Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka kuollut henkirikoksen uhrina

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 5
Janne Puhakka Nelosen Petolliset-ohjelman tiedotustilaisuudessa Helsingissä 14. elokuuta 2023 (kuva: Markku Ulander / Lehtikuva)

Poliisi epäilee, että ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka, 29, on joutunut henkirikoksen uhriksi. Asiasta uutisoinut Ilta-Sanomat kertoo tietolähteisiinsä vedoten, että tämän olisi surmannut ampumalla 66-vuotias norjalaispuoliso.

Surmatyö tapahtui uhrin omassa kodissaan Espoon Henttaalla sunnuntai-iltana. Poliisin mukaan miehet olivat tapahtumien aikaan kahdestaan asunnolla, ja syntyneen riidan seurauksena 66-vuotias puolisi olisi tarttunut aseeseen. Ulkopuolinen henkilö oli soittanut hätäkeskukseen. 

Iltapäivällä mm. Yle, HS ja Iltalehti ovat kertoneet, että henkirikosta tutkitaan murhana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pari oli tavannut Helsingissä vuonna 2014, jonka jällkeen he elivät etäsuhteessaa, kunnes muutttivat yhteiseen asuntoon Helsinkiin vuonna 2019. 

Janne Puhakka oli ensimmäinen ammattilaistasolla pelannut suomalainen jääkiekkoilija, joka kertoi julkisesti homoseksuaalisuudestaan. Puhakka kertoi tarinansa Helsingin Sanomien haastattelussa lokakuussa 2019.

5 kommenttia

Todella ikävä ja järkyttävä tapahtuma. Tuntuu aina pahalta kun joku lähtee ns. ennen aikojaan ja varsinkin väkivallan uhrina. Osanotto ja voimia läheisille! Jannen kaltaisia rohkeita esikuvia tarvittaisiin urheilupiireissä enemmän, ja myös jo aktiiviaikana.

Tapaus on tällä hetkellä Norjan suurimman sanomalehden Aftenposten etusivulla ensimmäisenä uutisena. Samoin asia uutisoitiin Norjan Yleä vastaavan NRK:n illan pääuutislähetyksessä telkassa.
Valitettava, surullinen perhetragedia, joka koskettaa varmasti monia ja Puhakan läheisiä.

Nähtäväksi jää, miksi hänen norjalaispuolisollaan (tai pariskunnalla jommalla kummalla) oli ase hallussaan - liittyikö se jotenkin puolisonsa eläinlääkäriammattiin.