We're all mad here

Today's post is brought to you by Chardonnay Viognier Muscat Liisa

Koska alkoholi ja internet on niin helvetin hyvä idea.

Ei mulla siis mitään asiaa ole. Ajattelin vain kertoa, että olen juonut kolme lasia valkoviiniä ja olen humalassa.

Kyllä, mä olen niin säälittävä.

Mutta hei, tällä kertaa juon valkoviiniä ihan viinilasista. Sain niitä joululahjaksi kummeiltani (kuka helvetti antaa kummitytölleen lahjaksi viinilaseja?) 12 kappaletta. Kummisetä kyllä kehotti ottamaan rauhallisesti täytteen kanssa. Toisaalta, mikä on "rauhallista", kun on niin huono viinapää, että humaltuu parista lasista viiniä?

Pointtihan oli, että pointtia ei ole.

Ja koska ihminen humaltuu helposti, hän myös kärsii krapulasta helposti. Tai minä ainakin. My head is gonna hurt tomorrow.

Mietitään sitä sitten huomenna.


Fangirl mode: ON

You see, I discovered them when I was maybe 15 or 16. I bought an issue of Kerrang! magazine because it had a story about My Chemical Romance, but with it came this CD "The best songs of 2005" or something, and on it was a song called "Sophomore slump or comeback of the year" by this band I had never heard of before called Fall Out Boy.

It was love at first sight.

Over the years I got all of their studio albums, saw them live twice in Minnesota (I still have confetti from the Honda Civic show in a bag somewhere) and I even have two tattoos inspired by their lyrics.

About three years ago they announced that they're now on an "indefinite hiatus". Broke my heart.

They went off to do other things, side projects, their lead singer Patrick Stump released a solo album that I absolutely love, so that eased the pain a little bit. But still. It wasn't Fall Out Boy.

But now. They're back. They released a new single yesterday, announced tour dates (I can't go to any of them, but still) and a new album is set to be released in May.

Do you have any idea how fucking happy I am? This is the band I've loved for 8 years, this is the music that never fails to make me happy, this is the band with the most talented singer and the most incredible lyrics I have ever come across.

In the words of Chandler Bing, "I am so excited, I may vomit".

I can't get enough of their new single;

http://www.youtube.com/watch?v=HsfY8iFbYjE

A girl can dream, right?

People who I firmly believe should marry me in no particular order (not including fictional characters);

- Kristen Stewart
- Dita Von Teese
- David Tennant
- William Beckett
- Katherine Moennig
- Brendon Urie
- Ola Salo
- Eddie Izzard
- Craig Mabbitt
- Scarlett Johansson
- Kat Von D
- Hayley Williams
- Andreas Bergh aka Whiplasher Bernadotte
- Jyrki Linnankivi aka Jyrki 69

Call me!*insert emo lyrics here*

Koska olen itsetuhoinen masokisti, lueskelin vanhoja livejournal-merkintöjä edellisen eron ajalta. Ei ollut kivaa luettavaa. Mutta onko erot ja eroamiset ikinä kivoja?

Anteeksi en suostu antamaan (vaikka eipä sitä anteeksiantoa edes koskaan pyydetty) eikä unohtaminen onnistu yrittämälläkään.

Ehkä kerron siitä joskus.

Nyt on kuitenkin aika pistää lääkitys kohilleen ja suorittaa muita iltarituaaleja.

Itsenäisyyspäivää. Tai jtn.


Sunday ramblings

Ulkona on kylmä, mutta tupakalla on silti pakko käydä. Ikkunasta näkyvä Aurajoen pätkä on valkoinen (missä välissä se ehti jäätyä?). iTunesista soi "study mix", mutta en opiskele. Ehkä kohta.

The Ark'n Rock City Wankers.
"You ought to know just because you're full of it
Doesn't mean that you're the shit
So take a good look at me
Now here's some good advice
Try some manners, fuckface"

Harmittaa, että ne lopetti.

Olen puolessa välissä Dostojevksin Rikosta ja Rangaistusta. Luen sitä englanniksi ja kääntäjä käyttää ihmisten viiksistä sanaa "whiskers", jota ymmärtääkseni käytetään ennemminkin eläinten viiksistä puhuttaessa. Musta tämä pieni käännösvirhe on aivan ihana. Muutenkin tykkään tuosta teoksesta suunnattomasti.

Viime viikolla luin Kafkan Oikeusjutun, josta en pahemmin pitänyt. En siksi etteikö Kafka olisi osannut kirjoittaa. Päähenkilö oli mielestäni ärsyttävä, inhottava ja kaikin tavoin epämiellyttävä eikä joissakin luvuissa/juonikuvioissa ollut mitään järkeä (esim. "Kurittaja"-luku). Ärsytti myös, ettei selvinnyt mistä häntä loppujen lopuksi syytettiin. Tiedän, ettei Kafka ehtinyt saada Oikeusjuttua koskaan valmiiksi. Ehkä se olisi pitänyt polttaa, kuten hän oli määrännyt. Kyllä Kafka tiesi, ettei keskeneräisiä töitä näytetä hulluille eikä herroille.

Tulee jotenkin teennäisen intellektuelli olo, kun lukee Kafkaa ja Dostojevksiä. Niistä on aiemmin jäänyt sellainen mielikuva, että vain todella fiksut ihmiset, joilla on viikset ja jotka polttavat sikareita ja juovat viskiä, lukevat (ja ymmärtävät) niitä. Enkä mä ole todella fiksu ihminen.

The Academy Is...n Bulls in Brooklyn.
"Don't say you're more than this
Or above all this
With your blah blah blah and all your friends
Don't say you think you know
When you know you don't"

Olen muuten saanut töitä. Tai en töitä, vaan työharjottelupaikan. Mutta kai sekin töitä on, työnantajalle ilmaista tosin. Eikä työmarkkinatuki päätä huimaava ole, mutta kyllä sillä ja asumistuella jotenkuten elää eikä tarvitse kököttää kotona päivästä toiseen.

Ruusunmarjatee on hyvää ja cedar-suitsuke tuoksuu nuotiolta.

Lopuksi saksalainen gothic metal (tai jtn) bändi Lord of the Lost esittää Backstreet Boys'n kappaleen Everybody (Backstreet's Back);

http://www.youtube.com/watch?v=69xVkO51KtI

This post was brought to you by The Internet

So I found this "what kind of feminist are you?" quiz thing on the internet that had 60 different statements or claims and you then disagree or agree with them (or slightly disagree or slightly agree or are neutral). One of the claims was this:

"Homosexuals need to be rehabilitated into normal members of society."

...WHAT THE FUCK DOES THAT EVEN MEAN?

Well, I obviously know what the statement is saying, heterosexuality is the normal and good orientation and everything is else is bad, unnatural and EVIL and us freaks must be saved from our wicked ways.

I guess my point here is that it kind of upsets me that I know that there are people in the world who actually agree with that.

In other news, I have a package at the post office I need to go pick up but it's really fucking cold outside and all I want to do is bury myself under five blankets and drink lots of tea while watching Disney movies. Or maybe Harry Potter even.

Edit: Except the post office closed at 2pm. Dammit. I showered and put on a bra for nothing then. Now, where's my tea?


My Perfect Stranger

Valkoviinin juominen kahvimukista tuntuu jotenkin väärältä. Viinilasien pyytäminen synttäri/joululahjaksi äidiltä vielä vääremmältä.

Mä en oikein tiedä miksi, mutta mun tekee mieli jakaa tässä blogissa tosi henkilökohtasia asioita. Pari kertaa oon jo niin tehnytkin. Ehkä se johtuu siitä, että mä en tietääkseni tunne tai ole tavannut ketään tän sivuston käyttäjiä. Tuntemattomille on jotenkin helpompi puhua, varsinkin kun niitä ei näe. Kasvottomia ihmisiä jossain jonkun tietokoneen ruudun toisella puolella. Esim edellisen merkinnän asiasta mä en ole koskaan puhunut kenellekään enkä mä edes halua puhua siitä kenenkään tutun kanssa. Kai sitä pelkää ihmisten reaktioita.

Mä huomaan usein kaipaavani jotain, joka vaan kuuntelee mua eikä sano mitään. Antaa mun vaan puhua eikä keskeytä. Tykkään kyllä siitä, että tulee kommentteja, mutta ne tulee tällasessa formaatissa aina jälkeenpäin eikä ne keskeytä mun ajatuksen kulkua.

Joskus mä alan kirjottamaan tänne jotain juttua, mutta sit mulle tulee sellanen äh, ketään tää vittu kiinnosta, ja mä poistan sen. Mut enhän mä kirjota tätä muille. Jos joku tykkää lukea mun sepustuksia niin okei, jees, mut loppujen lopuks tää blogi on mun ja mulle eikä sillä pitäis olla mitään väliä vaikka ketään ei kiinnostaiskaan.

Mulla on täällä jotenkin tosi turvallinen olo. Tuntuu hassulta ajatella, että mulla on jollain helvetin nettisivulla turvallinen olo. Mut niin se vaan on.


I'll keep you my dirty little secret

Äiti tuli keskiviikkona Turkuun muutamaksi päiväksi, koska sillä oli joku koulutus täällä. Ihan mukavaa oli, mutta oon niin tottunut asustamaan yksikseni, että en osaa oikein olla, kun joku yöpyy mun luona.
Isä liittyi seuraan lauantaina ja vaihtoi mulle talvirenkaat ja käytiin teatterissa katsomassa Kakola, jonka takia näin viime yönä painajaisia.

Kyseinen musikaali ei varsinaisesti ole pelottava, mutta siinä oleva raiskauskohtaus oli äärimmäisen ahdistavaa katsottavaa ja se jäi sitten kummittelemaan alitajuntaan.

Kakolassa raiskaus esitettiin tapahtuvan tavalla, joka uskoakseni on yleisin mielikuva siitä miten se tapahtuu. "Raiskausstereotypia" if you will. Tuntematon mies kohtaa naisen, laittaa huumeita tämän juomaan ja vie naisen syrjäiseen paikkaan, nainen yrittää tapella vastaan ja sanoa ei, turhaan.

Internetissä seikkaillessani olen usein törmännyt ajatukseen, että juuri näin kaikki raiskaukset tapahtuvat. Todellisuudessa useimmissa tapauksissa raiskaaja ei ole tuntematon ihminen, vaan joku, jonka uhri jo tuntee. Joku johon hän kenties luottaa. Ehkä uhri oli aiemmin suostunut seksiin.

Muutama vuosi sitten tapailin suht satunnaisesti yhtä ihmistä. Kerran istuttiin iltaa mun luonani ja päädyttiin sänkyyn ja kaikilla oli kivaa ja nukahdettiin. Muutamaa tuntia myöhemmin heräsin siihen, että hän makasi päälläni. Puoliunessa yritin työntää häntä pois, sanoin "ei nyt" ja "lopeta". Protestit meni kuuroille korville. Aamulla hän lähti eikä me nähty enää.

I don't think he realized what he did or what he became when he ignored me when I told him to stop.

It took me forever to admit to myself that what happened that night was, in fact, rape. Because that kind of stuff only happens on the news to other people. Because I didn't kick and scream and cry. Because I had said "yes" before. Because I was dating him. Because he didn't hit me or physically hurt me. So it was okay, right?

Mä en oo koskaan aiemmin puhunut tästä kenellekään.


Oh why the F not?

Ei mulla parempaakaan tekemistä ole.

1. Mitä leikkejä leikit lapsena?
Legot oli aika kova juttu. Ja barbit. Ja ne minitalot, jotka aukes ja ne "nuket" oli jotain pikkurillinpään kokosia, niillä oli joku nimi mut en millään muista sitä.

2. Mitä teit viime sunnuntaina?
Katoin about 7 jaksoa Gilmore Girlsiä. Eli en yhtään mitään.

3. Mikä liikennemerkki kuvaa parhaiten sinua?
No voi herrajuma. Varmaan joku umpikujamerkki.

4. Mikä oli viime viikon paras juttu?
Mulla oli "harjotustyöhaastattelu", josta sain tosi hyvää palautetta. Tuli hyvä mieli siitä.

5. Mikä on puhuttelevin kappale, jonka olet kuullut? Milloin kuulit sen ensimmäistä kertaa?
Jahas. Aikas vaikean pistit. En osaa vastata, jokainen (tai ainakin melkein) biisi puhuttelee tavalla tai toisella enkä osaa nyt sanoa, että mikä niistä puhuttelee eniten.

6. Kuka oli varhaisin ystäväsi? Mitä teitte yhdessä?
Näitä on monta. Lyhyesti selitettynä kyseessä on joukko vanhempieni nuoruuden ystävien (ovat kyllä vieläkin ystäviä) lapsia, joiden kanssa kasvettiin yhdessä, vietettiin kaikki synttärit ja uudet vuodet ja muut juhlat. Tuo porukka on enemmän melkein mun sisaruksia kuin "pelkkiä" ystäviä.

7. Minne matkustit viimeksi ja kenen kanssa?
Muutama viikko sitten kävin Helsingin Gloriassa erään rakkaan ystävän kanssa Trash Fest V - tapahtumassa.

8. Ikimuistoisin opettaja, joka sinulla on ollut? Miksi hän on ikimuistoinen?
Vaihtarivuoden musanope. Mr. Jilek oli (on kai vieläkin) sellainen persoona, etei sitä voisi unohtaa vaikka haluaisikin. Kaikki hommat saatiin aina hyvin hoidettua, vaikka joskus puolet tunnista meni siihen kun herra kertoi meille tarinoita lapsuudestaan.

9. Minkälaisia unia näet useimmin?
Painajaisia. Tai ainakin oletan niiden olevan painajaisia, en melkein koskaan muista niitä, mutta herään usein hätkähtäen kylmässä hiessä sydän pamppaillen.

10. Mikä on musiikin numerosi?
Sellanen 8 tai 9

11. Kuka kutitti sinua viimeksi ja mistä?
Siitä on niin kauan kun kukaan on mua kutittanut, että en muista.

12. Heräätkö koskaan kukonlaulun aikaan?
Jos on aivan pakko.

13. Osaatko karjua kuin Tarzan?
En ole kahdeksannen ikävuoden jälkeen kokeillut, mutta ei se sillonkaan kovin hyvin sujunut.

14. Ketä onnittelit viimeksi?
Erästä kaveria, joka synnytti pienen tytön vajaa pari viikkoa sitten.

15. Katsotko Kauniita ja Rohkeita?
En.

16. Luetko horoskooppeja?
Joskus huvikseni.

17. Miten vietät sunnuntaipäiväsi?
Nukun yleensä puoleen päivään, ja otan rennosti. Katson telkkaria jos sieltä jotain katottavaa tulee, tai jotain sarjoja netistä, tai luen.

18. Kuka silitti päätäsi viimeksi?
Öö. Varmaan äiti.

19. Tykkäätkö voimistella?
Enpä juuri.

20. Mihin maahan matkustaisit mieluiten ja miksi?
Rooma, mua kutsuu Rooma. Ei muulla Italialla niin väliä, mutta se Rooma. Haluan pällistelemään raunioita. Uusi-Seelanti ois kans kiva, näyttää kuvissa niin kauniilta. Ja USAan haluan aina.

21. 5 kivointa J:llä alkavaa pojan nimeä?
Jesse, Jasper, Jiri, Jonne, Jami.

22. Luettele 3 asiaa, jota näet oikealla puolellasi?
Kännykkä, hiusharja, kokispullo.

23. 3 epämiellyttävintä eläintä?
Hämähäkki, muut hyönteiset ja ötökät, sika.

24. Mille taputit viimeksi?
Koulutuksessa joku piti jonkun esitelmän.

25. Mistä aineksista lempisalaattisi koostuu?
Mitäs kaikkea caesar-salaattiin tulee... Se kastike (of course), parmesan-juusto, krutongit ja oisko se ollut jotain romaine-salaattia mitä siihen käytetään?

26. Oletko koskaan myynyt vanhoja vaatteitasi?
Kirpparilla joo jotain.

27. Keneltä lainasit viimeksi rahaa? Kuinka paljon?
En lainaa kovin usein rahaa, varmaan joltain kaverilta paria euroa tai jotain.

28. Pidätkö kesyrotista?
Ei mulla mitään niitä vastaan ole.

29. Onko sinua koskaan kosittu?
Jep.

30. Mitä näet ympärilläsi?
Likaisia astioita pakastimen päällä, tauluja ja julisteita seinillä, matto rutussa.

31. Oletko joskus pudottanut piimäpurkin?
En muistaakseni.

32. Ovatko lihavat epämiellyttäviä?
Öö ei? Kyllä se luonne on se joka ihmisestä epämiellytävän tekee.

33. Syötkö öisin?
En yleensä. Joskus baari-illan jälkeen tarttuu pitsa tai vastaava kainaloon.

34. Pesetkö itse pyykkisi?
Kyllä yksineläjän on vähän pakko.

35. Mitkä ovat vanhempiesi nimet?
Skippaan tämän, vaikka tuskin etunimistä hirveesti tunnistaa, mutta kuitenkin.

36. Onko koiran haukkuminen ärsyttävää?
Jos se kestää 3 tuntia putkeen.

37. Miten sinulla viimeksi tahriintui vaate?
Tämä on itsellenikin yleensä suuri mysteeri. Vaate on puhdas, 5 minuuttia myöhemmin siihen on maagisesti ilmaantunut tahra eikä mulla ole hajuakaan miten se tapahtui. Sama juttu mustelmien kanssa.

38. Montako paitaa sinulla on tällä hetkellä päälläsi?
2, t-paita ja huppari.

39. Pelkäätkö piikkejä?
En pelkää, mutta ei ne kivoja ole.

40. Käytkö kirpputoreilla?
Joskus juu.

41. Kiusoitteletko ystäviäsi?
Jep. Se nyt vaan kuuluu tähän pakettiin, joka olen minä.

42. Oletko polttanut ruohoa?
Olen.

43. Onko pyörässäsi kissansilmä?
Ei ole pyörää ja mikä hitto on kissansilmä?

44. Mitä sinulle tulee ensimmäiseksi mieleen sanasta mutantti?
Teenaged mutant ninja turtles! ...ja nyt alkoi tunnari soimaan päässä...

45. Mitä kangasta tällä hetkellä päälläsiolevat housut ovat?
Väittäisin että farkkukangasta.

46. Mitä maistat nyt suussasi?
Kokista.

47. Ketä käskit viimeksi tukkimaan turpansa?
Leikilläni kaveria aiemmin tänään.

48. Mitkä vaatteet laittaisit tanssiaisiin?
Varmaan jonkun kivan mekon.

49. Onko lampaat söpöjä?
Karitsat on söpöjä, mutta aikuiset lampaat ei niinkään.

50. Oletko koskaan matkustanut pummilla?
En.

51. Onko selässäsi finnejä?
Hyvin paljon mahdollista.

52. Oletko hiljainen ihminen?
Joskus olen, joskus en. Riippuu seurasta, väsymysasteesta, mielialasta yms.

53. Uskotko kristukseen?
Jos tässä uskomisella tarkoitetaan palvomista niin en.

54. Onko sinulla hyvä kaunokäsiala?
Ei tosiaankaan.

55. Minkälainen tukka veljelläsi on?
Viimeksi kun herran näin niin tukka oli suht lyhyt ja ruskea.

56. Mitä potkaisit viimeksi?
Auton rengasta.

57. Kunnioitatko äitiäsi?
Jep.

58. Monenko peiton alla nukut?
Normaalisti yhden, mutta jos on tosi kylmä niin kahden.

59. Minkälaiset pikkuhousut sinulla on jalassa?
Mustat, joissa erivärisiä nappien kuvia.

60. Osaatko uida selkää?
Khyl.

61. Ketä kättelit viimeksi?
Öö. En kyllä nyt muista.

62. Minkälaisia sormikkaita omistat?
Lähinnä mustia. Yhdet on kyllä kirkkaan pinkit.

63. Ärsyynnytkö, jos sinua ruvetaan neuvomaan?
Riippuu ihan siitä, että pyysinkö neuvoa vai en.

64. Haluaisitko nukkua talven yli?
Mielelläni kiitos. Tai ennemmin lähtisin Karibialle tai jonnekin.

65. Mitä istutit viimeksi?
Joskus ala-asteella istutin rairuohoa.

66. Mitä ruokit viimeksi?
Itseni lisäksi kissaa.

67. Uskotko sanontaan: "elämä kantaa" ?
Hittoako se ees tarkottaa?

68. Onko sinulla nyt kynsilakkaa?
Ei ole

69. Oletko koskaan pudonnut kalliolta?
En niin pahasti että olisi jäänyt mieleen.

70. Mitä ikkunastasi näkyy?
Taloja, taloja, taloja. Wärtsilän nosturi, Sigynin mastot ja pikkasen Aurajokikin pilkahtelee.

71. Onko lehmät ällöttäviä?
Eivät erityisen.

72. Paljonko vettä juot päivässä?
Kittaan vettä puolen litran pullosta, sen joutuu täyttämään ehkä kerran tai kaksi päivässä, että laskekaa siitä.

73. Minkälainen wc-pytty on vessassanne?
Ihan perus valkoinen. Tekee tehtävänsä.

74. Minkälainen sänkysi on?
Oisko tää 120cm leveä patja jolla on jalat.

75. Mikä vaate sinulla viimeksi kastui?
Housun lahkeet, kun tuolla on tota helvetin lunta.

76. Sheivaatko sääriäsi?
Jos jaksan. Yleensä en jaksa.

77. Kuinka kova pakkanen on kova?
-20 ja siitä alaspäin

78. Minkälaisia rättejä teillä on keittiössä?
En nyt merkkiä muistä, mutta tollasia punavalkoraidallisia.

79. Onko linnunlaulun kuunteleminen rentouttavaa?
Onhan se mahdollisesti ihan nättiä ja kivaa kuunneltavaa, mutta ei se erityisemmin rentouta.

80. Minkä värisiä pesuvateja teillä on saunassa?
En ole taloyhtiön saunassa käynyt, niin en tiedä.

81. Tykkäätkö puuroista?
No joo.

82. Suosikkisi suolaisista herkuista?
Feta-juusto. Omnomnom.

83. Roikuitko pienenä siellä sun täällä?
En roikkunut, vaan leikin.

84. Oletko koskaan juonut itseäsi pöydän alle?
Kerran pari. 18-vuotiaana useamminkin.

85. Missä olit viimeksi, kun kävit ulkohuussissa?
Mökillä.

86. Minkälainen ovi huoneessasi on?
Etuovi on sininen.

87. Saatko vedettyä yhtään leukaa?
Tuskin. Naurattaa ajatuskin.

88. Mitä sävyjä teillä on keittiössä?
Valkoista, laatoissa keltaista ja vihreää.

89. Otatko koskaan päiväunia?
Harvemmin.

90. Omistatko viuhkan?
Omistan. Se on musta ja pitsinen ja niin kovin nätti!

91. Käytätkö sormuksia?
Käytän yhtä sormusta.

92. Milloin viimeksi paistoit jauhelihaa?
On tästä muutama viikko.

93. Mitä levitettä laitat leivällesi?
Floraa.

94. Uskotko taivaaseen?
Jos puhutaan siitä taivaasta, minne jotkut väittävät ihmisten kuoleman jälkeen menevän niin en.

95. Kauanko pidät samoja sukkia?
Päivän.

96. Rasvaatko ihoasi?
Naamaa päivittäin, käsiä joskus jos ne kuivuu.

97. Paras olutmerkki?
Hyi, pahoja kaikki.

98. Paras kahvimerkki?
Se halvin.

99. Tiedätkö ketään, kuka olisi saanut keskenmenon?
Kyllä, itseni.

100. Kuka viimeksi kielsi sinulta jotain todella tärkeää?
Ei kai koskaan ole kukaan multa mitään todella tärkeää kieltänyt.