• callmeisabelle

Sunday ramblings

Ulkona on kylmä, mutta tupakalla on silti pakko käydä. Ikkunasta näkyvä Aurajoen pätkä on valkoinen (missä välissä se ehti jäätyä?). iTunesista soi "study mix", mutta en opiskele. Ehkä kohta.

The Ark'n Rock City Wankers.
"You ought to know just because you're full of it
Doesn't mean that you're the shit
So take a good look at me
Now here's some good advice
Try some manners, fuckface"

Harmittaa, että ne lopetti.

Olen puolessa välissä Dostojevksin Rikosta ja Rangaistusta. Luen sitä englanniksi ja kääntäjä käyttää ihmisten viiksistä sanaa "whiskers", jota ymmärtääkseni käytetään ennemminkin eläinten viiksistä puhuttaessa. Musta tämä pieni käännösvirhe on aivan ihana. Muutenkin tykkään tuosta teoksesta suunnattomasti.

Viime viikolla luin Kafkan Oikeusjutun, josta en pahemmin pitänyt. En siksi etteikö Kafka olisi osannut kirjoittaa. Päähenkilö oli mielestäni ärsyttävä, inhottava ja kaikin tavoin epämiellyttävä eikä joissakin luvuissa/juonikuvioissa ollut mitään järkeä (esim. "Kurittaja"-luku). Ärsytti myös, ettei selvinnyt mistä häntä loppujen lopuksi syytettiin. Tiedän, ettei Kafka ehtinyt saada Oikeusjuttua koskaan valmiiksi. Ehkä se olisi pitänyt polttaa, kuten hän oli määrännyt. Kyllä Kafka tiesi, ettei keskeneräisiä töitä näytetä hulluille eikä herroille.

Tulee jotenkin teennäisen intellektuelli olo, kun lukee Kafkaa ja Dostojevksiä. Niistä on aiemmin jäänyt sellainen mielikuva, että vain todella fiksut ihmiset, joilla on viikset ja jotka polttavat sikareita ja juovat viskiä, lukevat (ja ymmärtävät) niitä. Enkä mä ole todella fiksu ihminen.

The Academy Is...n Bulls in Brooklyn.
"Don't say you're more than this
Or above all this
With your blah blah blah and all your friends
Don't say you think you know
When you know you don't"

Olen muuten saanut töitä. Tai en töitä, vaan työharjottelupaikan. Mutta kai sekin töitä on, työnantajalle ilmaista tosin. Eikä työmarkkinatuki päätä huimaava ole, mutta kyllä sillä ja asumistuella jotenkuten elää eikä tarvitse kököttää kotona päivästä toiseen.

Ruusunmarjatee on hyvää ja cedar-suitsuke tuoksuu nuotiolta.

Lopuksi saksalainen gothic metal (tai jtn) bändi Lord of the Lost esittää Backstreet Boys'n kappaleen Everybody (Backstreet's Back);

http://www.youtube.com/watch?v=69xVkO51KtI