• Juksteri

Lista II

People-lehti listasi jokin aika sitten päättyneen vuoden 2008 seksikkäimmät miehet. Voittajaksi valittiin australialainen urheilija ja näyttelijä Hugh Jackman, 40. Komea mies, kieltämättä, mutta ei aivan makuuni.

Mikä sitten olisi makuni mukainen lista? Listaaminen on absurdia, koska elossa olevia aikuisia miehiä on maapallolla pari miljardia. En myöskään seuraa tarpeeksi maailman ilmiöitä, jotta verkkokalvoilleni heijastuneista kuvista voisi tehdä tilastollisesti merkittäviä havaintoja edes julkisuudessa olevista miehistä.

Mutta koska nyt on viikonloppu, tehtävän mahdottomuuden voi unohtaa. Jos kerran olen listannut musiikkikappaleita, miksen sitten listaisi seksikkäitä miehiä. Siispä kahdeksan seksikkäintä, elossa olevaa miestä:

1. Bastien Siepielski, 28, Ranska, rugby-pelaaja
2. Josh Hartnett, 30, USA, elokuvanäyttelijä
3. Ben Browder, 46, USA, tv-näyttelijä (Farscape)
4. Wentworth Miller, 36, USA, tv-näyttelijä (Pako)
5. Måns Zelmerlöw, 22, Ruotsi, Idols-laulaja (Cara Mia)
6. David Hellenius, 34, Ruotsi, tv-juontaja ja koomikko
7. Blake Shelton, 32, USA, country-laulaja
8. Joakim Nätterqvist, 34, Ruotsi, näyttelijä (Arn - Temppeliritari)

Suomalaiset miehetkin ansaitsisivat tulla mainituiksi. En nyt keksi muuta kuin Samuli Vauramon, 28. Ja miksi luetella vain elossa olevia miehiä. Aivan liian nuorena kuollut Robert Urich (Kovaa peliä Bostonissa, Spenser: For Hire) oli myöhäisiltojen ilo 80-luvun lopulla.