• HarmonyS

Harmony Sister kirjoittaa elämästään

Minä en henk.koht äänestä ketään siksi, että tämä olisi esim. : homo, kiva, hyvännäköinen, letkeä tai vaikka laiha. Minä kävin katsomassa Haaviston cv:n ja tulin vakuuttuneksi siitä, että hän on pätevä ihminen tähän työhön. Minä pidän Haavistossa erityisesti hänen diplomaattisesta tavastaan keskustella. Erityisen kiitoksen ansaitsee se teko, että hän lähti Teuvo Hakkaraisen luo hänen tilalleen ja ei välittänyt lainkaan siitä, millaisia kommentteja Hakkarainen oli homoista julkisuudessa antanut. Tästä teosta johtuen Timo Soini kiitti Haavistoa vaalitentissä julkisesti (olisikohan ollut MTV:n viimeinen tentti) siitä, kuinka kaikki muut hyökkäsivät Perussuomalaisia kohtaan niin Haavisto tekikin aivan toisin. Jossain puheenvuorossaan Soini sanoi (vaalituloksen jälkeen), että hän aikoo äänestää Haavistoa ja että pitää tätä aidosti suvaitsevaisena miehenä. Löysinkin linkin ja tässä se:

http://yle.fi/uutiset/teemat/presidentinvaalit/2012/01/soini_perussuomalaisten_kimppuun_hyokanneet_eivat_menestyneet_3196095.html

Minä olen todella kiitollinen Haavistolle siitä, että joku on julkisuudessa halunnut keskustella jollakin muulla tavalla kuin "kun sinä kerran haukuit minua niin minä haukuin sinua" - tyylillä. Kuinka paljon olen kaivannut, että saataisiin aikaan keskustelua liberaalien ja konservatiivien välille. Kun meidän on kuitenkin samojen Suomen rajojen sisällä elettävä ja toimeen tultava. Tämä oli hieno avaus sille keskustelulle ja toivon todella, että se jatkuisi. Kyllä tiedän sen, että konservatiivit ja foobikot ovat loukanneet vähemmistöjä niin suuresti, että sitä on varmasti monen vaikea sulattaa ja ettei perusihmisoikeuksiakaan ole saatu vielä. Mutta hyödyttääkö vihainen keskustelu ketään? Minusta tuo Soinin reaktio Haaviston vastaantulosta kertoo ihmisen luonteesta hyvin paljon. Ihminen voi peloissaan, tietämättömyydessään, ennakkoluuloissaan luulla esim. homoja yhteiskunnan vihollisiksi. Kun joku "pelottava homo" uskaltaa puhua tämän pelokkaan, foobisen ihmisen kanssa, voi moni mielipide ja asenne muuttua.

No tällainen avautuminen tänä iltana. Tämä on vain minun mielipiteeni ja halusin sen kertoa, kun minua on niin pitkään kalvanut (jo ihan omassakin yksityiselämässäkin) ihmisten vihaiset asenteet puolin ja toisin. En halua tällä kirjoituksella vähetellä kenenkään kokemuksia foobikkojen jne. taholta vaan pohtia ääneen, miltä yhteiskunta näyttäisi, jos olisi enemmän Haaviston kaltaisia ihmisiä: keskustelevia ja rauhaa rakastavia.

Harmony Sister

2 kommenttia

Torontosta

1.2.2012 03:20

Tama mies tuntuu hyvalta, usein hyvat ihmiset eivat voita mitaan, se on paha. En tieda mitaan enka tieda mitaan Suomen politiikasta. Tavaan IS.net uutisia joskus.

martin

7.7.2012 16:00

Muistan ylä-asteella saaneeni minua kiusanneen henkilön lopulta katumaan, pyytämään anteeksi ja muuttamaan asennettaan pelkästään olemalla ystävällinen hänelle (vaikeaa se tosin oli). Kaikissa tapauksissa en ole pystynyt tuohon. Tapaus kuitenkin opetti minuakin muutoksen aikaansaamisen mahdollisuudesta ja siitä, miten sen voi saada aikaan.