Epäselvä tilanne

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2009.

Toivon sijasta pelko

Sunnuntaihesarissa oli tänään työpaikkailmoituksia 11 sivua. Ei erityisen vähän eikä paljon.

Saman lehden sunnuntaisivuilla julkaistiin nimettömänä viikko sitten irtisanotun, kolmekymppisen, akateemisen it-ammattilaisen kirjoitus. Asuntovelallinen kahden lapsen isä kertoo tuntemuksistaan ja miettii, miten moni muu käy läpi samoja tunteita.

Paria sivua myöhemmin kysytään lehtien päätoimittajilta, mikä lentävä lause Obaman virkaanastujaispuheesta jää elämään mediassa. Aamulehden ja Suomen Kuvalehden päätoimittajat poimivat saman kohdan: "Olemme valinneet pelon sijasta toivon."

Google löytää haulle "sunnuntaiahdistus" 721 osumaa.

Googlen käyttäjät ovat alkaneet tehdä hakuja sanalla "taantuma" vasta viimeiset kolme kuukautta.
http://www.google.com/trends?q=taantuma


Lista II

People-lehti listasi jokin aika sitten päättyneen vuoden 2008 seksikkäimmät miehet. Voittajaksi valittiin australialainen urheilija ja näyttelijä Hugh Jackman, 40. Komea mies, kieltämättä, mutta ei aivan makuuni.

Mikä sitten olisi makuni mukainen lista? Listaaminen on absurdia, koska elossa olevia aikuisia miehiä on maapallolla pari miljardia. En myöskään seuraa tarpeeksi maailman ilmiöitä, jotta verkkokalvoilleni heijastuneista kuvista voisi tehdä tilastollisesti merkittäviä havaintoja edes julkisuudessa olevista miehistä.

Mutta koska nyt on viikonloppu, tehtävän mahdottomuuden voi unohtaa. Jos kerran olen listannut musiikkikappaleita, miksen sitten listaisi seksikkäitä miehiä. Siispä kahdeksan seksikkäintä, elossa olevaa miestä:

1. Bastien Siepielski, 28, Ranska, rugby-pelaaja
2. Josh Hartnett, 30, USA, elokuvanäyttelijä
3. Ben Browder, 46, USA, tv-näyttelijä (Farscape)
4. Wentworth Miller, 36, USA, tv-näyttelijä (Pako)
5. Måns Zelmerlöw, 22, Ruotsi, Idols-laulaja (Cara Mia)
6. David Hellenius, 34, Ruotsi, tv-juontaja ja koomikko
7. Blake Shelton, 32, USA, country-laulaja
8. Joakim Nätterqvist, 34, Ruotsi, näyttelijä (Arn - Temppeliritari)

Suomalaiset miehetkin ansaitsisivat tulla mainituiksi. En nyt keksi muuta kuin Samuli Vauramon, 28. Ja miksi luetella vain elossa olevia miehiä. Aivan liian nuorena kuollut Robert Urich (Kovaa peliä Bostonissa, Spenser: For Hire) oli myöhäisiltojen ilo 80-luvun lopulla.



Tuli muutos

Obaman takeltelu virkavalansa kanssa oli helpotus. Hän ei siis olekaan täydellinen vaan erehtyväinen ja unohtavainen siinä missä me muutkin. Welcome to the club. Herrasmiesmäistä kiittää George W. Bushia hänen palveluksistaan USA:lle, mitä ne sitten olivatkaan. Pääasia että poistui eikä enää komenna muita kuin Barney- ja Beazley-terriereitään.

Korjaus: Taisikin olla tuomari John Robertsin moka Obaman takeltelu. Roberts meni omin päin vaihtamaan yhden sanan paikkaa valassa, ja ilmeisesti Obama huomasi sen. Obama onkin täydellinen?


Incredible India

Matkamessuilla Tallink Siljan osastolla juontaja Klaus Thomasson mainosti Silja Europan kerran kuukaudessa järjestettävää Ladies' Night risteilyiltaa, jossa esiintyy mm. Scandinavian Hunks. Hunksit oli tuotu myös messuille. Thomasson teki selväksi, että Hunksit ovat paikalla naisten iloksi. Siispä jatkoin matkaa. Hunksit itse tuskin näin tarkkaan rajaavat yleisöään. Ovathan he esiintyneet useampaan kertaan homoyleisölle ja räätälöineet ohjelmanumeronsa kohdeyleisön mukaan.

Kun kerran erikoisristeilyjä järjestetään, niin miten olisi LGBT-risteily kerran kuukaudessa? Gay Cruising!

Intian osasto tarjosi vauhdikkaan Bollywood-elämyksen.


Pakkotoistoa

Jouluaika ja vuoden vaihtuminen aiheuttaa samantapaisia tunteita kuin mainio leffa Päiväni murmelina, engl. Groundhog Day. Päähenkilö joutuu elämään saman päivän uudestaan ja uudestaan, kunnes saa elettyä päivän oikein ja voi siirtyä elämässään eteenpäin.

Joulu oli joskus lapsena ihan kiva, mutta se on vuosien mittaan saanut turhaa kuollutta painoa. Vierailevien sukulaisten määrä on lisääntynyt, lapsia tulee lisää, ja näiden poika- ja tyttöystäviä ja uusia sukupolvia. Vieraiden lähdettyä iäkäs äitini tunnusti olevansa väsynyt ja ihmetteli, miten tähän tilanteeseen on oikein jouduttu, ja eikö kukaan huomaa, miten hullua on, että pienen asunnon pieneen olohuoneeseen tunkee noin paljon väkeä, vaikka vierailla itsellään on paljon suuremmat tilat kotonaan. Katsoimme uutisia, jossa Heikki Hursti kertoi, että hänen vanhempansa aloitti vähäosaisten joulujuhlan aluksi pienimuotoisesti. Kuvissa ihmisiä tulvi juhliin valtavia määriä ja kansoitti koko Kisahallin. Sanoin äidille, että noin meillekin käy, ja kohta pitää vuokrata isompi tila.

Mukavia asioita kuten joulua haluaa kokea uudestaan. Mutta onko sellainen enää mukavaa, jos sen toistaminen on velvollisuus, koska niin on aina ennenkin tehty, ja vielä paisutetuin menoin. Mitä jos kaikki haluaisivatkin muutosta, mutta kukaan ei uskalla ehdottaa sitä, koska kuvittelevat, että muut pettyisivät, jos traditiota ei enää jatketa? Mitä siitä seuraisi, jos kaikki viettäisivätkin vapaansa niin kuin itse haluavat? Mitä jos kenenkään ei tarvitsisikaan venyä äärimmilleen, vaan kaikki saisivat juuri omanlaisensa rauhallisen joulun.