• Juksteri

No comments, please, we're Finnish

Blogien asetuksista voi joko sallia tai estää kommentoinnin. Aika harvassa Ranneliikkeen blogissa kommentointiesto on käytössä. Se tuntuukin vähän liioitellulta, kun kommentteja joka tapauksessa tulee melko vähän. Jos Greta Garbo vielä eläisi ja pitäisi Ranneliikkeessä blogia, hän todennäköisesti saisi olla rauhassa. I want to be alone... therefore I blog.

Vähissä kommenteissa ei ole mitään kummallista. On suomalaista sietää seurassa hiljaisuutta. Jorma Etto tiivisti hyvin tämän jurouden runossaan Suomalainen: "Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään." Runo on vuodelta 1964, mutta hämmästyttävän hyvin se pitää edelleen paikkansa.

Lisäys: Tarkistin vielä, voiko espoolaisen kokoomuspoliitikon Hanna-Leena Hemmingin blogiin antaa julkisia kommentteja. Eipä voi. Sitä olisikin saattanut tulla paljon viime torstain A-Talkin jälkeen. Hemming oli ohjelmassa vieraana ja joutui vastaamaan bloginsa väitteeseen, että kuka tahansa voi tienata kuin Jorma Ollila (9,8 miljoonaa v. 2007).

7 kommenttia

Rokkihomo

10.11.2008 01:31

Nimenomaan sisäinen Gretani ansiota on, että Ranneliikkeessä bloggaan, mutta vastaavasti seuraan keskusteluja vain joskus.

Rokkihomo

10.11.2008 01:46

...Kiinnitin kyllä minäkin huomiota tuohon ei kommentointia -asiaan.

(Taustalla voi hyvinkin olla se miten joskus, jossain toisessa foorumissa kommentointi voi viedä pohjan koko omalta viestiltä / kompositiolta / joltain mitä milloinkin onkaan tavoitellut.)

audinkopoika

10.11.2008 06:00

Ehkä se kuvaa pelkoa, jos ei anna toisten kommentoida ja antaa palauteta. Tämä erityisesti päättäjien blogeissa. Jos tulee törkyä, saahan sen poistettua. Näin ainakin oletan. Ei ole ikuna tarvinnut poistaa Ranneliikkeen blogistani toisten tekstiä. Hyväksyn senkin, jos joku ei halua kommentointia.

Rokkihomo

10.11.2008 06:04

...Ja jos ja kun haluaa kommentoida ensisijaisesti tekijälle jotakin (siis: ensisijaisesti tekijälle, jolloin julkinen blogiin näkyviin tuleva kommentointi ei olekaan enää ollenkaan oleellista), aina voi napsauttaa sähköpostiyhteyden auki.

Juksteri

10.11.2008 09:08

Hanna-Leena Hemming kertookin blogissaan saaneensa paljon palautetta sähköpostissa ja vastanneensa noin 50:een. Tässä kohtaa luulisi kiireisen kansanedustajan ja kunnanvaltuutetun pääsevän helpommalla, jos kommentit ja kommentitien kommentit olisivat julkisia. Ymmärrän silti täysin, että Hemming on päätynyt estoon. Mitä julkisempi foorumi, sitä enemmän sataa kuraa niskaan. Ja Hemming on melko helppo kohde...

Espoolainen vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi on päätynyt toiseen ratkaisuun. Hän sallii kommentoinnin silläkin uhalla, että kommentit ovat melko suorasukaisia ja uhkaavat kumota koko blogiauksen aiheen. Hänen Alma Median boigotointia kannattava blogauksensa sai melko epämiellyttäviä kommentteja. Toisaalta joitain kohtia Kasvin blogauksessa tuli myös oikaistua, kuten ettei Mtv3 ole osa Alma Mediaa.

JPHki

10.11.2008 10:29

Otsikkoon voisin lisätä (ei kuitenkaan Ranneliikettä tarkoittaen vaan yleisesti):
No communication, no smiling, no fun, no empathy, please, we're Finnish.

Juksteri

10.11.2008 23:00

Tuossa olikin JPHki:ltä runsaasti ehdotuksia Suomen brändityöryhmälle. Voisi vielä jatkaa: No bullshit, please, only serious talking and serious drinking.