Venäjä läksyttää Euroopan unionia ihmisoikeustilanteesta ja homoelämäntavan tuputtamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Venäjän ulkoministeriön julkaisemassa 153-sivuisessa raportissa arvostellaan voimakkaasti Euroopan unionin ihmisoikeusongelmia ja liberaalien arvojen tuputtamista. Venäjä luovutti raportin perjantaina EU:n sisäasiainkomissaarille Cecilia Malmströmille, kun hän vieraili Moskovassa. Asiasta kertoi Svenska Dagbladet -lehti.

Raportissa väitetään, että EU:n ihmisoikeuksien suoja on tehoton. Siinä esitetään huoli muukalaisvastaisuuden ja rasismin noususta Euroopassa.

Raportissa EU saa kritiikkiä myös liberaalien arvojen tuputtamisesta, esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustamisesta. Se ilmaistaan raportissa aggressiivisena propagandana homoseksuaalisen rakkauden puolesta.

- On ollut yrityksiä pakottaa muille maille outoa käsitystä homoseksuaalisuudesta ja samaa sukupuolta olevien avioliitosta normaalina elämänä ja luonnollisena sosiaalisena ilmiönä, kirjoitetaan raportissa.

Venäjä on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä, kun se kesällä 2013 hyväksyi ns. homopropagandalain, jolla kielletään "muiden kuin perinteisten seksuaalisten suhteiden propagointi alaikäisille".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

EU:n sisäasiainkomissaari Malmström arvioi uutistoimisto TT:lle Venäjän kyllästyneen ihmisoikeustilanteensa saamaan arvosteluun. Hänen arvionsa mukaan Venäjä ilmaisee, ettei se halua saarnaamista - ja samalla Venäjä voi nostaa kotiyleisölleen esiin Euroopan moraalisen rappion.

Malmströmin mukaan Venäjällä puhutaan paljon perinteisistä arvoista, kristinuskosta, perheestä ja niin edelleen, ja siksi Eurooppaa pyritään lähes pakkomielteisesti kuvaamaan paikkana, jossa rohkaistaan homoseksuaaliseen elämäntapaan.

Raportissa käydään läpi myös 28 EU-maan ihmisoikeustilannetta maittain. Suomi saa moitteita esimerkiksi pitkäksi venyvistä oikeusprosesseista, turvapaikanhakijoiden heikoista olosuteista ja kotiväivallasta. Vähemmistöryhmistä romanien, somalien ja venäjänkielisten syrjinnästä ilmaistaan huoli, samoin kuin saamelaisten kohtaamat ongelmat perinteisen elinkeinotoimintansa harjoittamisessa. Myös rasistinen nettikirjoittelu ja rasismitutkijoiden saamat uhkaukset nostetaan esiin.
Suomen ihmisoikeustilanne on kuitenkin raportin mukaan suhteellisen siedettävä. Sen sijaan Ruotsi saa osakseen huomattavasti voimakkaampaa arvostelua.

Malmström huomauttaa, että Euroopassa oikeusjärjestelmä pyrkii ratkaisemaan ihmisoikeusongelmia. Hänen mukaansa Venäjällä pikemminkin edistetään ongelmia, esimerkiksi syrjimällä homoseksuaaleja.

Svenska Dagbladet: Ryssland läxar upp EU om rättigheter
HS: Venäjä moittii EU:ta ihmisoikeusongelmista

4 kommenttia

Venäjä puolestaan kiistää seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lasten olemassaolon ja kieltää kertomasta heille, että on olemassa aikuisia ihmisiä, jotka ovat samanlaisia kuin he ja ovat onnellisia ja menestyksekkäitä.

Toisin sanoen taas annetaan ymmärtää, että homoseksuaalisuus on heteroseksuaalisuutta houkuttelevampi "vaihtoehto" kun sen "propagoiminen" pitää kieltää. Muuten kaikista lapsista tulisi homoja sillä heteroseksuaalisuudenhan on pakko olla oikeasti aivan hirveää kun heteroiksi ei millään tahdota kasvaa siitä huolimatta että se on niin luonnollista, joka tässä yhteydessä tarkoittaa siis Putinin hallinnon mielestä moraalisesti oikeaa.

Veikkaanpa, että taustalla ilmassa leijailee pierunhajun lailla tavoite lisätä väkiluvun kasvua aivopesemällä kaikki kansalaiset siitoseläimiksi - ikään kuin se ei pitemmällä aikavälillä tuottaisi muuta kuin lisää ongelmia.

On aivan sairasta tehdä ihmisten syntyperäisestä ominaisuudesta jokin pervo moraalinen ja poliittinen kysymys.

Venäjän oma ihmisoikeustilanne on surkeassa kunnossa, eikä sen johto ole koskaan kestänyt mitään arvostelua.

Kommenttia muokattu: 19.01.2014 klo 11:32
  • 2 / 4
  • ERKKI - VAASA
  • 19.1.2014, 10.59
Heikoin ihmisoikeustilanne Euroopassa on erityisesti niissä maissa jotka toisen maailmansodan jälkeen joutuivat silloisen Neuvostoliiton etupiiriin eivätkä kommunismin kaatumisen jälkeenkään ole kunnolla pystyneet vapautumaan ”neuvostopainolastista”. Esimerkiksi sopivat vaikkapa Unkari ja Romania. Unkarissa HLBT - väen elämäntilanne ei ole kadehdittava. Romaniassa ja Unkarissa romanit ovat avoimen sorron kohteina.
Hurskastelulta tuntuu tuo Venäjän kritiikki Suomen saamelaisten ihmisoikeuksista. Eivätpä Kuolan saamelaisetkaan ole pysyneet pitämään yllä perinteistä elämäntapaansa niin entisen Neuvostoliiton kuin Venäjänkään aikana. Osa heidän ikiaikaisista nautintamaistaan on ryövätty kaivosteollisuuden, osa taas Venäjän armeijalaitoksen käyttöön.