Kouluvuosi käynnistyy: Seta käynnisti vetoomuksen sateenkaarilasten ja -nuorten asemasta koulumaailmassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Seta on käynnistänyt vetoomuksen sateenkaarilasten ja -nuorten asemasta koulumaailmassa. Vetoomus on kohdistettu opetusministeri Anders Adlercreutzille, jotta hän ryhtyy toimiin sateenkaarinuorten kasvurauhan ja kouluturvallisuuden toteutumiseksi oppilaitoksissa. 

Seta toteaa, etteivät sateenkaarinuorten kouluturvallisuus, osallisuus, hyvinvointi ja oikeus saada sateenkaaritietoa toteudu Suomessa.

- Sateenkaarinuoret kohtaavat koulumaailmassa häirintää sekä näkymättömyyttä enemmän kuin muut nuoret. Jokaisella heistä on oikeus oppia turvallisessa ympäristössä ja olla avoimesti oma itsensä. Vaadimme kasvurauhaa ja turvallisuutta oppilaitoksiin nyt! 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Oikeus turvalliseen oppimisympäristöön on jokaiselle lapselle kuuluva ihmisoikeus. Yhdenvertaisuuslain mukaan oppilaitoksilla ja koulutuksen järjestäjillä on velvollisuus ennaltaehkäistä ja puuttua sateenkaarinuoriin kohdistuvaan syrjintään ja häirintään ja edistää yhdenvertaisuutta suunnitelmallisesti. Tiedämme tutkimuksista, että sateenkaarinuorten oikeus oppia ja olla koulussa omana itsenään ei toteudu Suomessa.

Vetoomus on luettavissa ja se on allekirjoitettavissa osoitteessa seta.fi/vetoomus-kasvurauhan-turvaamiseksi

1 kommenttia

Tämä on minusta tärkeimpiä asioita. Tästä ei saisi antaa tuumaakaan periksi.
Tiede todistaa, että olemme yksilöitä ja erilaisia. Nyt mietitään jopa lääkehoitojen täsmähoitoja.
Oppilaan pitäisi voida saada rauhassa keskittyä pääasiaan eli oppimiseen. Se on yhteiskunnan etu.
Kiusaajat pitää saada vastuuseen.