Kadonneen tien hakemisto

26.10.2006

Kävin jo parturissa sillä Jeren tuttavalla Ristolla. En ole tyytyväinen! Periaatteessa leikkaus on hyvä, mutta se on huolimattomasti tehty ja sopimaton tähän päähän! Lisäksi se on perinteistä Ristoa: keskeltä ylös ja sivut lyhyet. Oikeastaan se on aika Travis-tukka.

Oon taas matkalla Saunakallioon. Onkohan siellä enää mun tavaroita. Hirveän vapauttavaa, kun ei enää tarvitse ottaa ”sitä yhtä” huomioon. Toisaalta - paljon tapahtunee vielä, paljon on edessä.

Mummi alkoi eilen vaatia rahoja takaisin yksistä mun laskuista. Olin tiistaina sanonut, etten ota niiltä etukäteen lainaa palkasta, kun ne tarjosivat mulle kuukausilippurahoja (ostivat sen sitten ”lahjaksi”). Nyt mummi tosiaan vaatii rahojaan takaisin, vaikkei silloin, kun pyysi, että toisin sille laskut maksettavaksi, sanonut mitään, että se olisi sitten laina. Se TIESI; ETTEN OTA NIILTÄ LAINAA. Olen päättänyt, etten maksa niitä takaisin. En vain pidä sitä aiheellisena. Muutenkin olisin maksanut ne vasta, kun saan rahaa. Näin on - olkoot!

Töissä oli tosi tuskallista! Haastattelut kesti keskimäärin 30min. Ajattelin käydä töiden päätteeksi teellä dtm:ssä, mutten sitten ehtinyt. Jäi juomat juomatta. Oikeastaan oli hyvä, etten jäänyt. Kotona odottaa huomisten telttakamojen pakkaaminen. Lähtö on siinä klo 10 luulisin.

Oot ehkä huomannut, että musta on tullut tosi pinnallinen. Tunne on ihana - sopivan queer! En ota liikoja stressejä mistään - MISTÄÄN!

Mä oon muuten alkanut ihan tosissani pohtia, josko mun ja Jeren olis sanottava juttu ohi. Sille ei yksinkertaisesti sovi ajatus, että mä en halua muuttua sen vaatimilla tavoilla ja alan kyllästyä sen jatkuvaan painostukseen.

JUURI EILEN se seiso mun edessä ja sanoi jotenkin, että: ”polville! Ota se suuhun”! KUKA SE LUULEE OLEVANSA!?!


25.10.2006

Taas julkkishavainto! Näin Salkkareiden Katjan Tiimarissa.

Ollaan matkalla parturiin. Enpä tiedä, mitä edessä on, mutta mutta herra suokoon Ristolle viisautta ja harkintakykyä. Oon ollu tänään tosi ahkera! Tein aamulla pari tuntia kouluhommia. Sauniksessa siivosin useita tunteja (n. 3) keittiötä. Lisäksi olen purkanut vaarin Perniöstä eilen tuomia laatikoita.

Ikävästi on niiden käynyt. Kosteus ja vuotava katto ovat huolehtineet, siitä että puolet tavaroista oli homeessa tai muuten vaan pilalla. Moni ihana asia oli tuhoutunut.

Voi kuinka haluaisinkaan Heurekaan!
(ohitettiin juuri Tikkurila)

Väsyttää. En ole nukkunut pariin yöhön kunnolla. Kyllä - johtuu Jertsu von Jermuzelista! No, ensi yön vietän kotona ja saan nukuttua.

Mun ja Jertsulin Möksä-viikonlopusta ei taida tulla mitään. Möksän mökki on varattu ja en usko Jeren innostuvan teltasta. Kysyn sitä nyt silti.

Myöhemmin:
Nyt se on sitten tehty - major fight. En jaksa kuvailla tarkemmin kaikkea tapahtunutta, mutta olen nyt lausunut taian, jolla sinetöin siteen purkamisen. Niin olkoot! Säilytän sitä taikalippaassani. Se on sidottu oransilla nylon-narulla. Tiedoksi tulkoot, ettei tuota narua saa koskaan - KOSKAAN - purkaa! Se päästäisi valloilleen kaikki sen sitomat voimat. Ne ovat vahvat ja eivät hyvillä aikeilla! ÄLÄ PURA NARUA!

Olo on hieman kuin katharsiksessa. Raukea, mutta jollakin tavoin kummalla tavoin todella vapautunut. Vuosien viha on vuodatettu ja sinetöity vahvalla loitsulla. Niin olkoot!

On mukava todeta, että vaikka arkkua on raotettu ja asiat ilmoitettu, en kadu mitään sanomaani! En edes sitä, että kerroin viettäneeni yöni poikaystäväni luona! (ne ei tosin ymmärtäneet ”poikaystävän” merkitystä)

Hyvää yötä yön viaton lapsi!
Janne


24.20.2006

Peltomaan tunnilla - luoja mitä tuskaa! Huh - taas tuli tosimoinen dejavu.

Vähäuninen yö takana - TUSKAA! Jos herra suo, niin tänään saan yhdeksän opiskelijan laattamaksut. Saisin sitten maksettua korot ja parturin torstaina. Mulla meni niihin niin paljon omaa rahaa kiinni. Ens viikolla on vimppa ilmoittautumispäivä wiccajuhlaan. En vain haluais mennä sinne yksin! Eli joku olis saatava mukaan! Voisinpa ampua itseni!

Olis ihan sairaan mageeta, jos saisin oman kämpän. Sen vois renoveerata. Seinät, keittiö, wc, hyllyt, joissa astiani! Luoja, että olis ihanaa! Voisin hieman panostaa yleisiin sisustusjuttuihin. Seinälle muutama kuva - ainakin toinen niistä siinä JKlta saadussa hopeametalli-kehyksessä. Oi herra!

Eeva ja Uskolähtevät tänään Pernajaan. Ihanaa, kun odottaa muutama rauhallinen hetki Saunakalliossa!

Kohta taas matkalla. Kiskot kuljettavat kohti Kaupunkia. Tapaan Maikin ja menen sitten töihin. Töistä taas Jertsulle.

Sain mummolta ja vaarilta rahat junan kuukautispilettiin. Joudun nyt tosin ehkä matkustamaan perille vielä pummilla, koska en tiedä, onko tässä vaunussa lipunmyyntiä. Normaalisti on ollut, mutta nyt en ole varma. Merkkitaulu on hieman epäselvä!

Pitäisi käydä maksamassa lainan korko. Se on jo myöhässä ja siitä tuli huomautus! No, hoidan sen pois, niin se on sitten taas kunnossa.

Taika:
off our biddies
off our souls
let the union of blood between us been thorn apart

off our minds and off uor hearts
love in this union dies

as I say so mote it be
three times three as it’s ment to be

ja suomeksi…

näin tapahtukoot!
vannotut valet, siteet ja suhteet puretaan
irti sielumme, irti mielemme
kuihtukoot sydämen rakkaus!

veri vedeksi, tunteet tuuleen
näin tapahtukoot!

sinetit ovat murretut
valat puretut
yhteys rikottu
näin olkoot!


23.10.2006

Tässä olen, enkä taaskaan muuta voi. Varkain astuin tähän Jertsun rapun käytävään. Nyt odottelen, että itse herra suvaitsee kotiutua.

Oli tänään hyvä päivä töissä. Tienasin miltei 10€/tunti! Aiemmin kävin työhaastattelussa yhdessä siivousfirmassa - oli vähän niin ja näin. Toimistosiivousta n. 6€ tunnilta. Saattaa olla, että voisin pitää puhelinhaastattelufirman rinnalla.

Yöllä näin tosi sairaan unen. Olin lähdössä lentokoneella lomalle Madridiin. Lipun sain 20 eurolla. Uneen liittyi Kutinen (yksi ärtsi-pärtsi-märtsi opettaja), joka lopulta toimi matkaseurana. Jotenkin olisin taipuvainen pitämään untani empaattijuttuna. Muistan, kuinka sen lopussa näin Aira Samulinin. Se ja koko uni, olivat todella todentuntuiset, unessa ei ollut epäloogisuuksia, joita ei voisi tapahtua todellisuudessa. Toistan - UNI OLI TODELLA TODENTUNTUINEN!

Tulee auttamatta mieleen, josko se enteilisi matkaa, jonka ajankohta on lähellä - joulu, Jere ja minä? Olisi ihanaa, jos niin olisi!

Mummi leikkii, kuin mitään ei olisi tapahtunut! Kunpa se vain tietäisi, mikä sitä odottaakaan. Kirjoitin eilen raakaversion loitsusta, jolla puretaan valat ja sidokset. Joten uskon ajan olevan hyvinkin lähellä. Kun saan kielen ja lopullisen sanamuodon hiottua kuntoon, niin liitän sen myöhemmälle sivulle!

Ehkä uneni kertoikin, että tulen lentämään ulos kodista kuin leppäkeihäs

With love,
Janne


22.10.2006

Noup - Nyt se sitten tapahtui. Mummi tuli eilen illalla mun ovelle ja sillä oli muassa pari kymppiä hiluja sekä junalippu (kuukausilippuni on vanhentunut). Olin aiemmin illalla vaihtanut sen kanssa muutaman kylmän sanan - se alkoi taas haukkua toista mummoa ja pappaa sekä Äitiä ja Jaakkoa.

Samalla, kun se anto mulle sen rahan, mummi sanoi jotain:” Yrität nyt spempata ja lopetat nuo ylimieliset vastaukset.” Olin sanonut sille, että mun ja Jaakon väliset asiat ovat meidän välisiä, eivätkä kuulu muille. palautin rahat ja tokaisin - en muista mitä - asiallista.

Se tokas siihen sitten, että mun pitäs muuttaa sinne Maikilleni (kaikki tämä purkautunut tunnelma on kehittynyt sinä aikana, kun olen viettänyt yöt poissa Saunakalliosta). Meinasin käydä sanomassa sille, että olen itse asiassa ollut yötä POIKAYSTÄVÄNI luona, mutten viittinyt. Se kuuluu vasta vaiheeseen II.

Tänään aion työkkäriin ja jos ehdin, niin soskuun - muahan ollaan heittämässä ulos. Ainoa ongelma tietysti on, että olen saunakalliolainen, jolloin asunto järjestyy sieltä. Täytyykin yrittää muuttaa kirjat helsinkiin Maikin luo - nimellisesti!

No, tänään selviännee paljon! Törmäsin muuten eilen asemalla naapurin K:hon. Vaikuttaa mukavalta tyypiltä. Sillä on aikamoinen tausta! Asuu nykyään Saunakalliossa ex-tyttöystävänsä ja nykyisen poikaystävänsä kanssa! Doesn’t it ring a bell! Sääli, että naapuruutemme päättyy, sillä se vaikuttaa ihan tosi kivalta tyypiltä.

Jatkoa seuraa - tai sitten ei!


20.10.2006

The morning has broken - birds aren’t singing but the sun is shining (tai jotian)

Oon taas hieman positiivisemmissa tuntemuksissa. Oonkin päättänyt, että kyllä tämä suhde on yrityksen arvoinen. Joten saakoot se sellaisen! So mote it be!

Ohjelmassa? - Ainakin Saunakallio-käynti, Jeren kellariin tutustuminen ja illalla ulostus (baariin meno). Muusta en vielä tiedä. tosin, eipä ole työntäytteettömiä päiviä näkynyt.

Olis taas pian lotto-päiväkin. Oikeat numerot tällä kierroksella ovat: 5, 25, 14, 18, 32, 36, 2. Eli ei muuta kuin lottorivi vetämään. Parturi - torstai 27.10. klo 16->


19.10.2006

Siis aivan uskomatonta! Juna oli 20 minuuttia myöhässä ja teki siitä kuulutuksen vasta, kun oltiin kyhjötetty kylmässä tuulessa 15min! Ei siis pienintäkään tietoisuutta asiakaspalvelusta! RÖYHKEÄÄ! Nyt myöhästyn töistä! (toivon vaan, että saan potkut - tulis palkka nopeammin.)

Meillä oli tänään ainoastaan upea voikkaritunti klo 7.30-8.30. Leikittiin, mutta samalla käsiteltiin aitoja tilanteita. Todella tehokasta toimintaa.

Mummi (ja vaarikin) on tosi sairaana. Eikä se suostu edes menemään lääkäriin. Vaikuttaa jopa hieman huolestuttavalta. En usko, että tilanne tulee lähtemään parempaan suuntaan ilman kunnon hoitoa. No, onhan se aikuinen ihminen ja kantaa vastuun päätöksistään.

Mulla oli eilen erikoinen ilta - kolmet perättäiset juhlat. Ensin Dinon (Antin koira) 93-vuotissynttärit, sen jälkeen Antin ensikirjan ensimmäisen version julkistustilaisuus ja sitten Askon - joku ihan mukava homo - runoesityksen ensiesitys. Olipa hauskaa!

Nyt odotan innolla huomista, kun tapaan Jeren exän, jonkun 18-vuotiaan Laurin. Tullee ainakin erilainen viikonloppu! Harmittaa, kun viikonlopun saarireissu ei nyt onnistukaan. Vaarin ja mummin piti lähteä lauantaina Pernajaan. Ja siis ottaa auto, mutta nyt ne ovatkin menossa vasta keskiviikkona. Voisivat kerrankin tehdä kunnon päätöksiä! No, koittaa se viikonloppu viikkoakin myöhemmin.

Mua ärsyttää, kun Jere pitää mua köyhiksenä. Onhan se totta, mutta ei Jerella oli tietoa siitä! Sen päätelmä perustuu mm. valmispizzan ostoon ja siihen, että oon opiskelija - MITÄ STEREOTYPIOINTIA!

Samalla täytyy valittaa, että sen luona olemiseen on nyt säännöllisenä tekijänä yhdistynyt pakko-varvit. Mua oikein ahdistaa ne. Ne onkin ainoa asia, jota hänessä oudoksun - siis sen lisäksi, että sillä on tapana puhua JATKUVASTI mun intiimeistä osista - ja siitä, mitä me voitais niillä puuhailla. TODELLA LOUKKAAVAA JA RÖYHKEÄÄ. MUT SE ON NIIN IHANA, ETTEN VÄLITÄ!

Ajatukset ovat toisinaan vaihtelevat. Must on tullut nyt projekti. Tehtävänä palvella ja tyydyttää. Jere on taas alkanut muuttaa mua (tai siis yrittää). Se on kieltämättä aika ahdistavaa - kun ei kelpaa omana itsenään. Mulla on onneksi sen verran itsekunnioitusta, ettei se tule onnistumaan! Jos ei ala tavat muuttua, niin tämä juttu ei tule jatkumaan.

Pidän Jerestä paljon, mutta näyttää siltä, että sen kanssa oleminen tarkoittaisi itsestään luopumista - sitä ei tule tapahtumaan! Mutta katsotaan nyt - ehkä mä vaan ylireagoin. Suhde ei kestä, jos ei puolisot hyväksi toisiaan ilman peruspiirteiden hiomista. Tottakai joistakin tavoista on luovuttava. Se on ymmärrettävää ja kenties myös kriittistä suhteen kannalta. Vaikka mistä minä tietäisin - tunnevammainen paska!

Eilisillan ihana päätös: Jere, Antti, joku paska espanjalainen elokuva ja Antin lähdettyä Jere puhuu ensin helliä, sitten rivoja ja vaatii sitten seksiä. OIKEA UNELMIEN TÄYTTYMYS (JA PAH!)


18.10.2006

Istunpa tällä kertaa asemalla. Aika matelee. Tänään olis Jereä vasta klo 23.30 Ja nyt on vasta 22.56.59! Koulua ei sitten tänään ollutkaan. Silti päivä alkaa päättyä. Jonnekin se aika vaan on kadonnut. Tai ei jonnekin - oon puuhaillut perinteisen ahdistusbudjetin kanssa. Näyttäisi siltä, että mulla olis maksettavaa yhteensä 9 556 euroa ja rapiat päälle. (Akuutteja maksuja n. 1500eur)

En ainakaan vielä ole huomannut sen taloustaikani vaikutuksia. Toimisi nyt pian! Vaan ei, en ole pistänyt tikkuakaan ristiin äkki-rikastumiseni eteen, joten mitäs sitä nyt marmattamaan. Viikonloppu häämöttää. Taidan silti uusia LOITSUNI!

Kenttäpaikka taisi varmistua Kiveläksi. Ainakin se murhe on sitten takana. (Vaan ei kait pitäisi vielä nuolaista) - olisi kuitenkin mahtavaa, jos pääsisin sinne. Se olis raitsikkayhteyksien varrella, joten säästäisin pitkän penninkin.

Oon helt brouk. Pistin viimeisetkin pennoset iltapäivällä automaattiin äkkirikastumisen toivossa, mutta toisin kävi. Meni tuhkatkin pesästä! Lisäksi mä oon alkanut empiä Jertsun suhteen. Voisin toki olla sen kanssa vaikka ikuisuuden, mutta ihan kuin se olis tullut katumapäälle - tiedä häntä. Oon toivottavasti vaan hieman neuroottinen. JA NYT TYLSISTYNYT!


17.10.2006 - jatkoa vielä

Jere "raiskas" mut taas - mä luonnollisesti olin täysin avuton. Annoin muuten Antille sen rakkausloitsun, jota käytin ennen kuin tapasin Jerpulin. Katotaan nyt, miten pahaa jälkeä se saa aikaan. Mä onnistuin, mutta mitenköhän magia suhtautuu Antin yltiö-suomenruotsalaiseen vereen.

Tänään oli siis se terkkari. Kaikki tuntui olevan hyvin. Tosin se tarkastus oli tosi pinnallinen. Edes hengitystä ei kuunneltu. Ajattelin, josko olisin kysynyt siltä neuvoa sen rakku - tai mikäli rakkutaanin suhteen. En sitten muistanut. No, asia hautuu.

Törmäsin tossa äsken Jeren Timoon. Se on niin sairaan mukava, että oikein pelottaa. Sama on Jertsu. Sekään ei tunnu häpeävän mua - mikä on tosi outoa! Ja samalla ihanaa! Tuntuu oikein kivalta.


17.10.2006

Guten Morgen! Heute müssen Ich viel Machen. Suorastaan sairaasti!

Nyt koululle, jossa terveydenhoitajan tarkastus. Sen jälkeen rupeama ikääntyvien hoitotyöstä. Sitten mummollaan, josta illalla teatteriin. Tai sitten Jerelle - teatteri ei vois vähempää innostaa. Ja pitäs kuitenkin hoitaa tuo työpaikanvaihtokin.

Oon saanu jonkun kirjeen entisen kotikaupungin kaupunginvirastosta! APUA! En osaa yhtään edes kuvitella, mistä aiheesta se vois olla, mutta jotain kamalaa varmasti. Menneisyyttä ei kai todellakaan voi paeta. En kyllä tiedä, mikä siellä kolkuttaisi (vaihtoehtoja on monia). Herra auttakoot, ettei se ole mitään, mistä en selviä! No sehän selviää, kun pääsen mummolaan.

Hirveä tämä maailmantilanne. Tunnustan, että vaikka en usko varsinaisen maailmansodan koittavankaan, kyllä minua pelottaa! Kaikki on jotenkin niin sekaisin. VOI PYHÄ JUMALA, SEN KIRJEEN ON OLTAVA JOTAIN KAMALAA!!!

Nyt en tiedä, mitä tehdä. En haluais sinne teatteriin, mutten tiedä muutakaan vaihtoehtoa. Siis mikäli en saa lippua myytyä. Tai siis joo, tiedän. Jään pois ja 10 euroa menee helt hukkaan. On Jertsu nyt sen verran tärkeä! Voisin muutenkin skipata noi ikääntyvän hoitotunnit. En vaan jaksais tunteilla. Olishan se työjuttukin hoidettava - JOTEN LINTSAAN!

Voi että, nyt kun tulin tänne ja olisin ollut valmis - tai siis kuvitella, että joku on etsinyt mua ja halunnut ostaa mun lipun, mut tulin vain minuutteja myöhässä. Eli hyyppä on hävinnyt. JA MENETIN SEN 10 EUROA! SCHEISE! No se siitä! Turha itkeä menetettyä toimeentuloa - vaikka harmittaakin! VITTU, VITTU, VITTU! Onneksi Sabriina-rakas on sitten lohduttamassa minua.

Suhteeni Jeren kanssa alkaa olla sen verran vakava, että ollee aika kirjoittaa sille avoin kannanotto.