Epäselvä tilanne

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2009.

Juu ei

Olen koukussa Ruotsin TV4:n esittämään Lie to me -sarjaan. Siinä valehteluun tieteellisesti perehtyneet asiantuntijat auttavat asiakkaitaan pääsemään perille, puhuuko joku totta vai palturia. Vaikka periaatteessa koskaan ei voikaan tietää, milloin joku valehtelee, ihminen kuitenkin tahtomattaan kertoo totuuden kasvon- ja kehonelein. Näin ainakin sarjassa väitetään. Samaa havaintoa olen nähnyt esitettävän myös muualla kuin tv-näytelmässä. Joillain yksilöillä vain on luontainen tai opittu kyky lukea toisia ihmisiä kuin avointa kirjaa. Selvästi hyödyllinen taito, jos harrastaa pokeria.

Tämä tuli mieleen, kun katsoin torstaina A-talkia, jonne oli kutsuttu kilpaoikeudet takaisin saanut Kaisa Varis.

http://areena.yle.fi/toista?id=2070865

Kun ohjelmaa oli kulunut kymmenen minuuttia, toimittaja kysyy Varikselta, oliko tämä käyttänyt epoa, johon urheilija vastaa: "Een, en ole syyllistynyt mihinkään doping-sääntöjen rikkomukseen." Samaan aikaan Varis selvästi nyökkää, ikään kuin keho vastaisi kyllä.

Olisipa oikeasti olemassa Lie to me:n toimisto. En pyytäisi heitä paljastamaan urheilumaailman rötöksiä. Sen sijaan toivoisin heidän keskustelevan Kai Telanteen kanssa ja selvittämään, oliko Johanna Korhosen erottamisen syynä tämän rekisteröity parisuhteensa naisen kanssa vai Korhosen puolison poliittinen aktiivisuus.