Hyviä vai huonoja uutisia HIV-rokotteesta?

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 9

Onko hyviä uutisia HIV-rokotteesta?

Frankfurtissa on ollut saksalais-itävaltalainen aids-kongressi. Regensburgilainen rokotetutkija Hans Wolf kertoo työryhmänsä kehitelleen rokotteen, joka nostaa vastustuskykyä, Reaktio muistuttaa sellaisten henkilöiden reagointia, jotka ovat saaneet viruksen, mutta eivät jostain syystä sairastu. On sellaisia ihmisiä, jotka ovat saaneet tartunnan jo 15 vuotta sitten, mutta virus pysyy näkymättömissä eikä oireita tule. Rokotekokeilut aloitetaan Afrikassa. Tämä ns. Eurovacc-rokote toimii HIV 1 alatyyppi C:tä vastaan, joka on yleisin kantamuoto maailmalla.

Tähän mennessä on kehtitelty jo yli 30 rokotekandidaattia, mutta ne ovat aina olleet pettymyksiä. Odotettua suojaa ei ole syntynyt.

(fr-online)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

Aids-viruksen toinen löytäjä Robert Gallo uskoo, että rokote joskus löytyy, vaikka mitään konkreettisia edistysaskelia ei olekaan näkyvissä. Mitä paremmin ymmärretään viruksen soluuntunkeutumismekanismi, sen lähempänä on toimiva rokotus.

Aids-kongressissa yritetään jälleen saada sanomaa aidsista paremmin julkisuuteen. Kongressin yhteydessä on teatteria, filmejä, näyttelyitä, konsertteja ja luentaa. Perjantaina eli huomenna 3000 ihmistä yrittää rakentaa Frankfurtin keskustaan maailman suurimman aids-nauhan. Ihmiset pukevat päälleen punaisen t-paidan ja asettuvat aids-nauhan jatkoksi. Helikopteri kuvaa tapahtumaa.
Hampurilaiset ja dresdeniläiset tutkijat ovat onnistuneet irrottamaan tartunnan saaneista soluista aids-viruksen perimän. Kyseessä on sn. molekyläärinen leikkaus. Toimenopide tehtiin laboratoriossa, mutta uskotaan, että siitä voi kehittää uusia terapiastarategioita aidisia ja hiviä vastaan. Tämä tapahtuma mainitaan taatusti vuioden 2007 merkittävien tieteellisten saavutusten joukossa,. Taannoin vielä uskottiin, ettei viruksen geneettistä koodia voi solusta poistaa.

Ihmisen perimässä on kolme miljardia merkkiä. Viruksen perimäkohdan alussa toistuvat aina samat koodit. Tätä jaksoa tiedemiehet kutsuvat nimellä "Long Terminal Repeat", eli LTR. Tässä luonto tuli tutkijoiden avuksi. Viruksen koodi pystytään irrottamaan solun omasta perimästä.
(Abendblatt)