Kansallisuusfeikkaus on riski, etenkin jos turvaseksi unohdetaan

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 3

Väärä vaikutelma taustakansallisuudesta tapaamistilanteissa voi houkuttaa välinpitämättömyyteen. Riski on suurinta etenkin hyvän tai kohtuullisen seksiterveyden ja ongelma-alueiden rajamailla. Sellaisiin kuulumme.

Ilmiön syihin on vaikea puuttua, mutta seurausten hillintään ovat vaikuttaneet suomalaistoimijoiden kampanjat satamissa ja asemilla, kuten taas lokakuun lopussa 2014. Uutinen liitteenä.

Oman kansallisuustaustan peittäminen tapaamistilanteissa on vanha ilmiö. Syitä voi olla monia. Toisinaan arvattavasti myös se, että väärään vaikutelmaan pyrkivä on kantapään kautta kokenut kysyntä- tai asenneongelmia. Halpaan innoissaan mennyt saa yleensä syyttää itseään, tarkistus olisi kannattanut.

Mutta oppirahoja maksetaan. Myötätuntoa herättänyt tilanne taannoin. Maahanmuuttajataustainen suomalainen selitti 23N:n pysäkillä, kuinka hienoa, että on vihdoin tutustunut suomalaiseen. Keskustelussa vaikutti selkäesti olevan kyse post festum -tilanteesta, joka olikin sitten sosiaalisesti jatkunut uussuomalaisen aloitteesta. Mutta "kantasuomalaisen" aksentti englannissaan oli outo, vaikeasti mihinkään suomalaiseen murretaustaan yhdistettävissä. Jotenkin siinä vierasmaalaisen olikin sitten kivuttava alas peitepuheistaan.

Se vielä meni läpi, että suomalainen ei ollutkaan Helsingistä. Mutta muutaman tovin kuluttua raikui bussipysäkillä hätääntynyt huutotason älähdys "You are Russian!". Suomalaiseen tutustumistaan juuri äsken ihastellut uussuomalainen lähti pysäkiltä Helsingin yöhön vauhdilla - ja ilmeisen kauhun vallassa. Vaikea sanoa, oliko kyseessä terveystaustainen hätä vai asennepohjainen närkästys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ongelma ei ole yksin täkäläinen. Vakuutuksettomia ja siten terveytensä valvonnassa olosuhderajoittuneita amerikkalaisia valuu Kanadan kaupunkeihin - myös hauskanpidon ohella hyödyntämään ilmaisia testejä, koska papereita ei kysytä. Pitkien lentoyhteyksien päähän Eurooppaan hoitoverkkojen ulkopuolisia amerikkalaisia matkustaa vähemmän. Saksan kaupungeissa englannilla toimiva kohtaa läheisiltä idän alueilta tulleita "saksalaisia", jotka menevät täydestä vain saksaa osaamattomille.

Tiedote lokakuun 2014 lopussa.

3 kommenttia

Jos turvaseksi unohdetaan, se on aina riski...?
Jutun teksti on varsin outo.

Ainahan "luotettavien biakkamiesten" suhteen irtoseksissä pitää ehdottomasti käyttää kumia sekä suu- että anaaliseksissä, tai muuten on todella riskipeliä.