen kirjoittajan kanssa, että anonyymi seksi tämänkaltaisessa laitoksessa ei ole oikein bueno juttu. Jos tämmöinen sauna toimisi siltä pohjalta että siellä vain kylvetään ja rentoudutaan, ja mahdollisten uusien tuttavuuksien kanssa sitten siirryttäisiin yksityisempiin tiloihin, niin mikäs olisi sen mukavampaa. Ehkä silloin olisi paikalla myös entistä enemmän ihmisiä joihin tutustua.
Onko toi Helsingin sauna tutustumisen arvoinen paikka? Kokemuksia? Ei viiteis reissata sinne turhaan.
Väärä forumi, valitan. Nää täällä antais ennemmin sotilasmuurahaisten järsiä itsensä kuin astuis siihen paholaisen paheen pesään. Eli jos NIITÄ on uskominen, niin kyllä kannattaa käydä :D (otollisinta kuitenkin viikonloppuna)
Ihan pakko yrittää udella, että millaista väkeä käy ja kuinka homma etenee. Lähinnä mietin että jos paikalla on vain tarrautuvia pappoja niin ei oikein ole mun makuuni.
Täytyyhän meidän vähän varttuneempienkin miesten jossain saada olla eikä ole pahitteeksi jos samalla saa nähdä nuoria miehiä livenä. Vahinko vain että suurin osa on nirppanokkaisia neitejä, joiden mielestä kaikki yli kolmikymppiset ovat vastenmielisiä pappoja. Pienissä blondatuissa päissään sitten kuvittelevat olevansa niin hyvännäköisiä ja nuoria että kaikki ovat jatkuvasti "tarttumassa".
Vogue on AINUT Hoomo nimikkeellä oleva sauna Suomessa joten siellä VOI käydä 17-80 ikäisiä. Muualla maailmassa on varmaan omat saunat ja ryhmät
Mitä olen muutamia kertoja siellä piipahtanut, niin viikonloppuisin siellä on jonkin verran nuoriakin. Enemmistö kuitenkin itseni lailla yli kolmekymppisiä (kuten täysi-ikäisistä homppoleista ylipäätään tuppaa olemaan - nuoruus kun nyt sattuu olemaan ohimenevää, elämä ylipäätään).
Murahdan kohta!

Mielestäni 30 vuotta ei ole mikään maaginen raja jonka jälkeen ruvetaan puhumaan papoista. Elämä jatkuu vaikka olisikin tuon 30 vuotta täyttänyt.
Niin, jos joku ajattelutapa on pinnallista niin ainakin ikävuosiin tuijottaminen. Ei nuoruus takaa automaattisesti fyysistä eikä varasinkaan henkistä viehätysvoimaa, jos ihminen ei huolehdi itsestään eikä ymmärrä fysiikkaansa ja minäänsä oikein kantaa.
Toisaalta se viehätysvoima ei automaattisesti mihinkään katoa, vaikka joku maaginen ikärajapyykki jääkin taakse (usein asia on juuri päivastoin). Ihminen itse voi hyvin pitkälle elintavoillaan vaikuttaa siihen, kuinka vanhenee ja miten se ulospäin näkyy ja kuuluu.

Iän myötä sitä toivottavasti oppii suhtautumaan ulkoiseen ja sisäiseen minäänsä niin, että molemmat pysyvät kohtuullisessa kunnossa. Vai ajatteletteko kaikki 'pappojen' kauhistelijat, että itse 30 täytettyänne joko siirrytte saunoihin kähmimään poikia tai pysyttelette loput viitisenkymmentä vuotta elämästänne neljän seinän sisällä?
Vaikka taidan kuulua tähän kauheaan pappa ikäisten joukkoon niin silti parikymppiset aika useasti ehdottelevat vaikka mitä.

Nytkin tulin vähän aikaa sitten bileistä..
 • 21 / 42
 • Pappaikäinen
 • 2.11.2003 9:38
"Pappaikäiset" ovat joidenkin nuorten miesten mieleen.

Eräs tuntemani nuori totesi, ettei hän voisi kuvitellakaan suhdetta parikymppiä juuri ylittäneen tyhjäpään kanssa, joka on lähinnä kiinnostunut vain itsestään ja seksistä.

Hän elää pitkässä parisuhteessa aikuisen miehen kanssa.

Vääjäämättä me kaikki vanhenemme ja jossakin vaiheessa rupsahdamme. Jos luupallon sisään ei ole vuosien kuluessa mitään rakentunut, tilanne on vähintäänkin hankala. Mielestäni oman ulkomuodon lisäksi kannattaa hoitaa myös henkistä puolta.

Tämä oli siis asian vierestä.

Itse asiasta, eli Sauna Voguesta.

Käväisin vilkaisemassa. En ehtinyt saunomaan. Vaikutti siistiltä ja miellyttävän rauhalliselta ympäristöltä. Vastaanotossa kohtelu oli sympaattista. Rupattelin pitkän tovin vastaanotossa olleen henkilön kanssa.
Olkoonkin että papat joitakuita kiihottavatkin, käsittääkseni keskustelun aloittaja ei siihen ryhmään kuulu, en liioin minäkään. Turha ottaa henkilökohtaisesti tai haukkua neidiksi.
Kaikki gubbet on oksettavia! Mä en vois kuvitella olevani missään tekemisissä jonkun nelikymppisen kuvottavan vaarin kanssa! Tajutkaa vanheta edes jollain arvokkuudella tai kuolkaa kokonaan pois! Ei teitä tarvita
hirvittää monen gaynuoren ihmiskäsitys,antakaa nyt hyvät ihmiset kaikkien ihmisten elää,myös te vanhenette ja tuolla asenteella joudutte psykologin sohvalle,itse olen voguesa nauttinut paljonkin sekä nuorten että vanhojen seurasta
Jäämme siis odottelemaan kymmenen vuoden kuluttua alkavaa nykyisten homobarbien itsemurha-aaltoa!
"Kaikki gubbet on oksettavia! Mä en vois kuvitella olevani missään tekemisissä jonkun nelikymppisen kuvottavan vaarin kanssa! Tajutkaa vanheta edes jollain arvokkuudella tai kuolkaa kokonaan pois! Ei teitä tarvita"


Heh.. Surkuhupaisaa. Pikkuprinssillä on ilmeisesti mennyt kauravelliä väärään kurkkuun.

Kannattaisi kyllä tosiaan miettiä, että itsekin tulee joskus vanhenemaan. Siis mikäli on hyvä tuuri eikä satu kuolemaan nuorena. Toivottavasti sinäkin, rakas Nuppu, saat elää vanhaksi ja "vanheta arvokkaasti". Tai voithan tietysti vaihtoehtoisesti kuolla kokonaan pois. ;)
Minä olen 40 v. mies Tallinnasta ja olen aina katsonut “sillä silmalla” vain suuripiirtein samanikäisia. Lapsia kun en harrasta. Olen “Klubi 69” kantaasiakas (jospa joku on käynyt) … Kysymykseen – “Onko toi Helsingin sauna tutustumisen arvoinen paikka?”– siis vastauksia !
 • 32 / 42
 • Ylpeä kylpijä
 • 1.12.2003 12:45
Ei. Onhan siellä komeat(?) puitteet. Ei tosin lainkaan niin kivat kuin Klub69:ssä. Voguessa on kuitenkin nää seksitilat hyvin alkutekijöissä ja väki on keski-ikäistä insinöörisakkia.

"Keski-ikäinen insinöörisakki" on tässä tapauksessa ilmaus joka EI liity kenenkään ikään tai ammattiin, se vain tarkoittaa tällaisia seksuaalisesti kokemattomia ja estoisia luimistelijoita.

Lisäksi Voguessa tunnutaan säästävän väärässä paikassa, eli siivouksessa.

En ole koskaan keksinyt miksi sillä paikalla on noin pölkkypäinen nimi. Yleensähän gay-saunalle annetaan nimeksi esim Aquarius, Adonis, Soca, Hermes tai joku tällanen.

Kaikenkaikkiaan Klub69 on paljon pidemmällä kuin Vogue ehkä koskaan edes pääsee. Jos tahtoo saunoitella ulkomailla, niin en kyllä suosittele Helsinkiä. Täkäläinen gay-elämä tahmaa ja takkua vaikka mitä tehtäisiin ja yritettäisiin.

Lähellä Tallinaa, esim. Pietarissa on parempia gay-saunoja kuin Vogue. Kauempana taas on jo Prahan ja Berliinin onnistuneet ja nautittavat gay-saunaratkaisut.
Kiitos, “Ylpeä kylpijä”, posittiivisestä mutta kovin epäitsekäisestä ja vaatimattomasta mielipiteesta. “Täkäläinen gay-elämä tahmaa ja takkua vaikka mitä tehtäisiin ja yritettäisiin.” – onko tämä nyt todellakin näin huonosti? Ei virossakin ole gay-elämä kovin vilkasta. Talvella on kylläkin kansa tullut sisätiloihin – kesällä oli toiminta enemmän nakurannoilla ja luonossa yleensä. Kyllä “Klubi 69”-ssäkin on vielä paljon toivomisen varaa.

Tulen olemaan pari päivää Helsinkissa ja ajattelin tulla siellä tutustumaan homoisampaankin yöelämään. Mielestäsi Helsingin Vogue ei siis erityisemmin ole tutustumisen arvoinen paikka. ... Suomeen asukasluvut on suurempia kun Eestissa ja suomalaiset ovat tulleet enemmän “kaapista ulos” kun virolaiset. Vähän sääli koska se on ainoa suomen gay-sauna.

Muualla maailmoissa saa kylläkin olla parempia gay-saunoja, mutta en mene sinne pelkästään saunomisen takia. Venejällä taas on kaikki liian kaupallista – kaikki on myytävänä. En henkilökohtaisesti pitää semmoisesta.

Mutta kun suomalaiset miehet ovat keskimäärin niin kovin hyvännäköisia (“sorry”, mutta sitää samaa en saa sanoa suomalaisista naisista).
Virossa eletään sitä vaihetta, joka Suomessa jäi taakse lopullisesti 90-luvun aikana. Nuoret homot ovat Suomessa jo integroituneet niin vahvasti "tasa-arvoiseen" yhteiskuntaan ainakin suurissa kaupungeissa, että varsinainen gay-elämä saunoineen ei enää suuremmin innosta. Homoklubeja ja baareja elättämään kosiskellaan heteroja. "Elämä", poikakaveri ja virikkeet löytyvät useimmille homoille ihan muualta kuin vartavasten homoteemaisista asioista.

Homojen integroituminen muuhun yhteiskuntaan on kovin "pohjoismaista". Perinteisille homoaktiviteeteille (tai sellaiseksi koetuille asioille) tämä on omalla tavallaan tukahduttavaa. Yleisöä ei ole riittävästi. Ainoastaan ne homoaktiviteetit, joita heteroväestö pelkää, on vahvasti homoisaa. Homobaarissa bilettäminen ei ole enää pelkästään homojen juttu.

Vaan... kyllä tuo yksi homosauna on täysin homo. Vogue-sauna on ihan käymisen arvoinen paikka, jos homosaunominen kiinnostaa. Väki on iältään parikymppisestä eläkeikäiseen asti. Puitteet ovat suhteellisen siistit ja väkeä paikalla runsaasti. Erikoispiirteenä mainittakoon se, että "avoimesti homojen" lisäksi on paljon kaappihomoja, jotka ovat tutustumassa homomaailman ihmeisiin "salaa".
 • 35 / 42
 • Ylpeä kylpijä
 • 2.12.2003 8:24
Jaa? Virolaiset naiset on todella kauniita, samoin kuin miehet. Suomessa taas MIEHET ylipäätään voi olla hyvännäköisiä, mutta ei homot. En tiedä mikä täkäläisissä homoissa on "vikana". Virossa taas homomiehetkin on yhtä komeita kuin kaikki miehet.

Tämä outo käsitys että "ihanteellisessa" yhteiskunnassa ei enää tarvita homoviihdettä? Meikää ei oikein puhuttele sellainen että homokulttuuri ja sen omaleimaisuudet häviäisivät.

Se, että Helsingin -muuallahan niitä ei juuri Suomessa ole- homobaarit ja klubit eivät ehkä suuremmin ihastuta, johtunee noista paikoista itsestään, ei siitä etteikö homopaikoille olisi kysyntää.

Sitäpaitsi tällaisissa maailman "vapaamielisimmiksi" mielletyissä maissa kuten Alankomaissa, Saksassa, ehkä Australiassakin ei gay-SAUNA perinne ole mihinkään kuihtumassa. Ja miksi pitäisi?

Minä henk.koht. viihdyn vähäpukeisessa miesjoukossa ja vesielementissä. Minusta gay-saunat eivät ole ollenkaan niin tympeitä paikkoja kuin gay-klubit, koska se alastomuus tasa-arvoistaa miehiä ikään ja ulkonäköön katsomatta.

Se seksi taas on minun harrastukseni jota en ota vakavasti, mutta TÄSTÄ aiheesta on ihan turha puhua TÄÄLLÄ.

Gay-saunoissakin on toki baarit, joten kaikkia gay-klubien ja -baarien aktiviteetteja voi harrastaa sielläkin, mutta se kamala musiikki yleensä puuttuu. Toki maailmalla on sellaisiakin saunoja joissa on diskot, mutta alasti tanssiminen ei viehätä minua. Miehen sukuelimet ei ole kovin esteettiset tämän toiminnan aikana.

Tietysti gay-saunoissa on aika lailla sitä, että jengi kyräilee toisiaan kuin mykkä vittu. Mutta mykän vitun syndrooma ilmenee aina kun useampi homoseksuaali on läsnä.

Vaikka minä kritisoin kielteisesti Vogueta, minulla EI ole mitään tuota paikkaa vastaan ja toivon sille kaikkea hyvää.

Minä näet esitin vain OMAN mielipiteeni aiemmin ja senhän ei tarvitse olla "totuus".
Voguessa porukka on alasti ainoastaan saunatiloissa ja varmaankin niissä pikkukopeissa, mutta takkahuoneessa ja baarin puolella pyyhe tiukasti lanteilla. Mun puolesta pyyhkeet vois heittää pois noissakin tiloissa. Oliskohan silloin jotenkin rennompaa? Miten muualla maailmassa?
 • 37 / 42
 • Ylpeä kylpijä
 • 3.12.2003 8:26
No tietysti maailmalla kaikilla ON pyyhkeet, koska sitä tarvitaan kuivaamiseen. Silti joka paikassa baarissa ja sen ulkopuolella voi ja saa liikkua kelteisillään jos tahtoo, en usko että kukaan siitä närkästyisi.

Minä en henk.koht. ole koskaan käynyt sellaisessa saunassa, jossa on disko, olen kuullut niistä ja arvelisin että niissä tanssitaan alasti koska ei se pyyhe hevin pysyne paikoillaan tanssiessa. Tosin tietysti gay-saunoissa saa myös käyttää uimahousuja, mutta sitä olen nähnyt tapahtuvan vain 1 kerran.

Mutta voihan joku siellä voguessa aloittaa trendin ja kaljoitella ilman pyyhettä. Tuskin siitä nyt ainakaan porttikieltoa saa.
no joo , taista juttelu hieman siirtya raiteelta ...
musta Vogue on kiva paikka ja itse saunassa viihtyvana
en ole muualta samanlaista loytanyt.

Paikat ovat siistit ja tunnelma kivaa niin kuin yleensa saunassa .
jos joku puhuu nuorten kaymisessa saunoissa niin haluaisin tietaa missa kaupungissa ja missa maassa nuoret 18 -25 kayvat , ei uleensa missaan saunassa.
musta voguen parhaat puolet ovat ne suomalaiset saunat ja terassit ja mukava ilmapiiri jossa kaikki keskustelevat keskenaan.
Siella ei ole sita Dtm ja herkun typeraa kyttailya jne.

Eras vertasi suomen Homobaareja ja saunoja johonkin Berliinin paikkohoihin .... taitaa olla aly jattanyt kun ei osaa miettia kuinka paljon ihmisia asuu berliinissa ja meilla taalla hesassa. Samassa suhteessa kuin on asukkaita niin on ihmisia baareissa .... taalla tuskin on mahdollista toimia kuin yksi sauna ja 2-3 baaria kuten olemme huomannneet
kaksi diskoa on jo liikaa, arkisin molemmat paikat ovat melkein tyhjia.
no kehuja ja haukkuja kerrakseen ... koettakaa jaksaa
ja HAUSKAA JOULUA !
MTV Uutiset on käynyt Helsingin Sturenkadulla sijaitsevassa täysi-ikäiseksi tulleessa Vogue-saunassa tutkimusretkellä ja tehnyt siitä oikein jutun: Millainen on Suomen ainoa homosauna? MTV Uutiset pääsi esittelykierrokselle: "Toki joillakin on vain seksi mielessä" ( https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/millainen-on-suomen-ainoa-homosauna-mtv-uutiset-paasi-esittelykierrokselle-toki-joillakin-on-vain-seksi-mielessa/7867508 ). Toimittaja kertoo vierailullaan tajunneensa, että stereotyyppisen dark roomin lisäksi kyseessä on vähemmistön turvapaikka.

Suomen ainoa "homosauna" aukesi syksyllä 2002.

Jutussa kerrotaan homosaunojen historiasta maailmalta. Esimerkiksi otetaan New Yorkissa vuonna 1888 perustettu tunnettu Everard Baths, joka sulki ovensa vasta aids-epidemian aikaan 1980-luvulla.

Juttuun haastateltu homosaunakulttuuriin perehtynyt psykoterapeutti Jussi Nissinen kertoo, että homosaunat olivat alkuun suojasatamia miehistä seuraa etsiville miehille, sillä yleisissä käymälissä ja puistoissa vaani väkivallan uhka.

Jutussa todetaan, että vaikka Voguessa on puitteet seksin harrastaminen, on prostituutio kielletty ja kaikki pohjautuu vapaaehtoisuuteen.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu saunominen löylynheittoineen - ja se taas ei varsinkaan ulkomaisille vieraille ole mieleen.
 • 40 / 42
 • J_kolehmainen19
 • 26.11.2020 13:03
Miten Voguessa otettas vastaan treenattu 20v kundi joka on utelias? Tuleeko siellä joku heti ahistelemaan vai millanen tunnelma siellä ylipäätään on? Olen miettinyt että voisi ensivuoden puolella käydä kurkkaamassa Voguen...
Vogue on ihan hyvä paikka. Oon käynyt siellä useita kertoja ihan alusta asti. Siinä matkalla oon kai jotenkin jo muuttunut siihen 'pappa'-porukkaan, mutta nuori ja kiimainen olin minäkin joskus.
Toki kaikkia varmaan kiinnostaa hyvin treenattu 20v kroppa, kaikkihan me tiedetään miks me kaikki siellä ollaan! Mut ei sitä kannata jännittää. Oon huomannut että jos joku haluaa lähempää tuttavuutta, ei siellä ahdistelua tarvi pelätä, jos tekee selväks ettei kiinnosta ja sillä selvä, jatkat vaan löylyttelyä! Kaikki sinne mahtuu! Käy vaan rohkeesti tsekkaamassa!
Oon ollut pitkään ulkomailla ja tutustunut homosaunoihin Hawailta Taiwaniin, pohjoisesta eteliäselle pallonpuoliskolle, isoissa ja pienissä kylissä. Kyllä Vogue pärjää hyvin siinä joukossa! Nude-illat, tai siis ainakin joku aika illasta, on mageita, ja vois olla kiva saada niitä tännekin. Ne jota se ei kiinnostaa, tulee muina iltoina. Tosi suosittuja muualla. Mitä niitä munia pyyhkeellä turhaa peitteleen, kaikki ne kaivaa kuitenkin sieltä esiin jos sitä haluaa!