Peter Tatchell: Homofobisia kristittyjä ei pidä tehdä rikollisiksi

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 3

Tunnettu englantilainen gayaktivisti Peter Tatchell kirjoittaa ekklesia.co.uk –sivustolla, että hän on ehdottomasti absoluuttisen mielipiteenvapauden kannalla. Tatchell puolustaa homofobisia kristittyjä.

Dale Mcalpine, tunnettu kristillinen saarnaaja, herätti huomiota joulukuussa 2010, kun hän kutsui homoseksuaalisuutta synniksi. Hän sai 7 000 punnan sakot ja joutui lyhyeksi aikaa tyrmään. Peter Tatchell sanoo tästä tapauksesta, että hän itse, siis Tatchell, on eri mieltä Mcalpinen kanssa ja että hänkin "tuomitsee" tuollaiset syntipuheet. Mutta samalla Tatchell sanoo kannattavansa mielipiteenvapautta. Tatchelista oli hurjaa, että saarnaaja Mcalpinea alettiin pitää rikollisena.

Saarna ei ollut vaarallinen eikä väkivaltainen. Hän ei koskaan esittänyt mitään uhkauksia homoja tai lesboja vastaan. Monet muut homofobiset ryhmät ja yksilöt ovat paljon vaarallisempia ja uhkaavampia. Vuonna 1994 Tatchell oli järjestämässä erästä gay-mielenosoitusta. Islamistinen ryhmä esitti Tatchellia ja muita mielenosoittajia vastaan murhauhkauksia. Radikaaleja islamisteja ei otettu kiinni, mutta Tatchell kumppaneineen joutui putkaan.

Tatchellin mielestä puhe- ja mielipiteenvapaus oikeuttaa kritisoimaan – ja myös pilkkaamaan – muita. Saa sanoa asioita, joita muut pitävät loukkaavina. Ne pitää ottaa haasteena, jossa omiakin näkemyksiä terävöitetään. Vain uhkailu ja kehottaminen väkivaltaan on sellaista, johon pitää puuttua.

Jos gay-yhteisö vaatii suvaitsevaisuutta homoja kohtaan, on myös meidän suvaittava muita, niitäkin, joilla on erilainen käsitys asioista.

Tatchellin kannanotto laajemmin ja kokonaisuudessaan on tässä

http://www.ekklesia.co.uk/node/13929

3 kommenttia

Tarkka lukija huomasi asiavirheen tässä uutisessa: Dale Mcalpine sai 7000 puntaa hyvitystä, ei sakkoja. Se käy selvästi ilmi ekklesia-tekstissä. En tiedä, miksi se oli muuttunut tekstissäni sakoiksi. Käytin lähteenäni myös jotain saksankielistä käännöstä, jota juuri nyt en löydä. Pahoitteluni virheestä.

"Christian street preacher Dale Mcalpine last month won £7,000 in damages, following his arrest and detention by the police in April 2010 for saying homosexuality is a sin."

EDIT: Nyt se saksankielinen teksti löytyi:
Er musste 7.000 Pfund Strafe zahlen, zudem musste er für kurze Zeit ins Gefängnis.

http://www.gayboy.at/news/16981

(alkuperäislähteet pitäisi näköjään aina lukea huolellisesti)

Kommenttia muokattu: 16.01.2011 klo 16:11
  • 2 / 3
  • Olli Stålström
  • 17.1.2011, 5.44
Minä puolustan ehdottomasti myös eri mieltä olevien oikeutta ilmaista mielipiteensä.