New Yorkin priden järjestäjät ovat kieltäneet poliisilta ja muilta lainvalvojilta osallistumisen paraatiin omana ryhmänään. Lauantaina ilmoitettu päätös on voimassa ainakin vuoteen 2025 asti. Järjestäjät perustelevat päätöstä sillä, että jotkut kulkueissa kokevat poliisin lisäävän turvattomuuden kokemusta.
Asiasta kerrotaan pride-organisaation julkaisemassa tiedotteessa.
Turvallisuudesta ja liikennejärjestelyistä huolehtivan poliisin myös pyydetään pitävän etäisyyttä kulkuereittiin. Tapahtumaorganisaatio aikoo lisätä kulkueen turvallisuuteen käytettävää budjettia; turvajärjestelyistä ja ensiavusta huolehditaan ensisijaisesti omilla keinoilla.
Yhdysvalloissa on ollut esillä poliisin harjoittama voimankäyttö erityisesti mustaihoista kansanosaa kohtaan. Monet kokevat ja tilastotkin osoittavat, että poliisin otteet etnisiin vähemmistöihin kuuluvia kohtaan ovat kovempia kuin valkoihoisia kohtaan. Myös tuomiot samoista rikoksista ovat olleet kovempia mustaihoisten kohdalla. Esimerkiksi George Floydin kuolema poliisin käsissä viime vuonna Minneapolisissa vähensi poliisia kohtaan tunnettua luottamusta ja synnytti laajoja mellakoita. Tapaukseen liittyvä kuohunta ei ole laantunut vileäkään
New Yorkin poliisilaitos on Guardian-julkaisun mukaan kommentoinut pride-järjestäjien päätöstä. Poliisilaitoksen edustaja Sophia Mason pitää osallistumiskieltoa masentavana. Hän kuitenkin toteaa poliisin takaavan liikenneturvallisuuden ja järjestyksen tapahtumassa.
New Yorkin Pride-paraati on määrä järjestää 27. kesäkuuta.
Pride-tapahtumien kaupallistuminen on myös hermostuttanut joitakin aktivisteja. Vuonna 2019 New Yorkissa järjestettiin tämän ajatuksen hengessä erillinen pride-kulkue. Rinnakkaisen kulkueen järjestäjät ovat kritisoineet sitä, että päämarssia valvovat ovat samaa joukkoa kuin kesällä 1969 Stonewall Inn -baariin ratsian tehneet viranomaiset. Poliisilaitos pyysi kesällä 2019 aiempaa toimintaansa anteeksi. New Yorkin kesän 1969 tapahtumat toimivat alkusysäyksenä nykyiselle pride-liikkeelle.
Muuallakin epäluottamusta poliisia kohtaan
Esimerkiksi Lontoossa esitettiin keväällä vaatimuksia kieltää poliisin marssiminen ryhmänä kesän pride-tapahtumassa, koska poliisin oli katsottu kieltäytyneen tukemasta värilliseen vähemmistöön (people of colour, POC) kuuluvien syrjintää vastustavaa Black Lives Matter (BLM) -toimintaa sekä sitoutumasta värilliseen vähemmistöön kuuluvien hlbtiq+ -ihmisten kuuntelemiseen ja puolustamiseen. Pride-tapahtuman johdon päätös sallia poliisien osallistuminen johti joukkoeroamiseen organisaatioon kuuluvassa neuvoa antavassa ryhmässä.
Myös Suomessa on yksittäisissä puheenvuoroissa kritisoitu poliisin osallistumista pride-tapahtumiin. Poliisi on osallistunut Helsingin pride-tapahtumaan vuodesta 2017 lukien. Joidenkin mielestä kyse on vain poliisin pyrkimyksestä parantaa julkisuuskuvaansa. Yleisesti kuitenkin ajatellaan poliisin osallistumisen vahvistavan sen sitoutumista yhdenvertaisuuteen. Helsingissä pride-viikkoa vietetään juhannuksen jälkeen, mutta koronatilanteen vuoksi kulkuetta ja puistojuhlaa ei järjestetä.