Epäselvä tilanne

Näytetään bloggaukset elokuulta 2009.

Olipa kerran sen pituinen se

J: Polvistuin hänen eteensä ja kosin prinsessaa.
M: Ja minä vastasin nopeasti, että tietysti tahdon.
J: Ihastuin hänen kauniisiin sinisiin silmiinsä ja ihanaan nauruunsa. Hän on tavattoman iloinen ja valoisa henkilö, joka löytää aina asioiden parhaat puolet.
M: Jonas on maailman kiltein ihminen, muut huomioiva, ihana ystävä.

Kaunista. Ei ehkä ihan Shakespearea eikä Austenia, mutta kaunista.


Ratiriti ralla

Miellyttävän lämmin viikko takana. Mikään ei vielä muistuta tulevien, kylmempien vuodenaikojen saapumisesta. Paitsi YTV:n viikon päästä voimaan astuva talviaikataulu. Tätä talvimaisemaako pitäisi tuijottaa seuraavat kymmenen kuukautta? No, onneksi tutkin aikataulun yleensä netistä.


M

Etukäteisvaroitukset ruuhkista Madonnan Helsingin konserttiin olivat enimmäkseen turhia. Ainoat jonot olivat perällä olevalle anniskelualueelle. Konserttialueelle pystyi kävelemään ja sieltä poistumaan pysähtymättä. Kiertueen tuotannosta vastaavan Chris Lambin kommentti konserttialueen kauneudesta oli silkkaa kohteliaisuutta, ellei sitten satu pitämään isoista tasaisista sementtipinnoista. Mutta sää oli kyllä kaunis. Edellisen viikonlopun Kalevan kisat vietettiin kaatosateessa.

Musiikki kuului hyvin C-katsomoon - ilmeisesti paremmin kuin A-katsomoon - ja isoista screeneistä pystyi seuraamaan lavan tapahtumia. Mutta eihän se ole sama asia kuin jos olisi nähnyt hienon lavan lähempää ja tähden ilmielävänä silmien edessä. Showtahan tänne oli tultu katsomaan. Koska konsertti on pääpiirteissään sama kaikkialla, minkä tahansa aiemman konsertin olisi voinut katsoa myös kotona tv:stä. Tosin lopun laserit olivat näyttäviä. Ne tuntuivat jatkuvan kauas aina Lauttasaareen asti.

Ei ollut lainkaan yllättävää, että Madonna joutui vähän sparraamaan yleisöä. "Vain yksi ihminen osaa lauluni sanat," Madonna totesi surullisena. Me suomalaiset taidamme olla enemmän töllääjiä kuin osallistujia. Mitenköhän intoa riittää tänään Göteborgissa? Tuoreista kuvista päätellen ainakin näkyvyys lavalle on Ullevin stadionin lehtereiltä parempi kuin Jätkäsaaressa.


Ankeuttajat

Mas(s)an blogi sai pohtimaan ihmismielen synkempää puolta. Masa tuntuu saavan oudolla tavalla voimaa siitä, että häntä kohdellaan epäreilusti. Itse en voi sietää epäreilua kohtelua - kohdistuu se sitten itseeni tai johonkuhun toiseen - mutta olen pyrkinyt pitämään mölyt mahassa lievemmissä ja ilmeisen tahattomissa tapauksissa. Muutenhan sitä ei paljon muuta ehtisikään tehdä kun moittia. Ja mikä Jeesus minä olen muita ojentamaan.

Mandy Gap veti Hercussa eilen urheasti läpi shownsa siitäkin huolimatta, että kourallinen känniääliöitä yritti sabotoida esitystä välihuudoilla, joiden taso ei yltäisi Masan top 15 -listalle. Mandykin tuntuu kotisivujensa - www.mandygap.com - perusteella arvostavan ainoastaan älykkäitä loukkauksia. Eräässä vaiheessa iltaa Mandy oli valmis maksamaan 20 euroa esitykseen tyytymättömälle huutelijalle, jotta tämä lähtisi v*ttuun siitä. Hercun pääsymaksuhan oli peräti viisi euroa, eikä huutelija kokenut saavansa rahoilleen täyttä vastinetta. Missä hän oli väärässä. Mandy lauloi omalla äänellään ja vieläpä loistavasti.

Hesarin yleisönosaston yksi hiljaisen kesän puheenaiheista on ollut suomalaisten väkivaltaisuus. Laajentaisin väkivaltaisuuden koskemaan myös henkistä laatua olevat lyönnit. Jokin tuntuisi syövän ihmisiä. Nettikeskustelut ovat täynnä äkkivääriä henkilöön käyviä kommentteja. Lienevätkö Harry Potterin ankeuttajat asialla:

"Ankeuttajat ruokkivat itseään ihmisten iloisilla tunteilla. Niiden läsnäolo tuo ihmisille mieleen heidän pahimmat ja kolkoimmat muistonsa. Altistuminen pitkään ankeuttajan läsnäololle vie järjen."
- http://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_-sarjan_käsitteet#Ankeuttaja

Jokohan tässä on kohta järki lähtemässä?