Amerikkalainen kustantaja ja kirjailija Hugh Brewster on perehtynyt Titanicin uhrien taustoihin. Hän on tutkinut arkistoista ja kuolinpesistä löytyvää materiaalia. Hän haluaa kuvata Titanicin uhrien elämää. Titanic upposi sata vuotta sitten, kun se törmäsi jäävuoreen. Brewsterin uusin kirja on nimeltään "RMS Titanic - Gilded Lives On A Fatal Voyage". Kirjassa kuvataan myös laivalla olleita queer-ihmisiä.
Online-lehti Xtran haastattelussa Brewster kertoo Frank Milletistä ja Archie Buttista. He olivat Brewsterin väitteiden mukaan homoja. Frank oli nuorempana kirjoitellut homoeroottisia rakkauskirjeitä, joita hän oli lähetellyt nuorelle sanfranciscolaiselle taiteilijalle. Kirjeiden henki oli selvä. Viimeinen kirje, jonka hän kirjoitti ja joka lähti Titanicilta ja saapui maihin ennen katastrofia, meni hänen hyvälle ystävälleen Alfred Parsonsille, puutarhasuunnittelijalle. Kirjeessä hän mainitsee, että "meikäläisiä on laivalla aika paljon". (Kirje lienee jätetty maihin Queenstownissa, joka oli laivan viimeinen pysähdyspaikka ennen Atlantin ylitystä).
Archie Butt oli dandy-tyyppiä. Hän vaihtoi vaatteet seitsemän kertaa päivässä. Hän oli poikamies ja asui washingtonilaisessa talossa muiden poikamiesten kanssa. Butt oli kova kirjoittelemaan kirjeitä. Päivät kuluivat äidin ja sisaren kanssa. Hän antoi paljon vinkkejä suuntautumisestaan. Brewsterin mukaan hän oli tyypillinen kaapissa elävä homo, joka elää hyvin julkisesti, mutta ei suoraan mainitse asian ydintä.
"Kolme muskettisoturia" oli kolmen keski-ikäisen poikamiehen joukko. He olivat hyviä ystäviä. Joka talvi he matkustivat yhdessä. Se, että 1900-luvun alussa jäi poikamieheksi, oli rohkea teko. Monet homothan menivät naimisiin, etteivät herättäisi huomiota.
Titanicilla oli myös sen ajan tunnetuin journalisti Well W.T. Stead. Myös hän kirjoitti viimeisen tekstinsä laivalla. Siinä hän kuvailee Titanicia hirvittäväksi uivaksi Babyloniksi. Stead oli käyttänyt samaa termiä vuosia aikaisemmin, kun hän kirjoitti reportaasin Lontoon miesprostituutiosta. Reportaasi oli herättänyt kiivaan polemiikin. Parlamentissa keskusteltiin lakimuutoksista. Lakiehdostuksesta käytettiin nimeä "Steadsin laki".
Lopullisessa laissa tuli rangaistavaksi prostituutio ja homosuhteet. Laki oli voimassa vuoteen 1957 saakka. Myös Oscar Wilde tuomittiin tämän lain perusteella.
(Lähde: Queer.de)
cc-painikkeella saa englanninkielisen tekstityksen. Siitä voi valita myös suomenkielisen käännöksen, joka on tosin aika surkea.